Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Susi990 píše:
@Ledník sama úplně ne mame 4 bytové kočky
Mela jsem jine plany na léto. Chtela jsem si konečně dat zdelat zuby cele horni patro vytrhat a udělat nahradu protože mam zuby v děsném stavu. Jenže přišlo mimi nečekaně a teď to nepůjde udělat. Tak musím počkat a po porodu to dat dohromady.
Tohle je ale hezká změna plánů ![]()
Hlavně, ať dojdeme do úspěšného konce ![]()
Co máš za kočky? Chtěli jsme Mainskou, ale jelikož máme přes léto pořád otevřené dveře na zahradu, neporadil jsme ji. Navíc mám alergii a atopický ekzém, ale to bych si časem zvykla.
@Ledník máme je všechny záchránené takže klasicky domácí kočky. Ovšem jedna je dlouhosrstá a je to taková náhrada za miminko (zatím) od malinka co ji máme je opravdu jako dítě a hodne fixovana na mně. No jsem zvědavá jak to holky zvládnou když doneseme mimi z porodnice věřím ze budou žárlit.
Ale je super ze ti dnes všechno dobře dopadlo ja jdu zitra na kontrolu k obvodní doktorce.
Ahojky děvčata,
ráda bych se k vám připojila.
Včera jsem byla na prvním ultrazvuku pro potvrzení těhotenství, a termín máme 30.1.
S manželem máme už dvě děti
a chtěli jsme třetí, každopádně osud chtěl jinak, a k našemu překvapení čekáme dvojčátka. 😁 Takže o zábavu bude jasně postaráno.
![]()
@Morgy2465 píše:
Ahojky děvčata,
Včera jsem byla na prvním ultrazvuku pro potvrzení těhotenství, a termín máme 30.1.S manželem máme už dvě děti
a chtěli jsme třetí, každopádně osud chtěl jinak, a k našemu překvapení čekáme dvojčátka. 😁 Takže o zábavu bude jasně postaráno.
![]()
![]()
My máme taky termín 30.1.
dvojčátka jsou boží, taky bych je brala. My jedno a první. Otěhotněli jste přirozeně? Mi podstoupili IVF ![]()
@Morgy2465 tak to velká gratulace
to bude na dodávku
to je jediný, čeho se bojím, že tam dneska najde dvě
hlavně ať jsou prtata zdravá ![]()
@Dani52 píše:
My máme taky termín 30.1.dvojčátka jsou boží, taky bych je brala. My jedno a první. Otěhotněli jste přirozeně? Mi podstoupili IVF
Předpokládám, že stejně půjdou ven dřív než v ten termín.
Ano přirozeně, po roce a půl „snahy“, kdy jsem během toho ještě podstoupila konizaci. ![]()
Držím palečky ať jste v pořádku. ![]()
@Kammina12 píše:
@Morgy2465 tak to velká gratulaceto bude na dodávku
![]()
to je jediný, čeho se bojím, že tam dneska najde dvě
hlavně ať jsou prtata zdravá
Výslovně na dodávku. 😁 Já jsem s tou možností byla smířená, ale manžel to musel rozdýchat (samozřejmě v dobrém).
Ikdyby našel dvě, je to zázrak.
![]()
@Morgy2465 píše:
Předpokládám, že stejně půjdou ven dřív než v ten termín.Ano přirozeně, po roce a půl „snahy“, kdy jsem během toho ještě podstoupila konizaci.
Držím palečky ať jste v pořádku.
No ono se říka, že dvojičky se narodí dřív. Moc držím prsty ať je vše v pořádku
Teda, tak to jste šikulky že se Vám takhle zadařilo
My dnes začínáme 9 týden, ale pořád mám strach aby bylo vše vpořádku.
@Morgy2465 píše:
Ahojky děvčata,
Včera jsem byla na prvním ultrazvuku pro potvrzení těhotenství, a termín máme 30.1.S manželem máme už dvě děti
![]()
![]()
Ahoj, tak to moc gratuluji. Docela si dokážu představit jaké pozdvižení to způsobilo. Řešili jsme to po IVF, ale nakonec to nedopadlo. Ale pamatuji si, že jsem chvíli byla šťastná a v zajetí zoufalá, kam a jak se vejdeme a jak budeme cestovat.
Držím palce, ať jste všichni v pořádku.
Jak to zvládáš?
@Dani52 píše:
No ono se říka, že dvojičky se narodí dřív. Moc držím prsty ať je vše v pořádkuTeda, tak to jste šikulky že se Vám takhle zadařilo
My dnes začínáme 9 týden, ale pořád mám strach aby bylo vše vpořádku.
Děkujeme, doufám, že bude vše ok.
Doktor říkal, že je ještě stále možnost syndromu mizejícího dvojčete. Ale že ty naše vypadají dost jasně pro život, tak uvidíme.
Já bych měla být dnes podle TP 8+1 ale podle lékaře 7+6. Aby se v tom čert vyznal. ![]()
Neboj se, bude to v pořádku
držím pěsti. ![]()
@Susi990 píše:
@Ledník máme je všechny záchránené takže klasicky domácí kočky. Ovšem jedna je dlouhosrstá a je to taková náhrada za miminko (zatím) od malinka co ji máme je opravdu jako dítě a hodne fixovana na mně. No jsem zvědavá jak to holky zvládnou když doneseme mimi z porodnice věřím ze budou žárlit.
Ale je super ze ti dnes všechno dobře dopadlo ja jdu zitra na kontrolu k obvodní doktorce.
Budu držet palce ať to kočičky zvládnou. Snad to pro ně nebude tak těžký.
Bylo by škoda muset to pak řešit nějakou drsnou cestou.
Kamarádi mají 3 kočky v paneláku, a kdyz se vratili z porodnice bylo to doma v klidu…dokonce za dalsi dva roky další mimi a zase byly kocky v pohodě.
Ale tam asi hodně záleží na povaze kočky ![]()
@Morgy2465 píše:
Děkujeme, doufám, že bude vše ok.Doktor říkal, že je ještě stále možnost syndromu mizejícího dvojčete. Ale že ty naše vypadají dost jasně pro život, tak uvidíme.
Já bych měla být dnes podle TP 8+1 ale podle lékaře 7+6. Aby se v tom čert vyznal.
Neboj se, bude to v pořádku![]()
držím pěsti.
Já věřím, že to bude vpohodě a dětičky budu hezky prosperovat. Je to radost a dar. Já teda tomu pořád nevěřím. Když jsem byla na utz a slyšela srdíčko tak jsem byla hotová ![]()
A jak je Ti? Mně je střídavo teda…mám pořád bolesti jako před MS a křeče ale dá se to přežít…doktor říkal, že to tak má byt…tak doufám, že to je OK, jsem hrozná hysterka…po všech neuspěšných pokusech a dlouhým čase…
@Ledník píše:
Ahoj, tak to moc gratuluji. Docela si dokážu představit jaké pozdvižení to způsobilo. Řešili jsme to po IVF, ale nakonec to nedopadlo. Ale pamatuji si, že jsem chvíli byla šťastná a v zajetí zoufalá, kam a jak se vejdeme a jak budeme cestovat.
Držím palce, ať jste všichni v pořádku.
Jak to zvládáš?
Děkuji. Noo manžel to nějak nedokázal pochopit, že zrovna nám se tohle povedlo.
Ale prvotní šok už opadl a je dobrej. ![]()
Tak tohle jsou věci, který prostě jdou vždycky nějak udělat, ale chápu to zoufalství se štěstím zároveň.
Je to náročnější, proto jsem si hned říkala, že je něco jinak než u dětí. Ale zvládám, musím, kluci mě nenechají jen tak v klidu. ![]()
@Dani52 píše:
Já věřím, že to bude vpohodě a dětičky budu hezky prosperovat. Je to radost a dar. Já teda tomu pořád nevěřím. Když jsem byla na utz a slyšela srdíčko tak jsem byla hotová
A jak je Ti? Mně je střídavo teda…mám pořád bolesti jako před MS a křeče ale dá se to přežít…doktor říkal, že to tak má byt…tak doufám, že to je OK, jsem hrozná hysterka…po všech neuspěšných pokusech a dlouhým čase…
Je to zázrak a to doslova. ![]()
Jen tomu věř a vše bude v pořádku a jak má být. ![]()
Je to náročnější, u dětí mě nic nebylo a tady najednou strašný změny nálad, pocity na zvracení, nesnesu pachy, ze začátku jsem lítala furt na malou, přesně jak píšeš křeče jako při MS…ale jinak se to nějak dá, ty moji dva malý čerti mě nedají moc klidu.
…
Nejsi hysterka, myslím si, že je to oprávněné, máš strach a bojíš se.. kór jestli máte za sebou dlouhou cestu za miminkem…
@Morgy2465 píše:
Je to zázrak a to doslova.
Jen tomu věř a vše bude v pořádku a jak má být.
Je to náročnější, u dětí mě nic nebylo a tady najednou strašný změny nálad, pocity na zvracení, nesnesu pachy, ze začátku jsem lítala furt na malou, přesně jak píšeš křeče jako při MS…ale jinak se to nějak dá, ty moji dva malý čerti mě nedají moc klidu.…
Nejsi hysterka, myslím si, že je to oprávněné, máš strach a bojíš se.. kór jestli máte za sebou dlouhou cestu za miminkem…
Tak symptomy mame stejný teda😀 ja mám taky hrozne citlivý cuch🙈na malou taky litam😀 mas rozptýlení aspoň s detickami🙂 jak starý jsou? Já se už těším 1.7. na další utz😀 a to jsem pak chvilku klidnější🙂