TP leden 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6759
12.7.22 22:34

@Susi990
Aha tak to mě mrzí. Četla jsem, že úspěšnost léčby Aspirinem, pokud se podá včas, je až 90%. Držím ti pěsti. Dnes umí lékaři zázraky, dobře tě ohlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
12.7.22 22:37

@Iwetas děkuji taky jsem to četla a snad to dobre dopadne.
Ale když nechají kontroly po 4 týdnech tak se mi to zdá málo. Budu apelovat na doktora na častější kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.7.22 06:11

Ahoj, tak se přidávám k Vám, jsem teď 14+1tt, již víme, že to bude holčička, a termíny máme 10.1. a 12.1. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
13.7.22 06:28
@1212023 píše:
Ahoj, tak se přidávám k Vám, jsem teď 14+1tt, již víme, že to bude holčička, a termíny máme 10.1. a 12.1. :srdce:

Veliká gratulace a vítej mezi námi :smiling_face_with3_hearts: 🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
13.7.22 06:28
@Susi990 píše:
@Iwetas děkuji taky jsem to četla a snad to dobre dopadne.
Ale když nechají kontroly po 4 týdnech tak se mi to zdá málo. Budu apelovat na doktora na častější kontroly.

To mě mrzí držím pesticky ať je tentokrat s léčbou vše oki 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.7.22 06:54

@Zrustinda děkuju :srdce: 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
13.7.22 08:17

@1212023

Ahoj, taky mám zatím termín 12.1. a taky vím, že jsou to holky, ale to vím už od transferu :)

Příspěvek upraven 13.07.22 v 08:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
13.7.22 08:19

@Luskal Tak co, už je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
13.7.22 08:22

@Susi990 Prosím tě, jak se preeklampsie projevuje? Tím, že není plod okysličován? Vůbec nic o tom nevím, U nás jsou schopni zachránit dítě od ukončeného 22tt. Když tě budou sledovat, můžou ukončit těhotenství dřív, ale to se určitě nestane a s lékama to dopadne dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
13.7.22 08:46

@Velešínka3 Dekuju za optani ☺️️. Vecer už to bylo mnohem lepší a přes noc ani kapka krve, takže doufám, ze už to bude jen lepší 🙏 na kontrolu jdu až 22.7. pokud nebude zhoršení či problémy, tak doufám, ze se to na svatbě nezhorši a bude pak u doktora příští týden vše ok 😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.7.22 09:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
13.7.22 09:39

@Velešínka3 projevuje se vysokym tlakem, křečema, otokem obličeje a rukou a bilkovinou v moči.
Ja všude čtu ze se lekama da posunout a že ty ženy jsou vic hlídané. Od včera myslim jen na to nejhorší protože nechci přijít o další mimino zvláště když jsem na těhotenství čekala tak dlouhou dobu. Ja mam vyšší tlak normálně tak uvidim co bude doktor v pátek řešit. Chci od nej aby mi dal kopii vysledku ze screeningu abych taky mela neco v ruce tak snad mi je dá.
Jsem z toho úplně vedle. Tak jak jsem se na miminko extrémně těšila tak ted mam extrémní strach :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
13.7.22 09:42

@Velešínka3 vlastně to že už prijdou na maminku tyhle příznaky tak už je zle a neco se děje s miminkem. Ale nedá se to léčit, postihuje to takhle děložní cevy. V rizikove skupine jsou prvorodicky, vicecetne těhotenství, cukrovka, vysoky tlak, obezita a jeste něco. Ted mam druhé těhotenství a pred rokem zjištěno diabetes 2.typu leceno dietou a tlak mam vždy hraniční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
13.7.22 09:58

@Susi990 Mně to z genetiky buď dají rovnou na místě do ruky nebo volají výsledky a pak je ještě pošlou poštou. Nestalo se mi, že by se ty výsledky ke mně nedostaly. Tak třeba ti to ještě pošlou poštou? A u prvního těhotenství jsi taky měla potvrzenou preeklampsii? Nebo na to přišli pozdě? Prostě tě budou víc hlídat a když tak upraví léky nebo nějak zasáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
13.7.22 09:59
@Susi990 píše:
@Velešínka3 vlastně to že už prijdou na maminku tyhle příznaky tak už je zle a neco se děje s miminkem. Ale nedá se to léčit, postihuje to takhle děložní cevy. V rizikove skupine jsou prvorodicky, vicecetne těhotenství, cukrovka, vysoky tlak, obezita a jeste něco. Ted mam druhé těhotenství a pred rokem zjištěno diabetes 2.typu leceno dietou a tlak mam vždy hraniční.

No a tohle všechno když dají do svých tabulek, tak se jim objeví, že je velké riziko, ale to ještě neznamená, že to tak opravdu bude. Když se o tom riziku dopředu ví, mizí šance něco podcenit. Toho bych se teď držela. Zrovna stres má velký vliv na tlak i diabetes. To, že se ti to jednou stalo není předpoklad, že se to stane zase. Jsem přesvědčená, že tvůj lékař ti to dobře vysvětlí a uklidní tě. Škoda, že musíš čekat do pátku, to ti nepřidá. A nečti už nic negativního :hug: vím podle sebe, jak to dokáže vynervit a je to fakt zbytečný. Nervů si ještě člověk užije dost když se fakt něco děje. Dopředu je to zbytečný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí