Poradna duly
Jana Čurdová
@KamilaDen @Kačka Pekáčková dobré zprávy
já zatím jen pokukuju po oblečení
mrzí mě jak málo toho pro chlapečky ve srovnání s věcmi pro holčičky je
jinak pořád nic nesháním… u mě od včera s žáhou lepší, přestali vyrábět anacid tak jsme zkusili gaviscon a včera úplně bez pálení, jen občas slabounký náznak tak stačil lok aloe drinku a dobrý
i ten tlak včera úplně polevil, zase jen náznaky… dnes jsem ještě gaviscon neměla a tlak tam mám ale pálení je občas
uvidí jak to půjde dál… dnes jsem byla na kontrole u gyndyře a taky dobré zprávy
čípek dlouhej, prý 43 mm a malej už na něj netlačí, ani se mi nezkracuje při kašli
mám povolené vycházky, takže jsem šťastná… jen jsem dr poprosila o žádanku na ten test na cukrovku protže mi přijde že moc přibírám, i když on řekl, že se u mě cukrovky nebojí a že jsou ženy co za měsíc přiberou 8 kilo, že prý u mě to není vůbec moc… přibírám kilo týdně.. tak spíš půjdu jen pro klid duše, i když se moc bojím… mám hrůzu z injekcí, plus nevím jestli mě po tom nápoji nebude pálit žáha ![]()
@KamilaDen taky jsem sháněla postýlku která je co nejvíc polohovatelná, já teda k tomu chci i aby se dala odstranit bočnice (budeme mít postýlku priraženou k naší posteli) a když jsme šli s přítelem do Ikea. Přítel se podíval na to jak se tam ten rošt polohuje a říkal, že bude stačit jen vyvrtat další díry a my si budeme moct zvolit přesnou výšku. Takže my nakonec asi vezmeme z Ikea, tuším že to byla i ta nejlevnější ![]()
@petulkas to uz zni mnohem pozitivnejc, prima, ze je ti lepe
ja jsem na testu na cukrovku nebyla, ale pracuju pro jednoho z největších výrobců inzulinovych pump, tak jsem si radsi nechala zmerit glykemii a nastesti to bylo ok. Jinak taky pekne pribiram a to mam pocit, ze temer nejim… ![]()
@flicek18 ja mam taky postylku z Ikei po prvni dceri, pouzili jsme ji možná tak 10×
dcera s nami od narození chrni v posteli
ale jinak jsme s postylkou spokojeni a prirazenou ji k nasi posteli mame uz tri roky.
@Kačka Pekáčková přítel se bojí aby maminku neublížil kdyby s námi spal prcek v posteli… Tak uvidíme. Jinak měli jste monitor dechu? Řeším jaký když bude přirazená postýlka, co prodejna to jiný názor, tak nevím ![]()
@flicek18 meli, ted ho i budu posilat na revizi. Koupili jsme babysense 5, ted bych asi koupila monitor do plenky, ale to jen proto, ze dcera v postylce moc casu netravila. S tim zalehnutim to mas tezky, kdyz ti dite celou noc rve, chce kojit, tak pro svoje preziti udelas cokoliv
v tomhle pripade, ze si vezmes dite do postele a kojis ve spanku.
@Kačka Pekáčková právě přemýšlím o tom na plenku. Ale v prodejně v Kolíně mi paní tvrdila že i ten je k prdu když je postýlka přidelaná k posteli kvůli přenosu vibrací z toho jak se my budeme prevalovat a tak. Ale nějaký určitě koupím ![]()
Jo tak to je jasné, třeba brouček taky bude nakonec s náma spát v posteli, naplánovat si to můžu jak chci ale uvidime co na to mimčo
ale říkám si že když bude postýlka u postele na mě straně a bez bočnice takže bude navazovat na naší postel tak že to třeba vyjde podobně jako kdyby spal mimčo v naší posteli. No uvidíme
ale dobré vědět, že postýlka z Ikea vyhovuje ![]()
Holky poradte mi neco na otok nohou. Od pondeli v praci mam nohy jak konve
kotnik neni ani videt a o lytkach ani nemluvim. Horcik jim poctive a nohy mazu taky porad bylinkama od TianDe. Piju dost a prochajdy tak denne. Neobkliknu ani pantofle na doma ![]()
@moncaHK kup si kompresní punčochy a nasad si hořčík at ti dr předepíše magnosolv a zkus večer na srtídačku telou a studenou sprchu na nohy a pokud by ani to nepomohlo řešila bych to s dr otoky můžou vést až k preklampsii což už není taková legrace
Tak se hlásím po delší době, teda spíš si jdu postezovat, po odběrech ve 30tt mi volali ať si přijdu pro recept na železo ale po tom mám takový křeče v břiše že jsem dnes v noci myslela že rodím.. a do toho mě přepadla ještě nějaká viróza takže když mě nebudí malá kopáním tak se budím ucpanym nosem. Hlava mě bolí naštěstí teplotu nemam tak snad to nějak vydržím. Břicho mám i v 8 měsíci pořád malinké ale zavazi mi a funim i tak, a ostatní se diví že ho přece nemůžu vůbec cítit když je tak malé.. kamkoli přijdu tam se mě ptají kde mám břicho už mi to začíná vadit
@sakasi to jsou typický keci, který si lidi prostě nemůžou odpustit
jak moc příjemný to těhulkám asi je o tom vůbec nepřemýšlejí
docela začínám mít strach kdy vypuknou otázky typu tak co kdy už budeš rodit
na nevolnost ti můžu poradit gaviscon.. mám ho na pálení žáhy a na nevolnost taky pomáhá… ještě je super anacid ale ten má teď výpadek ve výrobě
na virózu ti nic moc neporadím, já jsem mistr v nemocech
já piju heřmánkový a mateřídouškový čaj, to uvolňuje rýmu a pomáhá na bolest v krku, tak to zkus, brzo se uzdrav ![]()
@sakasi na tu rýmu z které mužeš mít i tu bolest hlavy zkus inhalaci, mě to vždycky alespoň na část dne ulevilo, dej si tam heřmánek pokud ti voní, je protizánětlivý, můžeš to namíchat třeba s meduňkou… a na lidi se vyprdni, mě taky štve, když si někde trochu zafuním, nebo prostě jen nevypadá nejveseleji (kupodivu, když mám křeče, nevolnosti nebo něco jiného) a hned mi říkaj ,,usměj se bude hůř." " No, lepší už to nebude" bych je vždycky nejradši nakopala
si to ty lidi neuvědomují asi
tak ať je Ti co nejlíp ![]()
@sakasi Odbery me taky cekaji za dva tydny, tak jsem zvedava. Brala jsem zelezo uz ted skoro dva mesice a musim rict, ta zacpa po nem je utrpeni. Pripadam si jako velky funici balon a to presne jak pises nemam skoro zadne brisko. Neni uz den, kdy by se me nekdo nezeptal kde mam bricho, kam jsem ho schovala, ze to neni mozne v sedmem mesici. I doktorka na koznim, prodavacky v potravinach, sousedi. Vsichni jsou strasne chytri samozrejme, ze kam se to dite vejde a ze asi teda poradne nejim atd a jestli poradne roste. Reknu ti, ze uz je mi to opravdu neprijemne. Kazdy den slysim je vy nemate vubec zadne bricho
a do toho jsem presne taky chytla virozu od partnera. Tak se aspon laduju ovocem a caji. Dnes od dvou vzhuru ![]()
@Kesy2014 to máme koukám jak přes kopírák, dělá mi problém se jen otočit v posteli
to srovnávání je strašný, copak musí být všechny těhotný jak almara.. teď se máme stěhovat, manžel je celý dny buď v práci a po práci dodělává dům, já bych měla balit ale vůbec na to nemám energii, ale doufám že to stihneme než se malá narodí