Termín porodu - Leden 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
281
20.11.18 08:18

@flicek18 No uuuplne mi mluvis z duse :lol: :P Jinak dnes drzim palecky, at je vse ok :kytka: A lepsi si nechat potvrdit, ze ti nic neni, nez potom litovat.. :palec: Ja dnes mela krusnou noc, od tri se malej rozhodl, ze se jako spat nebude a kopal kopal kopal :) :srdce: Tak jsem si sepsala seznam do porodnice a napsala asi deset mailu, ktere jsem potrebovala vyridit dnes :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
20.11.18 08:52

@Kesy2014 je, tak alespoň, že jsi ten cas nějak využila :D Ja spala jal dudek. Od čtvrtka do neděle jsme byli u mých rodičů (300 km daleko) takže musím dospavat celý víkend :D
Jinak já si valila do tasku porodnice včera, no mám ji téměř plnou a na ni mám ještě seznam co dobalit, ale nejsem si jistá jak to tam narvu :mrgreen: ale nechce se mi brát si větší, bych si připadala že jedu na měsíční dovolenou ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
20.11.18 09:41

@flicek18 Jéé to mě stačí cesta autem do obchodu asi 10 km a už bych čůrala :lol: To bysme těch 300 km jeli hodně dlouho :mrgreen: No už jen podle toho seznamu jsem si jako říkala do které tašky to asi dám a že si snad bude muset vzít kufr :D :nevim: To až uvidí přítel úplně vím co řekne .. :roll: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
20.11.18 09:44

@Kesy2014 Já je půl roku neviděla, takže jsem prostě musela :D ale čůrání kupodivu ani nijak hrozný nebylo. Ale nohy, ty křeče, poslední půlhodinu - hodinu tam i zpátky, jsem už trpěla jak čert :D
Tak asi tam budou na všechno zvyklé, myslím že nebudeme jediné s velkým zavazadlem. Někde jsem četla, že doporučují dvě tašky, jednu porodní (věci k porodu a těsně po něm) a pak tašku na pokoj s miminkem ;) ale to se mi nechce, bych si připadala ještě víc jak stěhovák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
20.11.18 10:20

@flicek18 Tak to je jasný, když je máš takhle daleko :hug: Já mám celou rodinu doslova na dohled :lol: tchýně, švagrová, teta, sestřenice každá od nás asi do 100 metrů a mamka s babičkou 15 minut cesty s kočárkem :) Jinak ty tašky přesně jak píšeš balím si jednu pro mě a pro přítele na předporodní a porodní pokoj a druhou tu větší pro nás na šestinedělí zatím necháme v autě a pak se jen donese ;) A doma připravím autosedačku s dekou a věcičky na cestu, aby to pak nemusel přítel hledat. :think: :mrgreen:
Ještě mě napadá kupovali jste sterilizátor, nebo budeš dudlíčky atd vyvářet ? Nevím jestli to není zbytečné asi jako ohřívačka lahví, či to koupit až později… Jinak už mám snad všechno. Včera jsem si ještě byla pro maliník a líh na pupíček v lékárně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
20.11.18 10:34

@Kesy2014 sterilizátor na dudlíky nekupujeme, přijde mi to zbytečné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
20.11.18 11:12

Ahoj holky,tak se hlásím po delší době,já už byla pro věci na malou,sestavit to musíme s mužským a budu třídit veci do skříně,na kterou ještě čekám,prebalovak mi přivezou…vymalováno máme,to jsme stihli,zbytek v létě,to uz nedám teď,pak budu dávat dohromady papíry a tašku do porodnice,včera jsem dokupovala nejake maličkosti ještě pro malou,mazani a tak…malá mění zvyk,začíná me kopat přes den do žeber a rádi přes den…v noci sem tam,nám to nějak řešit? Babička si myslí,aby tam nebyl nějakej problém a straší me,je fakt,ze ty kopy jsou bolestivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
20.11.18 11:24

@flicek18 @Kesy2014 A co si vsechno balite? 8o Moje největši věc je poporodní kruh, jinak se mi to vsechno vleze do stredni sportovni tasky :think: Tak snad jsem na nic nezapomnela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
20.11.18 12:24

@Nikollllka Ahojky,
Doklady ( matrika, občanka, rodné listy nás obou, kartička pojišťovny, těhotenský průkaz, porodní plán)
Zápisník, propiska, nabíječka
Gumové pantofle pro mě a pro přítele
hroznový cukr, nějaké ovocné tyčinky, vody, levandulový olejíček, flashku s hudbou
kojící podprsenku 3×
poporodní kalhotky dvě balení
vložky do podprsenky, poporodní vložky 2 balení
kojící noční košili 2×, jednu starou košili co se může vyhodit na porod ( rada mojí porodní asistentky ) Župan, ponožky červený ručník na bonding
Homeopatika na porod a na hojení
2× ručník na tělo, 1× na prsa Šampon, suchý šampon, gumičky, kartáček, krém na ruce, balzám na rty, hřeben, zubní pasta, intim mýdlo od lactacydu - antibakterial, antiperspirant
Krém na bradavky purelan
vlhčené ubrousky, přebalovací podložky, plenky jedno balení newborn pro malého
5× plenu látkovou, 2× osušku plenu pro malého

Kosmetiku a oblečení pro malého neberu u nás v porodnici vše dávají, takže stačí připravit až na cestu domů.

:lol: :think: No tak nevím snad je to všechno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
20.11.18 13:14

@Kesy2014 Tak mozna je to tim, ze mam polovicni mnozství, když budu potřebovat víc, tak mi to doveze přítel :think: U nas v porodnci pro mimino chcou jen plinky, prebalovaci podlozky a vlhčený ubrousky (tam teda navic beru tvarovaci polstarek na hlavu a dve bodycka, abych poslala psovi dom ocichat).
Já si porodní plán nepíšu, sama nevím, co od toho čekaty tak tomu nechám volbý průběh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
20.11.18 13:33

@Nikollllka Ja mam porodnici trosku dal .. tu u nas ve meste mi zavreli, tak pro jistotu, at mam vse. Jinak ten porodni plan je na strankach nemocnice je to uz predvyplneno a jen tam krouzkujes. Jde spise o to jestli fovolis nastrih, jestli chces prohlidnou mimi na tobe, nebo dovolis odnest na vyhrivane luzko, nebo treba jestli se bude vazit hned po porodu. Je to takovy dotaznik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
20.11.18 13:34

@Nikollllka Ale s tema bodyckana pro pejska mas pravdu, taky vezmu, at si hi cubinka moje ocucha :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
20.11.18 14:10

@Nikollllka vše co mám já, je jak psala Kesy2014, ale mám jen část z těch věcí :) mě většinu tašky zabírají ty plenky pro mimčo a můj ručník, asi mám malou tašku. Ale jsem zvyklá si balit malé množství věcí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
20.11.18 16:59

@Kesy2014 My máme cca 40min cesty, ale co by pro nás neudělal, že jo :D Jinak naše porodnice takový dotazník nemá, nemohla bys mi nějak prosím poslat ten tvůj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
20.11.18 17:28

Tak my máme velký UTZ za sebou, vše je v pořádku. Další doktor který nemá tušení proč mě píchá v celém břiše :D ale hlavně že je vše jak má být. Prcek má 2100 g, pry je to normální váha. Srdíčko nám taky hezky tluče a placení máme vepředu Ale v porodnici cestách nezavazí takže super :srdce:
Ale musím říct že když jsem si tam lehla s tim pupkem tak jsem neměla tušení jak se zvednu, už nějaký ten měsíc jsem na zádech nelezela, nějak jsem se pak ale zvedla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí