Poradna duly
Jana Čurdová
Jsem na PN skoro od začátku, kontrola žádná. Čekám, že přijde týden před nástupem na MD.
Nejvýhodnější je nastoupit na mateřskou z PN rovnou a to těch 6 týdnů, ale s některými lékaři není moc řeč a dovolenou si pak vybrat až mezi mateřskou a rodičovskou. @Nikollllka škytavku mívá pravidelně už několik týdnů a i několikrát denně. Od té doby, co jí má prcek jsem jí já neměla a to na ně „trpím“. Žáhaje hnus, hlavně večer to je něco. A koukám, že bych měla hnout s přípravami, když vás vidím, jak máte už nažehleno, připraveno, to jsem teda dost pozadu.
![]()
@Prtulak S přípravami mi ani nemluv
ještě tak měsíc nás čeká rekonstrukce na novém bytě a pak stěhování ze starého
Takže mám výbavičku a nábytek ve dvou bytech a ještě u rodičů. Vše v krabicích a nábytek rozložený. Příští týden si chci alespoň zabalit tašku do porodnice, kdyby náhodou, tak ať mám připraveno a jinak budu doufat, že se malý udrží až pěkně do termínu
Takže v pohodě nejsi sama
![]()
@Ivule86 na me (musim zaklepat) kontrola nebyla
a to jsem doma od cervence
@Kesy2014 jejej tak to nezávidím
. My teprve na nábytek čekáme a pár věcí objednáno, ale konečnou objednávku a nákupy chci udělat až právě bude nábytek postavený, aby to hned bylo kam uklidit a zorganizovat. Termín mám až po polovině ledna, tak taky doufám, že vydrží. V dnešní době internetu se ale snažím uklidnit tím, že se dá vše naklikat do objednávky a za pár dní to má člověk doma.
takže díky za podporu ![]()
Já už mám taky skoro všechno nachystané ale čekám až bude hotovej dětský pokojík aby se tam mohli dát skříňe a já tam mohla našupat věci pro malou a celkově tam nastěhovat věci pro ni. U nás v ložnici jediný co bude zatím tak postýlka ale tu pak chci později nastěhovat do pokojíčku. Zatím mám teda věci v pytlích a něco doma a něco u našich
už aby to bylo hotový a byl leden
nemůžu se malé dočkat ![]()
@Ivule86 ahojky jsem doma od začátku tehu mám rizikové a kontrola na mě byla jednou jinak ne a co se týká těch kalhotek normálně mám vel.S ale kalhotky jsem koupila M a myslím,že sem klidně mohla i ty S nechat nejsou nějak velké,ale tím jak jsou pružnepružně bych natahla i ty S ![]()
Já jsem taky na neschopence od července a zatím nikdo nepřišel. Na konci listopadu se konečně stěhujeme takže budu moct začít všechno chystat, jen doufám že malá vydrží, včera mě strašně začal bolet spodek jako by mě někdo nakopal nebo bych se narazila o štanglu na kole a pořád to nepřestává.. Už tak jsem se nemohla ani otočit na posteli ale tohle je masakr
bolí každý pohyb i sezení a ležení ![]()
@sakasi pokud by ty bolesti pokračovaly určitě si zajdi na gyndu at máš klid
člověk nikdy neví kopání a bolesti v podbříšku jsou normální,ale nesmí ta bolest být příliš velká nebo nesnesitelná mohl by tam být zánět nebo nějaký jiný problém takže pokud to trvá radši si zajdi držím palečky at to nic není
![]()
@sakasi to bude nejspíš bolest symfýzy, neboli spony stydké kosti, pánev povoluje… No nic moc hezkého nás asi do velkého finiše nečeká.
![]()
Ahoj holky, tak jsem dnes po kontrole a ultrazvuku. Prcek je už hlavičkou dolů
a váží 1500g, je prý menší, takže bude drobnější. Já zatím 3 kg nahoře. Jinak říkal, že by neměl jít dřív než na termín, ne li později, tak uvidíme
Placenta se taky posunula, konečně
, takže už by mi císař nemusel hrozit a prý to zkusíme přirozenou cestou. Akorát mám klidový režim.
Pěkné odpoledne
![]()
@Kesy2014 gratuluji
to si teda moc nenabrala jen 3 kg?
to já sem teď 31tt a už mám nahoře 9 kg
a kdy máš termín?přirozenou cestou je to podle me lepší mě taky hrozil císař,ale naštěstí se placenta umoudrila a vysunula nahoru
takže můžu taky rodit normálně za což jsem ráda
@Kesy2014 Tak to jsou samé dobré zprávy, to je super
a klidový režim, taky neuškodí, alespoň si odpočineš a budeš mít víc energie na prcka až přijde na svět ![]()
@Kesy2014 super, pozitivní zprávy.
@Ainah jak vysoko máte holky teď placentu? Já jí mám zatím taky docela dole, navíc mrňous je otočenej sice hlavou dolů, ale v obrácený pozici, teda alespoň před týdnem tak byl, tak doufám, že se natočí lépe a placenta vyskočí, ale i kdyby ne… Tak se nebude dát nic dělat.
Já už si musela koupit i těhotenskou bundu, kdybyste někdo chtěl, v HM mají v akci za 750, není to žádná extra třída, ale není špatná. ![]()
@Ainah Děkuji moc
Také se sama divím, vždy jsem si říkala : joo holka ty až budeš těhotná tak budeš metráček
I když za těch pár týdnů, než půjde prcek ven to jistě ještě vyskočí o nějaké to kilo
Taky jsem 31.týden. Měla jsem mít termín 23.1., ale dnes říkal pan doktor, že by to viděl spíše 29.-1-3.2.
Tak uvidíme.. Jsem ráda, že mohu rodit normálně
A budu mít vodnáře jako já
Já jsem 22.1. Když už mám doma ten aniball a olej na hráz
Supr, že se ti placenta taky posunula
![]()
@flicek18 Viiiď jsem moc ráda !
Nechci tedy nic zakřiknout, ale vypadá to dobře. A musím říct, že mě to snad konečně donutí odpočívat
Já jinak furt vymýšlím co bych. A ž mi dnes přítel říká, že dostanu kšíry a k té posteli mě připoutá ![]()