Poradna duly
Jana Čurdová
@KamilaDen
Já kupuji povlečení už jen v lidlu a v tchibu a jsem nadmíru spokojená i prostěradla mají super. ![]()
@Kesy2014 tak jo,mě jde jen o to, aby ten satén, neklouzal,nechci to klouzavé,ale nevím, proč tam píšou bavlna…
@KamilaDen Je to bavlněný satén
Používá se na povlečení a je to jeden z nejlepších materiálů.
@Kesy2014 OK, jdu do toho, minule jsem objednala 100% bavlnu a byla to hrůza, tvrdé, nepoddajné a vrátila jsem ho…povlečení prostě je moje úchylka…navíc jak je manžel alergik a astmatik a má šílený ekzém, tak nesnese nic jiného než bavlnu…tak děkuji za radu, zkusim ho koupit… ![]()
@KamilaDen Já teda mám nakoupené nějaká oblečení plíny ale jinak nic, čekám až se přestěhujeme protože to nechci všechno tahat sem, tady to pak novu balit a zase převážet, takže chystání mě ještě čeká. Jediné co tak si už asi nachystám tašku do porodnice, kdyby náhodou, ať jsem připravená.
Je to strašný na to prázdno se težko zvyká a teď ještě s těma hormonama splašenýma, řvu každou druhou noc
Nejradši bych brala každýho pejska na kterého vidím inzerát ale vím že teď bych se mu nemohla pořádně věnovat takže musím vydržet až malá povyroste.
@Nikollllka tak to mě zajímá která z nás to bude mít dřív za sebou
, dej vědět jak jsi dopadla na kontrole
Já teda pořád chodím co 4 týdny
@sakasi jojo, to já dobře znám…musim říct, že můj mužskej to nesl hůř jak já…protože byl většinu času doma,pracoval doma a sáru, jak se jmenovala ta naše 4 nohá byla s ním pořád…takže já jsem spíš byla přes to žrádlo a tak…trvalo a trvá to pořád, je to už lepší teda,ale stále když někde vidím kočku, tak na ní myslim…bude to dobrý, uvidíš, každopádně si člověk musí říkat, že nahoře jim je líp, nic je nebolí a netrápí a tak to má být…
@sakasi Tak na kontrole dobrý
Čípek pořád ve stejným stavu, malej narvanej uplně dole - už má 1550g a vše je v normě
Tak mám radost, že je vše OK a za tři týdny zase na kontrolu ![]()
@Nikollllka tak to není tak moc, já myslím že jak půjdu příští týden že už bude mít tak dvě kilečka
Hlavně že je v pořádku ![]()
@sakasi No mám těhotenskou cukrovku, tak jsem rada, ze to neni zadnej cvalik a odpovida tomu, cemu ma ![]()
@Nikollllka tak to joo, moje kamarádka rodila včera o 14 dní dřív a malý měl 4kg
ale oni to mají v rodině ![]()
Tak aniball objednán, olej na masáž hráze doma, maliník a veeelká zásoba lněného semínka taky
Takže příprava dokončena. Va čtvrtek jdu na předporodní kurz přímo do porodnice a na prohlídku sálů a pokojů, tak jsem zvědavá
Teď už jen, aby to jelo jako po másle
![]()
@Kesy2014 týjo už i vybavicka na porod. Já teprve doobjednavam vybavičku pro mimi
Jinak taky budu kupovat aniball a olejicky na masáž hráze, ale můžu vědět na co lnená semínka?
![]()
@flicek18 Výbavičku na malého už mám komplet, tak jsem začala i s věcičkama na porod ![]()
Lněná semínka jsou celkově dobrá na zažívání,proti stresu, na ekzémy, lupénku, pálení žáhy. Obsahují spoustu zdravého tuku, olejů, minerálů, ale především provlhčují a díky vazkému hlenu zvyšuje množství hlenu jak ve střevech tak v porodních cestách a usnadňuje miminku výlez ven
Já ho dávám skoro do všeho už léta. Jinak je dobré začít kolem 35.týdne, ael musí se semínko nadrtit, aby to mělo ten správný účinek
Jsem holka z vesnice a lněná semínka ve velkém se už odjakživa dávají třeba i kravičkám, kozám, ovečkám atd. Pro lepší porod ![]()
@Kesy2014 Právě vím, že lnená semínka se doporučují na zácpu a obecně na trávení, taky je používám. Teda o tom hlenu jsem to nevěděla. Ale jsem právě nechápala spojitost s porodem, ale už chápu ![]()