Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pavouk no nemají to teď s námi jednoduché
Ale doma to nikdo nechápe, prý to nějak všechno dopadne. Ale představa, že vlastně nevím co se v mém těle děje…je divná.
Jak zvládáte ta vedra teď? Já jsem úplně nepoužitelná
. Pořád se mi motá hlava, žaludek celé dny na vodě, občas hlava v míse
. Přijdu si úplně marná, je to fakt moje nejhorší těhotenství
. Tak hlavně ať nám to všem dobře dopadne ![]()
@maky 1993 No ty vedra tak v každé mistnosti máme vetrak, jinak studené pití, chladim si obličej a zápěstí nebo pak sprcha. Snazim se do maximalne 11 uvarit nebo poklidit(vstávám brzo nemůžu spat).
Musíme to nějak protrpět. Ale mne špatně neni ani nezvracim. Občas mam žaludek na vodě ape přejde to hned jak si dam snídani.
@Ledník ja se taky dnes vzbudila úplně na pěst. Od rana jsem nemluvila(jiank kecám pořád), vadili mi kočky ze se mi pletou pod nohy, vynadala jsem příteli bezdůvodně atd.
Dala jsem si po obědě zmrzku a uz je lépe ![]()
@Susi990 a to jsme teprve na začátku a ještě se můžeme hýbat…co budeme dělat za pár měsíců ![]()
Tak to jdu taky vyzkoušet zmrzlinu ![]()
@maky 1993 mně naštěstí to vedro nevadí, když můžu být doma v chladu.
Ale zítra už zase začne dojíždění do práce, tak pak už bude hůř ![]()
@Ledník no zkus to
ja si dala mangovou a bylo to fajn naštěstí. Pak jeste 2 nektarinky a už jsem v pohodě ![]()
Od začátku těhotenství jsem snědla tolik ovoce co jsem nesnědla za cely rok ![]()
Ja jsem na nemocenské na rizikovem takže pokud nemusím ani nevylu ven maximálně na balkon a to jen dopoledne jinak celé odpoledne az do večera tam sviti slunce.
@Susi990 asi bych taky mohla už zůstat doma, ale nemám to srdce nechat vše na kolegyni. Nemohla by ani na dovolenou o prázdninách. Tak ještě vydržím. Stejně jsem to ještě v práci neoznámila. Čekám jak vše dopadne po 1.screeningu.
U tebe už to v práce vědí?
@Ledník jj už to vědí. Vlastně jsem to musela říct když mi gynekolog vystavil neschopenku. Taky jsem myslela ze budu chodit do práce ale mam časté bolesti podbřiška a závratě.
Pred 10 lety jsem přišla o dítě v 28 tt pravděpodobně kvuli preeklampsii a doktor nechce nic zanedbat tak mam klidovy režim.
@Ledník píše:
@Pavouk no nemají to teď s námi jednoduchéAle doma to nikdo nechápe, prý to nějak všechno dopadne. Ale představa, že vlastně nevím co se v mém těle děje…je divná.
Nemají, ale musí být stateční a zmaknout to. Muž se vždy začne smát, když začnu prskat, tak se pak zklidním, ale chudák moje 11ty dítko, řvu na něj pořád ![]()
Jinak mě opustil těžký žaludek a pocit na blití, ale hlava se mě motá a nevydržím dlouho stát a chodit, hned funim jak stodola. A pořád nemám chuť na maso, to ani vidět nemohu.
@Susi990 jezisi, tak to je hrozný. Ufff, tak to se neschopence už nedivím. Dá se to vůbec nějak léčit?
@Ledník úplně přesně nevědí ze5to byla preeklampsie vlastně po porodu bylo miminko uplne v pořádku nic mu nebylo jen mu přestalo bít srdicko.
Bylo tam i pochybení na straně gynekolozky když jsem ji řekla po telefonu ze mi otelky ruce nohy a obličej a mam horecku a vysoky tlak. Tak prý je to normální mam si vzít paralen a rano přijít do poradny ale už bylo pozdě. V nemocnici rekli že by to mohla být preeklapmsie na 60% a tech 40% prý se to někdy takhle stane.
Jako strach tam je co bude a jestli to dotahneme do konce ale hlídají mi tlak a když spozoruju co se mi nebude líbit tak radši mam jít i 20 krát do nemocnice.
@Ledník jinak na acreeningu se da připlatit test na preeklampsii tak přemýšlím ze si to nechám udělat. Ale podle gynekologa (dělal v centru umeleho oplodnění ted převzal ordinaci po tatovi) nemusí to být u každého těhotenství a ted to můžu mít úplně v pořádku.
Ty horka jsou priserna, do toho jsem chytla anginu, takze je protrpim stejne doma😁 😁
@Susi990 no to si vůbec nedokážu představit. To musí být tak strašný, když velké štěstí vystřídá tak šílený smutek.
Jsi statečná!!! Moc ti přeji, ať ti to konečně vyjde. A chápu, že teď to musí být nervy. Ale jednou to prostě vyjít musí.