Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terezie28 to půjde ![]()
Ja musela být v klidu ležela jsem a čuměla do zdi a pomalinku projížděla podbřiškem a najednou bylo slyšet. Je hodne pravděpodobné ze se schovalo semnou si takhle hraje. Je to slyšet pak slyším bublinky takže srdicko uz ne. Chcilku ticho a pak zase bublinky a najednou srdíčko. Staci mi pak minutový poslech a nechám fazolku v klidu ![]()
Ahoj holky, přidávám se k vám. Díky, že sem píšete, je super moct si to pročíst a zjistit, že v tom člověk není sám. čekám první, tak jsem z toho pořád trochu vyjukaná. Jsem v 10+6 a zatím si to docela pěkně vyžírám se vším všudy. ![]()
Nejdřív 4 a 5. týden křeče v podbřišku, tak 20× za den a ty silnější mě budily i v noci. Podle doktora nic znepokojujícího, jen nějaké povolující se vazy kolem dělohy.
Od 6. týdne nevolnosti a zvracení ve dne v noci. Do prášků jsem jít moc nechtěla, nakonec jsem zkoušela zázvorový Antimetil, ale měla jsme ho jen párkrát (nechápu proč do všech léků cpou svinstva jako titaničitá běloba apod.) a doktor řekl že nic moc lepšího mi stejně nedá, tak to mám zvládnout. Zjistila jsem, že musím pořád jíst, že zvracet začnu vždycky se začínajícím hladem. Takže od té doby jím co 10 minut, několikrát i v noci.
Ale taky už nevím, co jíst. Maso jsem nejedla ani předtím, ale teď ho nemůžu ani citit, hned se mi navalí, stejně tak mléčné výrobky. Nesnesu nic vařeného, ani polévky. Z pečiva mě pálí žáha. Co zvládám celkem neomezeně, tak avokádo, hrušky a všemožný zeleninový saláty. Mám trochu hrůzu z toho nedostatku bílkovin ve stravě. Nicméně teď po tom 10. týdnu začínám pociťovat lehké zlepšení, tak snad bude brzo líp a doženu to.
V 8. týdnu se mi nepozdával výtok, tak jsem raději zašla na gyndu, doktor mi hned nasadil léky, že se mi rozjíždí infekce.
No ještě jsem to ani nedoléčila a v noci z neděle na pondělí jsem najednou začala krvácet (9+4). Tak mě to samozřejmě vyděsilo, celou noc jsem probděla a ráno hned volala na gyndu. Doktor zkontroloval, ukázal miminko (srdíčko krásně bilo a mimčo se už i lehce hýbalo) takže vše v normálu, akorát že mám prý placentu moc nízko u porodních cest (to by se prý mělo v příštích týdnech samo spravit). A asi tím, jak jsem den předtím lehce pracovala na chalupě, tak se mi přímo pod placentou udělala krevní sraženina, která teď pomalu odchází. Tak jsem dostala nějaké pilule na posílení vlásečnic a tři dny klidu v posteli.
Zrovna teď mi (ťukám na dřevo) nic není, ale trochu trnu, co zase přijde. Co vás všechno už překvapilo a potrápilo?
12.7. jdu na screening, tak se klepu nedočkavostí, snad bude vše ok. ![]()
@Terez788 píše:
Ahoj holky, přidávám se k vám. Díky, že sem píšete, je super moct si to pročíst a zjistit, že v tom člověk není sám. čekám první, tak jsem z toho pořád trochu vyjukaná. Jsem v 10+6 a zatím si to docela pěkně vyžírám se vším všudy.![]()
Nejdřív 4 a 5. týden křeče v podbřišku, tak 20× za den a ty silnější mě budily i v noci. Podle doktora nic znepokojujícího, jen nějaké povolující se vazy kolem dělohy.
Od 6. týdne nevolnosti a zvracení ve dne v noci. Do prášků jsem jít moc nechtěla, nakonec jsem zkoušela zázvorový Antimetil, ale měla jsme ho jen párkrát (nechápu proč do všech léků cpou svinstva jako titaničitá běloba apod.) a doktor řekl že nic moc lepšího mi stejně nedá, tak to mám zvládnout. Zjistila jsem, že musím pořád jíst, že zvracet začnu vždycky se začínajícím hladem. Takže od té doby jím co 10 minut, několikrát i v noci.
Ale taky už nevím, co jíst. Maso jsem nejedla ani předtím, ale teď ho nemůžu ani citit, hned se mi navalí, stejně tak mléčné výrobky. Nesnesu nic vařeného, ani polévky. Z pečiva mě pálí žáha. Co zvládám celkem neomezeně, tak avokádo, hrušky a všemožný zeleninový saláty. Mám trochu hrůzu z toho nedostatku bílkovin ve stravě. Nicméně teď po tom 10. týdnu začínám pociťovat lehké zlepšení, tak snad bude brzo líp a doženu to.
V 8. týdnu se mi nepozdával výtok, tak jsem raději zašla na gyndu, doktor mi hned nasadil léky, že se mi rozjíždí infekce.
No ještě jsem to ani nedoléčila a v noci z neděle na pondělí jsem najednou začala krvácet (9+4). Tak mě to samozřejmě vyděsilo, celou noc jsem probděla a ráno hned volala na gyndu. Doktor zkontroloval, ukázal miminko (srdíčko krásně bilo a mimčo se už i lehce hýbalo) takže vše v normálu, akorát že mám prý placentu moc nízko u porodních cest (to by se prý mělo v příštích týdnech samo spravit). A asi tím, jak jsem den předtím lehce pracovala na chalupě, tak se mi přímo pod placentou udělala krevní sraženina, která teď pomalu odchází. Tak jsem dostala nějaké pilule na posílení vlásečnic a tři dny klidu v posteli.
Zrovna teď mi (ťukám na dřevo) nic není, ale trochu trnu, co zase přijde. Co vás všechno už překvapilo a potrápilo?
12.7. jdu na screening, tak se klepu nedočkavostí, snad bude vše ok.
Ahoj, jsem zhruba týden před tebou
, na screeningu jsem byla včera. Taky mi řekli, že mám u Áčka placentu nízko a že nemám nosit nic těžkého. Jinak mimina se hýbala dost aktivně
Je to moje čtvrté těhotenství a první po IVF, první tři nedopadla dobře. Nic mi není, ale to mi nebylo ani u jednoho těhotenství, akorát od začátku 11tt mám vidět břicho, což je u dvojčat asi normální a zatím kilo nahoře.
@Terez788 ahoj taky te vítám
dneska jsem taky 10+6 takže jsme nastejno ![]()
Na 1.screening jdu 11.7.
Musíš věřit ze to dobře dopadne. Ja se snažím myslet taky pozitivně ape hkavne se nestresuj neprospívá to mimisku.
Ted mi napadlo odkud vlastně jste? Ja z Plzně tak jestli tady nekoho mám v téhle skupince ![]()
Já jsem z Jižních Čech, ale 11.7., co budeš mít NT, jedu do Plzně na kontrolu k pí profesorce Ulčové Gallové na reprodukční imunologii ![]()
@Susi990 píše:
@Velešínka3 takže jedeš do Černic?
Myslím, že jo. Pokud je to kousek od Olympie. Byla jsem tam jen dakrát a to loni. 😀 Já tam pojedu akorát na krev, aby mi upravila léky, mám antifoafolipidové protilátky. A v Plzni jsem byla za život asi 5×, je to od nás 4 hodiny cesty. 😀
@Velešínka3 jooo jedeš na Genetiku ![]()
Tak jedeš na stejnou kliniki jako ja ![]()
@Susi990 ahoj já jsem taky z Plzně. Pátek jedu ke svému doktoru a budu se objednávat na genetiku, taky do Černic. Jsem zvědavá a doufám, že to bude brzy.
@Dani52 jeee tak to je super tady nekoho mít ze stejného města ![]()
@Susi990 já jsem dnes teda 9+2, tak jsem zvědavá kdy mi objedná. Každopádně se těším na pátek a že uvidím fazolku. Je mi furt hrozně blbě tak se furt bojím jestli je vše ok ( i když doktor mi říkal, že to je naprosto v pořádku)
@Dani52 tak ja až ma únavu, bolest prsou a podbřišku ani nevím že jsem těhotná.
Kam chodis k doktoru? Ja na Lochotín, mladej doktor prevzal ordinaci po svém tátovi (syn někdy pracoval v centru umělého oplodnění).
@Susi990 já jezdím k doktoru mimo Plzeň ( Chotěšov) dostala jsem na něj doporučení a je opravdu super. Je to starší doktor, ale jsem spokojená…já předtím jezdila k ženský a to byla katastrofa…hlavně nám se nedařilo přirozeně, proto jsme byli poslány do natalartu v Černicích, kde jsem měla zase jiného doktora ( ten byl taky skvělý). Bylo to náročnější ale nakonec se to povedlo.
Já jsem měla hrozný křeče tak jsem dostala magnosolv ( zvýšené dávky horčíku) teď mi ale prohání, že půl dne prosedím na záchodě
podbřišek a kříže mi bolí tak jako před ms, proto se furt bojím aby to bylo v pohodě.
@Dani52 ja takové bolesti mám od včera a nemohla jsem ani v klidu spát tal budu volat na gyndu.
Nam se to taky nedařilo, bez hormonů žádné měsíčky, zadna ovulace a jeste PCOS.
Ale nejak tohle přišlo samo prostě zázrak.
Alw pred 10 lety jsem o ro prisla ve 28 tydnu.