Poradna duly
Jana Čurdová
@flicek18 No uuuplne mi mluvis z duse
Jinak dnes drzim palecky, at je vse ok
A lepsi si nechat potvrdit, ze ti nic neni, nez potom litovat..
Ja dnes mela krusnou noc, od tri se malej rozhodl, ze se jako spat nebude a kopal kopal kopal
Tak jsem si sepsala seznam do porodnice a napsala asi deset mailu, ktere jsem potrebovala vyridit dnes ![]()
@Kesy2014 je, tak alespoň, že jsi ten cas nějak využila
Ja spala jal dudek. Od čtvrtka do neděle jsme byli u mých rodičů (300 km daleko) takže musím dospavat celý víkend ![]()
Jinak já si valila do tasku porodnice včera, no mám ji téměř plnou a na ni mám ještě seznam co dobalit, ale nejsem si jistá jak to tam narvu
ale nechce se mi brát si větší, bych si připadala že jedu na měsíční dovolenou
![]()
@flicek18 Jéé to mě stačí cesta autem do obchodu asi 10 km a už bych čůrala
To bysme těch 300 km jeli hodně dlouho
No už jen podle toho seznamu jsem si jako říkala do které tašky to asi dám a že si snad bude muset vzít kufr
To až uvidí přítel úplně vím co řekne ..
![]()
@Kesy2014 Já je půl roku neviděla, takže jsem prostě musela
ale čůrání kupodivu ani nijak hrozný nebylo. Ale nohy, ty křeče, poslední půlhodinu - hodinu tam i zpátky, jsem už trpěla jak čert ![]()
Tak asi tam budou na všechno zvyklé, myslím že nebudeme jediné s velkým zavazadlem. Někde jsem četla, že doporučují dvě tašky, jednu porodní (věci k porodu a těsně po něm) a pak tašku na pokoj s miminkem
ale to se mi nechce, bych si připadala ještě víc jak stěhovák ![]()
@flicek18 Tak to je jasný, když je máš takhle daleko
Já mám celou rodinu doslova na dohled
tchýně, švagrová, teta, sestřenice každá od nás asi do 100 metrů a mamka s babičkou 15 minut cesty s kočárkem
Jinak ty tašky přesně jak píšeš balím si jednu pro mě a pro přítele na předporodní a porodní pokoj a druhou tu větší pro nás na šestinedělí zatím necháme v autě a pak se jen donese
A doma připravím autosedačku s dekou a věcičky na cestu, aby to pak nemusel přítel hledat.
![]()
Ještě mě napadá kupovali jste sterilizátor, nebo budeš dudlíčky atd vyvářet ? Nevím jestli to není zbytečné asi jako ohřívačka lahví, či to koupit až později… Jinak už mám snad všechno. Včera jsem si ještě byla pro maliník a líh na pupíček v lékárně ![]()
@Kesy2014 sterilizátor na dudlíky nekupujeme, přijde mi to zbytečné ![]()
Ahoj holky,tak se hlásím po delší době,já už byla pro věci na malou,sestavit to musíme s mužským a budu třídit veci do skříně,na kterou ještě čekám,prebalovak mi přivezou…vymalováno máme,to jsme stihli,zbytek v létě,to uz nedám teď,pak budu dávat dohromady papíry a tašku do porodnice,včera jsem dokupovala nejake maličkosti ještě pro malou,mazani a tak…malá mění zvyk,začíná me kopat přes den do žeber a rádi přes den…v noci sem tam,nám to nějak řešit? Babička si myslí,aby tam nebyl nějakej problém a straší me,je fakt,ze ty kopy jsou bolestivé…
@flicek18 @Kesy2014 A co si vsechno balite?
Moje největši věc je poporodní kruh, jinak se mi to vsechno vleze do stredni sportovni tasky
Tak snad jsem na nic nezapomnela ![]()
@Nikollllka Ahojky,
Doklady ( matrika, občanka, rodné listy nás obou, kartička pojišťovny, těhotenský průkaz, porodní plán)
Zápisník, propiska, nabíječka
Gumové pantofle pro mě a pro přítele
hroznový cukr, nějaké ovocné tyčinky, vody, levandulový olejíček, flashku s hudbou
kojící podprsenku 3×
poporodní kalhotky dvě balení
vložky do podprsenky, poporodní vložky 2 balení
kojící noční košili 2×, jednu starou košili co se může vyhodit na porod ( rada mojí porodní asistentky ) Župan, ponožky červený ručník na bonding
Homeopatika na porod a na hojení
2× ručník na tělo, 1× na prsa Šampon, suchý šampon, gumičky, kartáček, krém na ruce, balzám na rty, hřeben, zubní pasta, intim mýdlo od lactacydu - antibakterial, antiperspirant
Krém na bradavky purelan
vlhčené ubrousky, přebalovací podložky, plenky jedno balení newborn pro malého
5× plenu látkovou, 2× osušku plenu pro malého
Kosmetiku a oblečení pro malého neberu u nás v porodnici vše dávají, takže stačí připravit až na cestu domů.
No tak nevím snad je to všechno ![]()
@Kesy2014 Tak mozna je to tim, ze mam polovicni mnozství, když budu potřebovat víc, tak mi to doveze přítel
U nas v porodnci pro mimino chcou jen plinky, prebalovaci podlozky a vlhčený ubrousky (tam teda navic beru tvarovaci polstarek na hlavu a dve bodycka, abych poslala psovi dom ocichat).
Já si porodní plán nepíšu, sama nevím, co od toho čekaty tak tomu nechám volbý průběh ![]()
@Nikollllka Ja mam porodnici trosku dal .. tu u nas ve meste mi zavreli, tak pro jistotu, at mam vse. Jinak ten porodni plan je na strankach nemocnice je to uz predvyplneno a jen tam krouzkujes. Jde spise o to jestli fovolis nastrih, jestli chces prohlidnou mimi na tobe, nebo dovolis odnest na vyhrivane luzko, nebo treba jestli se bude vazit hned po porodu. Je to takovy dotaznik.
@Nikollllka Ale s tema bodyckana pro pejska mas pravdu, taky vezmu, at si hi cubinka moje ocucha
![]()
@Nikollllka vše co mám já, je jak psala Kesy2014, ale mám jen část z těch věcí
mě většinu tašky zabírají ty plenky pro mimčo a můj ručník, asi mám malou tašku. Ale jsem zvyklá si balit malé množství věcí ![]()
@Kesy2014 My máme cca 40min cesty, ale co by pro nás neudělal, že jo
Jinak naše porodnice takový dotazník nemá, nemohla bys mi nějak prosím poslat ten tvůj?
Tak my máme velký UTZ za sebou, vše je v pořádku. Další doktor který nemá tušení proč mě píchá v celém břiše
ale hlavně že je vše jak má být. Prcek má 2100 g, pry je to normální váha. Srdíčko nám taky hezky tluče a placení máme vepředu Ale v porodnici cestách nezavazí takže super ![]()
Ale musím říct že když jsem si tam lehla s tim pupkem tak jsem neměla tušení jak se zvednu, už nějaký ten měsíc jsem na zádech nelezela, nějak jsem se pak ale zvedla ![]()