Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kam2 mě se u prvního hned na 1. Screeningu zeptal, jestli chci vědět pohlaví. Tak mu říkám: aha, takže chlapeček, když se ptáte takhle brzy, zda to chci vědět. A opravdu 😂. Ale kamarádce na 1. Screeningu řekli holčičku a zatím to opravdu vypadá na holčičku. Takže když se poštěstí, některé z nás budou vědět pohlaví už takhle brzy. Ale pozor na to, nespoléhat na to a nezačít nakupovat v barvě. Znám případy, kdy polovinu těhotenství tvrdili jedno pohlaví a potom se to „změnilo“ 😅
Kartářka mi v 5tt řekla, že mám holčičku na cestě. Tak jsem na to zvědavá
Jinak doma mám kluka i holku, takže je mi to teď v podstatě jedno, i když za holčičku bych byla asi raději. Navíc je na řadě, poslední je syn a dcera mi jde teď z baráku, tak by ji měla vystřídat jiná
Beru s sebou manžela a dceru. K lékaři, který ji rodil, tak snad něco uvidí. ![]()
Jo, to jsem si taky říkala. A x dní mi bylo fajn až včera, to jsem chtěla fakt umřit.
ale asi i špatný tlak, plus dusno a vedro v práci.
@Dani52 ja mam taky pocit ze holka, celou plet mam samí pupinek.
Po prvně jsem čekala kluka a ujizdela jsem na slanych a kyselych vecech hlavne bramburky a kysele okurky. Ted ale zboznuji nektarinky a broskve, hroznové vino a paprika co musim mít každý den. Jinak jsem broskev snědla tak 3 krát za cele léto.
Uvidíme snad se nam 11.7 na screeningu ukáže ![]()
To mám s jídlem úplně stejně
i když teď vede meloun a třešně. ![]()
@kam2 ja teda jím nejak normálně ale za 17 dni jsem přibrala 1.5 kg. Nejsem hubená ani extra oplacana ale bříško už mi je vidět a některé veci nezapnu v pase ![]()
@Susi990 já už jsem byla u kožní tak mi dala kreémy a čistíci mléko tak musím říct že trošinku se to zlepšilo…ale nikdy jsem tohle neměla teda…bylo by fajn kdyby to bylo vidět takhle brzy
mně teda hrozně chutná maso, bych mohla pořád jíst řízky ![]()
Jak tady řešíte pleť, já jsem věděla od 1tt, že to budou holky, protože se embryím dělalo PGT a řekli mi pohlaví. Pleť mám stejnou jako předtím. Ale je pravda, že mám chuť na hroznové víno, meruňky a tak. Okurky jsem nejedla nikdy. Jo a teď mi na screeningu řekli, že jedno je určitě holka a druhý vypadá na kluka, ale to není možný, protože PGT se nemůže plést
Takže vidíte, jak první screening není stoprocentní.
@Velešínka3 právě že taky jim hodně ovoce tak jsem zvědavá co se z toho nakonec vyklube ![]()
@Susi990 Hele já nikdy nechtěla vědět pohlaví.
A před KET jsem byla na kontrole a doktor měl před sebou papír o embryích, která absolvovala PGT, a bylo tam i napsané pohlaví. A jak to měl položené na stole, tak jsem mu do toho viděla
![]()
@Dani52 tak kvůli těm bolestem mne gynekolog vyšetřil a je všechno v pořádku. Prý mne nebere jako hysterku ale chápe že mám velký strach. No ja dnes dle utz měla být 11+0 (podle MS 10+4) ale měřil fazolku a vypada to dokonce na 11+2 (40 mm) ![]()
Takže jsem se uklidnila, dala doma nohy nahoru a ležím.
@Susi990 ryby taky mnam
zítra mám na oběd
já hrozně ujížděla na sladký, ale teď ho nemusím, radějí slaný
@Susi990 píše:
@Dani52 tak kvůli těm bolestem mne gynekolog vyšetřil a je všechno v pořádku. Prý mne nebere jako hysterku ale chápe že mám velký strach. No ja dnes dle utz měla být 11+0 (podle MS 10+4) ale měřil fazolku a vypada to dokonce na 11+2 (40 mm)
Takže jsem se uklidnila, dala doma nohy nahoru a ležím.
Tak to je krásny
mám radost a taky jsem klidnější, když vím, že to je pro miminko dobrý. To je neskutečný jak rychle roste miminko.
@Dani52 prostě fakt mam aspon par dní zustat ležet ale je dobre ze nekrvacim. Pry je mozny ze z minuleho těhotenství tam je nejaky srust ktery se obtizneji roztahuje.