Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pavouk tak mne to doktor vypočítal trochu blbě. Minulé pondělí jsem podle utz byla 8+2.V pátek na kontrole jsem mela být 8+6 toho se i držel ale podle utz to bylo 9+2 a do průkazky napsal termín porodu 21.1.23.
Když jsem volala na screening tak mi řekli že právě potřebuji stáří podle utz a tím pádem bude i porod dřív který vychází na 17.1.
Ale to se ještě může změnit hlavně at mame fazolky zdravé.
Ahoj holky, taky bych se k vám ráda přidala. Teď jsem 8+5, po každým jídle mám za půl hodiny zas hlad, už nevím, co jíst protože se mi zbláznily chutě a vlastně ani na nic nemám chuť🤦🏻♀️ Jinak doktor mi řekl, ať se objednám na screening, tak tam volám v domění, že půjdu až nějak ve 13. týdnu, ale sestra mě objednala už na 10. týden s tím, že ani přítel se mnou nemusí protože to prý bude na pár minut a pak stejně půjdu v tom 13. Tak jsem z toho teď zmatená 😀 čekám první dítě a všechno je pro mě nové, takhle se to dělá normálně?
@AlexM pravděpodobně půjdeš jen na krev a pak ve 13.tydnu na ultrazvuk ![]()
Mne to delaji všechno v 1 den proto jdu az ve 12+5 na screening
@Pavouk píše:
Naštěstí neblinkam, ale natahuje mě
Verim ze to bude po 1.trimestru lepší. Ted jsem k ničemu😟
@Susi990 píše:
@Pavouk tak mne to doktor vypočítal trochu blbě. Minulé pondělí jsem podle utz byla 8+2.V pátek na kontrole jsem mela být 8+6 toho se i držel ale podle utz to bylo 9+2 a do průkazky napsal termín porodu 21.1.23.
Když jsem volala na screening tak mi řekli že právě potřebuji stáří podle utz a tím pádem bude i porod dřív který vychází na 17.1.
Ale to se ještě může změnit hlavně at mame fazolky zdravé.
Přesně, důležité je, aby pidalky byly zdravé a rostly jak mají. Já se modlím denně 24/7.
@Pavouk to ja taky už jsem o jedno přišla tak teď jsem opatrnější ještě víc (víc to už snad nejde).
1.screening az 11.7 to je strašně dlouha doba
@Dani52 píše:
@Morgy2465 já věřím ze to po 1.trimestru bude lepší teda. No já si lehnout mužů, ale ty při detičkach jen tak ne no. Známa je v 6 měsíci a taky 1.trimestr prospala, ted je to prý mnohem lepší 🙏🏻 🙂
Taky doufám, že to pak přejde..
když je starší ve školce, tak si na chvíli lehnu s mladším po obědě, každopádně se mě snaží pomoct i manžel..dnes dokonce vstal dřív po noční, a postaral se o děti, abych mohla odpočívat, a za to jsem neskutečně vděčná
heleď tak snad to fakt potom přejde ![]()
@Morgy2465 píše:
Taky doufám, že to pak přejde..když je starší ve školce, tak si na chvíli lehnu s mladším po obědě, každopádně se mě snaží pomoct i manžel..dnes dokonce vstal dřív po noční, a postaral se o děti, abych mohla odpočívat, a za to jsem neskutečně vděčná
![]()
heleď tak snad to fakt potom přejde
Mit dobryho chlapa je k nezaplacení opravdu🙏🏻 No a v září jde starší do školy a mladší do školky? já zase odpoledne spala 😀 jako ve školce dítě po obede😀 😀 😀
@Dani52 píše:
Mit dobryho chlapa je k nezaplacení opravdu🙏🏻 No a v září jde starší do školy a mladší do školky? já zase odpoledne spala 😀 jako ve školce dítě po obede😀 😀 😀
Přesně tak, naprosto souhlasím
.. starší bude ještě ve školce - předškolák, je listopadový, takže má odklad
a k němu tam přibude mladší, takže bude pak víc času na odpočívání
jen odpočívej, ono je to prostě potřeba, co si budem povidat
@Morgy2465 píše:
Přesně tak, naprosto souhlasím.. starší bude ještě ve školce - předškolák, je listopadový, takže má odklad
a k němu tam přibude mladší, takže bude pak víc času na odpočívání
jen odpočívej, ono je to prostě potřeba, co si budem povidat
Tak to je super ze budou ve školce aspoň si odpocines a pripravis se na miminka🙂já jsem necekala ze mužů byt tak ospala teda😀 doktor mi chtel dat neschopenku ale já byla hrdinka ze chci byt v práci i když dělám v kanceláři tak tam mám desný krize😀 ty jsi na mateřský ještě?
@Dani52 píše:
Tak to je super ze budou ve školce aspoň si odpocines a pripravis se na miminka🙂já jsem necekala ze mužů byt tak ospala teda😀 doktor mi chtel dat neschopenku ale já byla hrdinka ze chci byt v práci i když dělám v kanceláři tak tam mám desný krize😀 ty jsi na mateřský ještě?
Joo bude to fajn, pokud nebudou samozřejmě víc doma nemocní, než ve školce
.. heleď tak jestli to nebude ustupovat, klidně bych o té neschopné zauvažovala, furt lepší být doma v klidu v posteli, než se přepínat v práci
.. mladší je červnový, a přes léto bychom nepokryli hlídání, tak jsem si prodloužila rodičák, s tím že na podzim bych šla do práce, protože už jsme nedávali naději, že by se „třetí“ mimčo povedlo..no ale člověk míní, osud mění ![]()
@Morgy2465 teeeda hodně tě obdivuji, že to takhle s dětmi dáváš! A manžel super, že pomáhá. Také si svého nemůžu vynachválit, pořád mi něco vaří, kupuje a tak. 😁
Tak buďme rády za takový chlapy skvělý 😊 😁
@Terezie28 děkuju
já jsem dost přizpůsobivý člověk, a vždycky si říkám, že všechno jde, jen to je někdy ohromně náročný, to nepopírám.
Ano přesně, musíme být rády a vděčný, za takový chlapy co máme, jsou to poklady. ![]()
@Morgy2465 píše:
Joo bude to fajn, pokud nebudou samozřejmě víc doma nemocní, než ve školce![]()
.. heleď tak jestli to nebude ustupovat, klidně bych o té neschopné zauvažovala, furt lepší být doma v klidu v posteli, než se přepínat v práci
.. mladší je červnový, a přes léto bychom nepokryli hlídání, tak jsem si prodloužila rodičák, s tím že na podzim bych šla do práce, protože už jsme nedávali naději, že by se „třetí“ mimčo povedlo..no ale člověk míní, osud mění
tak to budeš v práci chvíli jenom
no to chápu, ono dnes jsou děti víc doma než ve školce co tak poslouchám kolem
jjá uvidím při njhorším mohu dělat z domova taky, já hlavně chtěla mezi lidi, protože pak přemýšlím nad hovadinami a co vše se může stát, proste blázen ![]()
@Dani52 no mám obavy, jestli vůbec nastoupím, protože mám fyzicky náročnou práci, dlouhé směny, a těžko říct jak se to bude vyvíjet s dvojčaty.. ono není divu, že jsou teď děti více nemocní, potom co se za ty dva roky dělo
.. to máš super, že můžeš dělat z domu, já ti rozumím, on když mozek pracuje, to stojí za to.. mě zaměstnávají kluci, barák který opravujeme, zahrada a tak..ale nějaká ta blbá myšlenka se stejně vetře do mysli každý den ![]()