Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Velešínka3 píše:
Tak jdu domu! Na ultrazvuku dobrý, řekli mi, že jedna hlavička odpovídá 14+2. Přitom mám být 13+2, nějak nechápu, ale to je jedno. A celkové délky měřit nechtěla, že mi to prý měřili přece před 14 dny na screeningu a že na to nemá čas.
Koukám ochota převelika ale super ze jdete domu úžasne 😀 👍🏼
To mám za tebe natahnou radost to já jsem už taky 14+5 😁
@Velešínka3 píše:
Tak jdu domu! Na ultrazvuku dobrý, řekli mi, že jedna hlavička odpovídá 14+2. Přitom mám být 13+2 podle KET i posledního ultrazvuku, nějak nechápu, asi mi teď bude šrotovat v hlavě, jestli nebude postižený, když má tak velkou hlavu, ale to je jedno. A celkové délky měřit nechtěla, že mi to prý měřili přece před 14 dny na screeningu a že na to nemá čas.
Příspěvek upraven 09.07.22 v 08:39
Kamarádka byla taky na ket a měla 2 termíny porodu (utz nesedělo s ms). A kdo ví, co tam naměřila, kór když neměla čas. Tak ci tak, to neovlivnis. Super, že je vše ok, nekrvacis a odpočívej
Důležitý je termín ze screeningu. To, co naměřili kdykoliv jindy jsou odchylky. Vůbec bych se k tomu neupínala. Nemusí mít excelentní utz, nebo se mimi hýbe a už vzniká rozdíl. Kolikrát ke konci strašili, že bude mít prcek 4,5kg a měl pod 4. U dcery 2,8 a měla 3,25. Ani těch 500g nedokáží správně odhadnout. ![]()
@Olmička píše:
Kamarádka byla taky na ket a měla 2 termíny porodu (utz nesedělo s ms). A kdo ví, co tam naměřila, kór když neměla čas. Tak ci tak, to neovlivnis. Super, že je vše ok, nekrvacis a odpočívej
Mně taky ultrazvuk nesedí s MS, protože jsem díky hormonům po odběru vajíček měla ovulaci asi až 20. den. Jsem ráda, manžel mi pořád říká, že akorát na něco nadávám. Ale po tom, co mám za sebou, jak mi všichni říkali, že tam nic špatného nevidí a o týden později našli plodu cystu na mozku a srdeční vadu, nevěřím nikomu ![]()
Tak zitra ve 12.30 jdllpzjdu na 1. screening.. Mam obavy co najdou mebo co nenajdou ale zároveň se i těším že po delší dobe zase fazolku uvidím. Beru i přítele aby měl z toho taky neco a moc se těší.
@Iwetas určitě dam vědět. To budu blbě spát nebudu se vědět dočkat rana ![]()
@Susi990 píše:
@Iwetas určitě dam vědět. To budu blbě spát nebudu se vědět dočkat rana
Hele chápu, mám to stejně. Jdu hned v úterý a myslím, že už dneska budu špatně spát ![]()
@Susi990 já jdu taky zítra, ale už na devátou. Doufám, že bude všechno v pořádku.
@Lenulli01 budu na tebe taky myslet a pak dej vědět jak to dopadlo. Drzim palečky. ![]()
Holky, určitě to bude dobrý a napište, jak jste dopadly! Určitě přítele/manžely berte, mému manželovi tam brali i krev. Jinak já pořád radši ležím, ale naštěstí doma, těch pět dní v nemocnici mi stačilo. Už ani nešpiním, ale nechci to zakřiknout!
@Velešínka3 a rekli ti to predem že budou brát manželovi krev? Dnes zrovna říkal přítel ze když byl na genetice s předešlou partnerkou na 1 screening tak mu taky brali krev. Ale mne do telefonu nic neříkali.
Tak to je super že už nešpiníš doufám že to tak i zůstane a budete v pořádku