Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Susi990
To se ti nedivím, já bych z toho byla taky vynervovaná. Já teda nejsem výbušná, ale zase si všechno moc beru a prožívám. Tu neschopenku ti teoreticky můžou přehodit na tu rizikovou poradnu. Mně ji jednou přehodili z nemocnice, kde jsem ležela, na mého doktora. Takže nějakej transfer tam asi jde. Hele a ten balíček si můžeš schovat na další těhotenství
Ale o takových balíčkách slyším poprvé. Mně dělá ultrazvuk na každé kontrole automaticky zadarmo i s fotkama.
@Lenulli01
Jéé, já byla dnes hodinu a půl na úřadě, zkolaudovali jsme dům, takže změna bydliště, nová občanka, přihlásit psa a popelnici. Z toho na občankách to bylo na hodinu. ![]()
A pak jsem se šla ještě podívat na chvíli do práce a nabrat si práci domů a zase radši ležet.
@Maribelle
O datovce už chvíli přemýšlím. V práci ji spravuju pro celou firmu. Tu mi udělají na Czechpointu, nebo nevíš kde? A nemá dostat od příštího roku datovku každý? Nebo jen OSVČ?
@Velešínka3 jéje, to běhání znám. Zkolaudovali jsme v únoru, takže to mám čerstvě v paměti. Říkala jsem, že už se stěhovat nikdy nebudu 😅
@Velešínka3 já si ji zařizovala na czechpointu u nás na radnici, ale už je to pár let. Skvělá věc, ani si nepamatuju, kdy jsem byla na poště pro doporučený dopis. Všechno mi chodí tam, je to strašně pohodlný.
@Velešínka3 nakonec jsem se na gyndu dovolala a prý se asi stala chybička a koukne na to. Tak uvidim.
No přemýšlela jsem ze budu chodit na kontroly na rizikovou poradnu i k memu doktoru. Do telefonu mi řekl že jemu je to jedno. V poslední době je nějaký divný. A co se týče dalšího těhotenství u mne je těžko přirozeně otěhotnět ted se to povedlo po 10 letech, s novym partnerem po 2.5 roku. A to jaky strach a stres tes přežívám.
Asi budu ráda když to ted dopadne dobře a mimino bude zdravé. Nevim jestli bych to chtěla prožívat jeste jednou myslim ten stres. Ale možná že změním nazor ![]()
@Susi990 Já bych chodila pro klid na obě kontroly.
Nevím, jak často se chodí do rizikové poradny, ale 1× za 14 dní mít kontrolu by se mi líbilo
Hele taky si říkám, že když tohle těhotenství nedopadne, už nechci být nikdy těhotná. Hlavně, jak jsem teď ležela v nemocnici, tak jsem měla tuhle krizi. Bude to tak, jak budeš chtít, je to jen na tobě ![]()
@Maribelle píše:
@Velešínka3 já si ji zařizovala na czechpointu u nás na radnici, ale už je to pár let. Skvělá věc, ani si nepamatuju, kdy jsem byla na poště pro doporučený dopis. Všechno mi chodí tam, je to strašně pohodlný.
Jaký doporučený dopisy ti tam chodí? Jako úřední a tak? Manžel ji má a všechno (teď jsme stavěli, kolaudovali…) z úřadu mu chodilo poštou a samozřejmě si pro to pak musel na poštu :-/
@Velešínka3 presne nad tím jsem přemýšlela ze chodit každé 2 tydny na kontrolu by se mi taky libilo a kdyby se neco chystalo tak by to hned podchytili. Muj gynekolog na to řekl ze mu to je jedno at se domluvím v nemocnici kam mam chodit jestli i k nemu nebo staci jen k nim.
@Susi990 píše:
@Velešínka3 presne nad tím jsem přemýšlela ze chodit každé 2 tydny na kontrolu by se mi taky libilo a kdyby se neco chystalo tak by to hned podchytili. Muj gynekolog na to řekl ze mu to je jedno at se domluvím v nemocnici kam mam chodit jestli i k nemu nebo staci jen k nim.
I kdyby řekli, že stačí jen k nim, tak když to u něj máš předplacený, tak bych chodila i tam. ![]()
@Velešínka3 no to je jasný budu k němu chodit at si kazdy říká co chce. Přece jsem „nevyhodila“ 2500 Kč aby mi do ted udělal 3 ultrazvuky. A v patek u ty poslední kontroly kde mi zdelil ty hrozive výsledky z genetiky delal ultrazvuk pres břicho a pry tam toho asi moc neuvidí protože mam nejake to kilo navíc. Do ted mu nic nevadilo. Nema dobry ultrazvuk a byl tam jen flek a stěží jsem poznala kde ma hlavičku.
Ale odbit se nedám budu chodit i k němu.
A jinak jak se máš ty? Všechno v pohode zatím?
@Susi990 píše:
@Velešínka3 no to je jasný budu k němu chodit at si kazdy říká co chce. Přece jsem „nevyhodila“ 2500 Kč aby mi do ted udělal 3 ultrazvuky. A v patek u ty poslední kontroly kde mi zdelil ty hrozive výsledky z genetiky delal ultrazvuk pres břicho a pry tam toho asi moc neuvidí protože mam nejake to kilo navíc. Do ted mu nic nevadilo. Nema dobry ultrazvuk a byl tam jen flek a stěží jsem poznala kde ma hlavičku.
Tvl tak to je přístup prosím té a co ti jako řekl ze ti nabídl za ty prachy a jak to jako uvedl? To by mw velmi zajímalo
@Susi990 píše:
No to je přístup… proč teda neuděl ultrazvuk spodem? Jak často tam chodíš, 1× za měsíc? Príště to bude vidět zase o něco líp.
Já jsem se v pátek ptala, kudy mi bude dělat ultrazvuk, protože jsem se bála, abych nezačala zase krvácet. Řekla jen, že když jsem 15tt, tak přes břicho, tak jsem si oddechla. Jinak zatím ok 🙏 přes den mě všeljak bolí břicho, začala jsem zase chodit cvičit psa, ale v tomhle horku mi to dává zabrat. No a práci si vezmu do postele a zase ležím. A v pondělí jedu na další screening. Jo a začínala jsem na 58 kg a mám už 61. ![]()
@Zrustinda za ty peníze řekl ze bude delat na každé prohlídce 3-4 týdny ultrazvuk, poslechne srdíčko a změří mimi + fotka.
Ja si to zaplatila jelikoz jsem chtela vědět kazdou prohlidku jestli je to v pořádku. Ale to co řekl v pátek mne zarazilo a nedostala jsem ani fotku.
Jenom to ze odpovida všemu a nazdar. Za ne za 2 minuty byl hotovej, papiry do rizikove poradny tisknul asi 5× pořád neco zapomněl dopsat.
@Velešínka3 tak to je super že je všechno v pořádku
![]()
Ja uz mam teda podle mne dost velke bříško, uz to nezamaskuju vůbec ničím a nahoře mám 1.5 kg zatim.
Ve čtvrtek jdu ma diabetologii na krev (musím se obrnit pred nepříjemnou sestřičkou).
Pomalinku mi už dělá problém spát na břichu a to je moje nejoblíbenější poloha ![]()
@Susi990 píše:
@Zrustinda za ty peníze řekl ze bude delat na každé prohlídce 3-4 týdny ultrazvuk, poslechne srdíčko a změří mimi + fotka.
Ja si to zaplatila jelikoz jsem chtela vědět kazdou prohlidku jestli je to v pořádku. Ale to co řekl v pátek mne zarazilo a nedostala jsem ani fotku.
Jenom to ze odpovida všemu a nazdar. Za ne za 2 minuty byl hotovej, papiry do rizikove poradny tisknul asi 5× pořád neco zapomněl dopsat.
Tak to bych se ozvala teda
To je přístup fakt ze jo
@Zrustinda taky ze jsem se ozvala a na to mi odpověděl ze se omlouva ale je v casovem skluzu ![]()
No a pak to s tou neschopenkou. Zitra budu zase volat na čssz jestli tam maji ten „listek na penize“.
A jak je tobe? Vsechno dobrý?