TP leden 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
803
7.7.22 19:47

@Iwetas mne taky v 10tt delali na gynde základní odběry a ted mi budou brát na genetice krev na PAPP a beta free Hcg.
Ja mam ještě problém s glykemii, pred rokem v uboru nahodne zjištěné vyssi hodnoty a pry mam diabetes 2.typu leceno bez léků jen dietou. Zhubla jsem 10 kg. Ted na gynde mi bralu 2 krát krev a cukr úplně ukazkovy tak uvidim na konci měsíce co mi reknou na diabetologii. Nemam tam zrovna prijemnou doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
7.7.22 20:05
@Iwetas píše:
V pohodě, půjdu v úterý. Tak doufám, že napíšeš jaký to bylo. Mně tam budou rovnou nabírat i beta free hcg a PAPP, můj lékař mi nabral jen ty povinné infekční choroby a glykemii. To vyšetření na preeklampsii mi sestra po telefonu nenabidla, ale asi nebude problém si tam rovnou říct ne? Co myslíš

Já jsem šla a nenahlasila to a přesunula mě na jiný termín na krev, ze to musí být 11+1 a později, jinak by nebyl problém asi 🤷🏼‍♀️ Ale sestra na mě byla hrozné nepříjemná, tak to jsem z toho byla špatná 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
7.7.22 20:17

@LJJ247 základní krevni obraz se dělá kolem 10-11 tt to dela gynekolog a ty ostatni nabery dělají na screeningu. Jo taky často natrefim na nějakou nepříjemnou bábu (sestřička /doktorka) a pak jsem z toho špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
7.7.22 20:33

@Susi990 u nás v nemocnici se preeklampsie dělá automaticky. V prvním těhotenství bych si o to musela říci, tehdy jsem si ale rizika nenechala zjišťovat. Teď jsem přišla na odběry, hned mi změřila tlak na obou rukách, po odběrech zase… Tak jsem se ptala a sestřička mi řekla, že nově dělají vyšetření na preeklampsii automaticky a všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
7.7.22 20:34

@Lenulli01 aha tak asi všude je to jinak :think: ja si za screening a preeklapmsii budu platit a vysledky budou ještě ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
7.7.22 20:39

@Susi990 já screening taky platím. Krev jsem měla v pondělí, ultrazvuk mám další pondělí a to už budu vědět výsledky krve + výsledky ultrazvuku. Je to všude jiné no. A nejen všude, ale i dva roky ve stejné nemocnici a je vše jinak 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
7.7.22 20:42

@Lenulli01 u prvniho tehu jsem screening neplatila to delala moje gynekolozka ale jako stejne jsem od ní odešla. Byla vždy taková nepříjemná. Bereš sebou i partnera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
7.7.22 20:52

@Susi990 určitě. Beru manžela i prcka. Už do telefonu mi paní na recepci říkala, ať vezmu partnera s sebou a když jsem se ptala na prcka, tak říkala, že klidně může jít taky. Pokud vydrží v klidu, tak není vůbec problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
7.7.22 20:53
@Susi990 píše:
@Iwetas ja si našla sama to vyšetření na preeklampsii jelikož jsem v prvním těhotenství o mimino přišla pravděpodobně kvuli tomu dokonce ani gynekolog mi to nenabidnul. Když jsem si volala na screening tak jsem se zmínila jestli to je možné udělat a sestřička odpověděla ze to není problem, odebere se krev navíc, změří tlak na obou pazich opakovane, kouknou se na prutoky pupecnikem a ještě na neco pak se to vyhodnotí(akorat si za to priplatim). Podle mne to problém neni říct si o to az na místě.
Ja mam problém s tlakem normálně ale jen z doktorů jinak doma to mam v pořádku ale stejně mne vic hlídají a možná dostanu i leky na snížení tlaku 8o
Tak uvidím jestli to všechno dobře dopadne.

Tak super, diky řeknu si. O tlaku mi ani nemluv, ja tam chodim tak v nervu aby bylo vše o. k., že mi naměřili 150/100 opakovaně na obou rukách. Okamžitě mě poslal ke kardiologovi a ještě ten den jsem mela holtera. Doma tlaky samozřejmě ukázkové, ale stejně mě čeká ještě tenhle měsíc echo srdce. Co dokáže psychika no. Ale lékaře mám velmi poctivého a opatrného, tak zase jsem ráda, věřím, že ten nic nezanedbá. A je velmi empatický. Sice za ním odjíždím z krajského města skoro na vesnici, ale vyplatí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
7.7.22 20:59

@Iwetas ja mam taky vzdy tlak kolem 140-150 8o vždy ale pockaji tak 5-10 minut a mam cca 130 tak pak mne nechají být. Ale pamatuju když jsem loni byla poprvé na diabetologii tlak 185/100 a doktorka jestli mi neni špatně :mrgreen:
Pred operaci taky nebyli s tím nadšený ale nakonec to dobře dopadlo. A doma tlak v pořádku. Tak jsem zvedava jak to dopadne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
7.7.22 21:14
@Lenulli01 píše:
@Susi990 určitě. Beru manžela i prcka. Už do telefonu mi paní na recepci říkala, ať vezmu partnera s sebou a když jsem se ptala na prcka, tak říkala, že klidně může jít taky. Pokud vydrží v klidu, tak není vůbec problém.

Když jsem byla na screeningu za covidu, tak tam měla paní manžela a dítě a že prej pustí dovnitř jen jednoho - manžela nebo dítě. :zed: Snad se tyhle covid šaškárny už nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
7.7.22 21:48

Úhrada pojišťovny

Holky já jsem screenig a odbery také platila, ale zasla jsem na pojišťovnu a mají tam nějaký tehotensky balíček 3000 takže z toho jsem to dala čerpat
Nikdy jsem moc nijak necerpala tak proč toho nevyužít 🤷🏼‍♀️
To se teď hodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
7.7.22 21:55

@Zrustinda jo to mi řekl gyndař taky že si tam mám zajít na pojišťovnu. A mam se nějak předem přihlásit k tomu balíčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
7.7.22 21:56

@Susi990 nee nemusíš já měla jen doklady o zaplacení a na pojišťovně pouze vyplnis papír
Naštěstí jsem měla ochotnou paní co mi vše vysvětlila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
7.7.22 21:57

@Zrustinda dekuji za info tak to taky udělám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí