Poradna duly
Jana Čurdová
@Nikollllka já taky ležím už několik týdnů, protože jsem byla pořád unavená, nachlazená atd.. naštěstí píchat si nic nemusím ale jíst taky nemůžu co chci, kvůli tomu pálení žáhy
výbavičku pořád nesháním, ještě nevím kdy se budeme stěhovat
ale asi budu za měsíc pokud se nepřestěhujeme do té doby aspoň nějaký základ muset pořídit ![]()
@Tehulinka3 píše:
Taky jsem těhotná po treti a rekla bych že nejhorší tehu.taky jsem slyšela že jsou i větší bolesti při každým dalsim tehu, při porodu. Tak se dost bojím. To mi bylo vyloženě řečeno v nemocnici od sestry na gynde.
to nestraš, jako by už tohle nestačilo
já měla oba porody dost těžký
to už snad nemůžu mít potřetí takovou smůlu ![]()
@petulkas píše:
@Nikollllka já taky ležím už několik týdnů, protože jsem byla pořád unavená, nachlazená atd.. naštěstí píchat si nic nemusím ale jíst taky nemůžu co chci, kvůli tomu pálení žáhyvýbavičku pořád nesháním, ještě nevím kdy se budeme stěhovat
ale asi budu za měsíc pokud se nepřestěhujeme do té doby aspoň nějaký základ muset pořídit
Z toho si nic nedělej. My se sice nestehujeme. To jsme si zařídili už v červenci. Ptz jsme měly 2+1 a 3deti fakt ve 48m2 jsem si nedokázala představit. Byl to malej bytecek. Ted máme 105m2 3+1 a přijde mi to dost veliký
ale děti si tu hrají na shcovku takže asi pro ně super. No chtěla jsem ti říct že já mám jen oblečení. Nic víc nemám. A to mi ještě dost chybí. Dupačky nemám vůbec. A co s e týče vybavíicky mám jen matrací do postýlky. Toooooot opravdu vše. Vše budeme zařizovat v prosinci. Bude honka
@petulkas píše:
to nestraš, jako by už tohle nestačilojá měla oba porody dost těžký
to už snad nemůžu mít potřetí takovou smůlu
Já měla první porod jako pericko jen 9hodin. Druhá dcera 2 dny neuvěřitelne a vyvolávací porod. Který už v životě nechci zažít. Tak jsem zvědavá na ten třetí ![]()
@Tehulinka3 no budeme mít nákupní horečku a obíhačku po obchodech a třeba nakonec porodíme jedna báseň
můj první porod trval od 2:30 ráno do 19:00 s tím, že do mě nakapali 5 oxytocinových kapaček
Malýho pak vytahovali wexem a vytlačovali mi ho (tlačili na břicho).. Druhý porod vyvolávaný od 8 rána kdy mi nastoupili bolesti v 10 ráno po dvou minutách v 15:00 druhá vyvolávačka a v 22:00 injekce na zastavení bolestí s tím, že se bude vyvolávat druhý den, nicméně bolesti neodešli, porodila jsem ve 4:30
takže říkám, že snad nemůžu mít takovou smůlu a mít porod ještě horší ![]()
Holky, mě už je několik dní za sebou tak zle, skoro nejím, jen se do jídla nutím, spíš suchý rohlík, piškoty, včera jsem do sebe dostala br. guláš, ale dnes je mi tak zle, nechce se mi ani pít, jsem strašně slabá, skoro jsem nespala.. jak beru magnosolv, mám průjem, myslím, že z toho co do sebe dostanu si tělo moc nestihne vzít kvůli průjmu
nevím jestli to v tomhle stavu vydržím ještě 3 měsíce
a na psychiku to taky dělá svý ![]()
@petulkas Tak já mám opačný problém
Jedla bych neustále a všechno, ale nemůžu. Furt odpočítávám čas do dalšího jídla. Zase mám strach z toho, jestli tu dietu držím dobře. Příští pondělí jdu zase na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi řekne. Zároveň mám strach a na druhou stranu se děsně těším.
@Nikollllka já jdu na kontrolu ve čtvrtek… kvůli tomu kašli, jak to malýho tlačí dolů… bojím se jak dopadnu, ale těším se, protože mám naději, že mi doktor nějak pomůže s tímhle.. přece musí být něco co by mi ulevilo
a zároveň se bojím, že mi nepomůže
říkám, s psychikou to taky dělá svoje.. bojím se, že skončím na JIPu
včera jsem se snažila cucat kofolu abych aspoň nějakou energii měla.. zítra má Anetka narozeniny, musím upéct dort.. naštěstí mi hodně pomůže přítel ![]()
@petulkas s tím magnosolvem bych se doktora zeptala jestli nemůžeš brát jiné magnezko. Já měla Magnosolv na začátku těhu a po asi 2 týdnech jsem z toho měla průjem a nepomohlo ani snížení dávky. No tak už asi 3 měsíce beru Magnezium Lactici nebo tak nějak se to jmenuje 3× denně dvě tabletky. Nevím jaký je v tom rozdíl ale třeba by jsi tak mohla něco takového. Po tom já průjem třeba nemám
a pokud mas ten průjem ta hrozný tak máš pravdu v tom že to tělo si z toho asi moc nevezme.
Já měla dneska od brzkého rána opět poslíčky (asi
), naštěstí mám dneska volno takže jsem to celé dopoledne zaspávala ![]()
Snad ti bude líp ať máš dost síly a chuť na jidlo
![]()
@flicek18 no dnes jsem zatím měla jen kousek perníku (buchty)… a to pomalu dělám na dortu
později zkusím chleba s máslem a šunkou
co myslíš bylo by lepší normální máslo nebo margarín?
zkusím se ho optat, pěkně si mu tam postěžuji ať ví jak mi je a snaží se s tím něco udělat
teď si tady pouštím jednu písničku pořád dokola, dělá mi trochu líp https://www.youtube.com/watch?…
a co, je ti líp když jsi to zaspala? ![]()
@petulkas jé chleba se šunkou, mmm že by konečně něco na co mám chuť
poslední týden jím docela střídmě, z půlky jídla se mi dělá zle jen o něm někdo promluví :/ No margarin vs máslo to je těžký. Máslo má víc tuků a víc vápníku, ale myslí že zdravější je kvalitní margarín, ideálně půl chleba to a půl to
asi si dej spíš to na co máš víc chuť to pro Tebe bude nejlepší ![]()
JO musím zaklepat, teď už asi přes hodinku to necítím už ani v zádech a stehnech. Měla jsem to už v 2. trimestru vždy když jsem byla unavená, možná to je teď taky částečně z toho, k doktorce jdu příští čtvrtek tak uvidím co mi řekne
už se těším na mateřskou, i když si v práci teď vybírám dovolenou a jdu tam už jen 5× na dvanáctku, jednou na 8 hodin a jednou jen na 4 hodiny (poslední den). Takže už to mám takové volnější
zítra se chystám mezi lidi do Brna, od půlky léta jsem ve volnu jen ležela nebo něco dělala doma, tak jsem zvědavá, jestli po půl hodině nebudu chtít domů ![]()
Jen si mu postěžuj, určitě ti alespoň s něčím pomůže
já poslední dobou kvetu z toho když mi někdo říká ,,Usměj se bude hůř" nebo „Co budeš dělat za měsíc“ atd, hlavně když to říká chlap nebo ženská která nebyla těhotná. Nemyslím si, že jsem nějaká fňukna, ale když mi není dobře nebo něco tak nemám potřebu se nutně usmívat a být happy ![]()
Jé a co bude za dortík? Já strašně ráda peču dorty v různých tvarech, moc mě to baví ![]()
@petulkas Tak já si teda taky říkám že těhotenství je hrozný a už mě to nebaví a otravuje
Alee když pak čtu ty tvý příspěvky tak jsem ráda za to že to mám tak jak to mám a že mě malá oproti tobě teda dost šetří
Strašně tě lituji, vůbec to teda nemáš lehký ale už se pomalu ale jistě blížíme k cíly tak to dáme
![]()
@flicek18 jo to joo, musíš vydržet, bude hůř…
nesnáším to a psychicky mě to ještě víc sráží… vážně si pak připadám jak nějaká cíťa a fňukna
taky moc ráda peču, můžu ti poslat fotky mých dortíků
letos dělám Anetce styl Frozen, snad se mi povede
budou z něj trčet kusy ledu
už mám korpus, pařížský krém, bílkovomáslový krém a led nachystanej… vše domácí.. potahovací hmotu jsem tentokrát koupila, protože potřebuji bílou a taky pro to, že musím ležet, jinak si dělám domácí mléčnou hmotu ale ta není bílá ale mléčná
tak buď v noci nebo zítra dopoledne to splácáme a a snad se povede ![]()
@Deniszja no jako jsem si myslela jak to třetí těhu by mohla být pohoda, no spletla jsem se pěkně
k cíli se blížíme ale opravdu jen pomalu
copak ti malá provádí?
@petulkas Mě to teda přijde že to utíká strašně rychle
Mě právě celkem nic.. Záda bolí a začínají žebra s třísla ale to se dá zatím ![]()