Poradna duly
Jana Čurdová
Ty jo holky, ja na nemoci netrpím a nejdřív rýma a teď kašel. Chudák malá musí mít turbulence. S nadsázkou můžu ale říci, že kvůli mému kašli si konečně po 3 měsících přelehla a já můzu normálně sedět. Nicméně mě to ničí, už od těch „tlamolepů“ na kašel mám zalepenou asi pusu.
Děvčata já jsem vám tak unavená
skrz žáhu už kašlu na to co jím, teda na půl…protože mě ta žáha pálí snad už i ze vzduchu
včera jsem si teda dala kuře alá kachnu s houskovým a bramborovým knelíkem a zelím
ale třeba fazole to vím, že nee, to bylo se žáhou pak peklo ![]()
@petulkas taky mě pálí žáha už úplně ze všeho a rozčiluje mě to neustálé škytání
malou mám napasovanou snad až u plic takže mi hraje na žebra a to už je fakt nepříjemný ![]()
Ahoj holky, tak cas leti s na to, ze uz jsem od 1. doma prijde mi, ze neudelam nic
ale uz mam aspon vyprano, az na postylku, pediatra, papiry z matriky
… vcera druhy screening, 30+1 vse v poradku, jen je prcek mensi a moc nepribirame
tak zacnou vic hlidat …
mam dotaz holky co jste doma dele, byla na vas kontrola uz nebo nee? jinak mam sitovany kalhotky Bella Mamma a brala jsem schvalne vetsi xl (no asi bych snesla mensi ale nevadi)..
@Ivule86 Ahojky, mě čeká kontrola v pondělí to budu 30+2. Tak jsem zvědavá. Přijde mi, že je maličký, ale třeba se mi to zdá
Jinak jsem doma už od prvního měsíce a kontrola ani jednou …
Teď už za týden budeme neschopenku ukončovat, vybírám si dovolenou a hned potom už mateřská
Kalhotky mám canpol jedno balení a jedno balení bella mamma.
@Ivule86 Na mě taky nikdo nebyl, ale na kamarádku třeba jo ![]()
@Kesy2014 Já teda nastupuju z neschopenky na mateřskou a dovolenou si necham proplatit po mateřské ![]()
@Ivule86 Tak já jsem ofiko na mateřský od neděle a doma jsem byla od června na PN a nikdo nepřišel ale hned na začátku jsem byla upozorněná že kontroly chodí, tak nevím ![]()
@Deniszja Já bych mohla nastoupit na mateřskou dnes, ale jdu až šest týdnů před porodem, když mám tu neschopenku ![]()
Máte už někdo zabaleno raději do porodnice? Tím, že mi osm týdnů hrozí predčasný porod, tak se do toho asi pustím.
Ahoj, já nastoupila na mateřskou 7 týdnů před ve čtvrtek
, sbaleno už mám, pro jistotu, teď ještě připravím zbytek, dovyžehlím věci a mám to hotové. Protože kdyby to bylo na honem to balení, tak mi přítel sbalí to nejhorší co tu doma mám
![]()
@Deniszja Asi jak ke komu
u mě také nebyli z kontroly. Ale u kámošky byli třikrát.
@Nikollllka No to se máš
Já jsem taky chtěla jít až ve 34tt ale mě se nikdo neptal přišla jsem do poradny a už na stole ležely papíry s datumem… Můj gyn. je v tomhle trochu jinej… A handrkovat se s ním kvůli tomu nebudu to už je jedno
Jinak dneska mi má přijít balík, se zbytkem věci do porodnice, síť. Kalhotky atd.. Takže si to radši zabalím už teď protože včera večer jsem měla nejspíš první poslíčky (nevím jestli to bylo ono ale bolelo to jak sviňa
) takže ať to mám radši připravený, nechci si představit co by mi dovezl přítel kdybych náhodou jela dřív ![]()
@Anett97 Asi tak, u mě taky nic a mám dvě kamarádky které byly taky doma celý těhu, a nic.. Ale sám doktor mi řekl že kontroly chodí k ženským na rizikovým a dokonce už musí i k onko pacientům což fakt nechápu
tak ať si dávám pozor
Ale já jsem stejně většinu času doma tak mi to bylo celkem jedno..
@Deniszja @Anett97
Mě napsala doktorka do toho papíru až druhej termín porodu, prý ať mám co nejdýl peníze.
Mě by taky dovezl samou katastrofu, takže si to musím nachystat sama
I když v 19tt jsem byla v nemocnici a zvládl mi to zabalit sám ![]()
Malýmu věci mám vypraný a nachystaný, už zbývají jen peřinky, povlečení a zavinovačky.
Věci do porodnice asi začnu chystat dnes pomale
Jen se bojím, že nepoznám, že rodím. Dneska je malej nějakej klidnej, tak si zas říkám, jestli je vše OK. No už se těším, až budeme z porodnice doma.
@Deniszja @Nikollllka k onko pacientům ? Ty mají jako jediní neomezené vycházky, tak to nevim, jak jim může chodit kontrola ![]()
Já mám teda jen jeden termín porodu, druhý mám prázdný pořád.
Koukala jsem na net, jak to poznat. Když ti praskne plodová voda, a když máš kontrakce, které se zkracují a zesilují. Tak snad to poznáme
Mě řekla na předporodním kurzu, že stačí přijet po tom, co budu mít hodinu v kuse kontrakce po pěti - třech minutách. Máme to do porodnice cca ani ne 5 min. takže to stíháme.