Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Iwetas kosmetiku pro mimčo i pro sebe už mám, zavinovačku. Hnizdo, deka +polštářek, prosteradlo do kočárku a těhotenský polštář už jsem taky objednávala. Postylku mam vyhlidnutou je to set ze vsim jako je matrace, povlečení, mantinel a nebesa a pak se da postylka prestavet na detskou postel ale zatim nekupuju.
Bylo mi od známých ktery si taky prošli těžkým těhotenstvím že i když ted nevím jak to bude s tou preeklampsii tak se nemam uzavřít do sebe a říkat si ze nebudu nic kupovat a připravovat se na mimi zbytečně. Prave že teď musim myslet na mimi a říkat si že to zvládne a nezahodit všechny přípravy za hlavu ![]()
Zdravim
, má někdo zkusenost s prvnim. screeningem v brne Prenatal u p. doktorky Vondráčkové.
?
Mame k ni jít a čtu same negativa. ![]()
Nějaké zkusenosti? Poslední dobou.
U nas je to druhe ditko, prvni byl do 8. mesice holcicka, takze jsem dostala mraky holcicich oblecku a na posledni kontrole pred predcasnym porodem to byl najednou kluk
Ale hodne toho bylo i neutralnich, a stejne trvalo mesic, nez do toho dorostl. Takze mame doma skladiste obleceni silene, ale na obe pohlavi
A i vsechno ostatni vybaveni jsme si nechali, jen jednem znamym budeme pujcovat oblecky na miminko v zari, ale zas se vrati… Kocarem jeste jezdi synek, ale to uz v zime nebude
Jen jeste uvidime, jak budeme spat, syn ma postylku prirazenou k nasi (pro kojici je to fakt ideal!), a stale spi a hemzi se ruzne ke me, tak budeme muset vymyslet nejake jine poradi v postelich ![]()
@Susi990 píše:
@Iwetas kosmetiku pro mimčo i pro sebe už mám, zavinovačku. Hnizdo, deka +polštářek, prosteradlo do kočárku a těhotenský polštář už jsem taky objednávala. Postylku mam vyhlidnutou je to set ze vsim jako je matrace, povlečení, mantinel a nebesa a pak se da postylka prestavet na detskou postel ale zatim nekupuju.
Bylo mi od známých ktery si taky prošli těžkým těhotenstvím že i když ted nevím jak to bude s tou preeklampsii tak se nemam uzavřít do sebe a říkat si ze nebudu nic kupovat a připravovat se na mimi zbytečně. Prave že teď musim myslet na mimi a říkat si že to zvládne a nezahodit všechny přípravy za hlavu
Správný přístup ![]()
@Zrustinda Já se na to moc nespoléhám, ještě je dost času na pohlaví. Vše může být nakonec úplně jinak
. Nakupování až tak možná v šestém měsíci.
Dnes dokonce váha už jen 43,9kg, takže už mě chtěl hnát na kapačky a dal mi neschopenku. Doufám, že se to brzy zlepší. Potřebuji normálně fungovat pro děti
.
@Susi990 píše:
@Zrustinda ja jsem v minulém těhotenství ve 28tt přišla o chlapečka a nechtěla jsem koupené vubec nic. Takže už na pověry nevěřím a pomalu už nakupuju.
Ty brdo to mi je moc líto a mate pravdu
Jako člověk nikdy nevi co se kdy bude dit tak ale chci i kvůli potvrzení pohlavi 😂 🙏🏼
@heluska1992 161cm, ale teď do sebe fakt dostanu maximálně meloun, nějaké ovoce, zeleninu a trochu brambor
. Přemýšlím už i o nutridrinku.
@maky 1993 já jsem prave byla 168/48 a nikdo to taky extra neřešil. Byla sem na tom podobně jak ty. Když sem snedla bebe a nektarinku, tak sem byla šťastná. Teď sem 15tt a začíná to být lepší, zvladam už jist normální jídla, ale proste malý porce. Už sem na nějakých 51kg, ale pořad docela podvyziva. Ty nutridrinky zkus, ale mne proste vadi ta mléčná chuť ![]()
@heluska1992 Já už spíš cítím na sobě, že to tělo nemá moc kde brát. Motá se mi i dost hlava. Při synovi jsem začínala na 44kg a končila na nějakých 57kg, u dcery byla počáteční váha kolem 47kg. Snad to půjde brzy taky nahoru. Dneska doktor koukal, že u dcery jsem začínala příbírat kolem 16tt. Ale byla jsem taky mladší, asi to tělo snášelo celkově lépe
.
@maky 1993 ani nevíš, jak to rozumím, se mnou to taky seklo a skončila sem ve špitale, tlak 88/50 nebyl výjimečný. Jako do teď každý ráno
tlak se mi zvedl na 95/60
ale sem šťastná, ze už se zvládnu najíst alespoň trošku.
Kolikaty jsi týden?
Já ještě před 14 dny trpěla jak zvíře a teď uz je to o poznání lepší. Pořad nejsem úplně v pohodě a často se mi nadavuje, ale oproti tomu, co sem klecela na záchodě a brecela, uz nedám ani den, je to v pohodě.
Snad bude brzy lépe
@heluska1992 12tt, ale každý týden je to spíš horší, než že by se to lepšilo
. Teď budu týden na neschopence, pak dva týdny dovolená a potom se uvidí. Chtěla bych potom chodit do práce aspoň na dopoledne. Ať je i tobě už dobře a těhotenství si konečně začneš užívat
.
@camila píše:
Zdravim, má někdo zkusenost s prvnim. screeningem v brne Prenatal u p. doktorky Vondráčkové.
?
Mame k ni jít a čtu same negativa.
Nějaké zkusenosti? Poslední dobou.
Ahoj, jo, my jsme byli u Vondrackove presne pred dvema tydny. Ke komu jdeme jsem se dozvedela vlastne az na prijmu a pamatovala jsem si, ze na ni byly dost rozporuplny reakce. Nas minulej screening z lonska u Vlasina dopadl tak, ze bylo do peti minut z ultrazvuku jasny, ze se balim do nemocnice na UPT, takze jsme tam ted sli fakt jak prasata na porazku, strasne jsme se bali a vedomi, ze jdeme k nekomu, kdo bude dost mozna protivnej, nam moc nepridalo. Ale nakonec uplne v pohode, byla mila, ochotna, profesionalni. Ano, neni ukecana a verim, ze muze byt neprijemna pokud bychom ji neenchali v klidu nejdriv vsechno vysetrit, ale to je za me naprosto spravny pristup u lekare. V prubehu vsechno zakladni komentovala a kdyz to dulezity mela, uz jsme se i zeptali co nas zajimalo, od zacatku nas uklidnovala, ze minule to byla jen blba nahoda nicim nezavinena a at se hlavne ted uz niceho nebojime.
Dokonce se trpelive docela dlouho snazila zjistit pohlavi, ale cim vic to mlade stvala, tim krecovitejc si drzelo pupecnik skriplej mezi nohama.
Mozna je naladova, ale my mame zkusenost dobrou.
Holky mě zabral tehu caj na nevolnost a antimetil teď jsem brala hned jako první po probuzení a bylo to lepší 🙏🏼
Ahoj, mám za sebou druhou kontrolu v poradně, na krvácení mi dr. akorát řekla, že to mohlo být výkyvem hormonů. Akorát nevíte, co znamená tohle v průkazu? HC je asi hmotnost, ale to AC a FC nebo E nebo co to je? Jinak všechno vypadá ok a 25.7. mě čeká 2. screening.