TP leden 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
807
18.7.22 09:08

@Velešínka3 nevím očkovaná nejsem a covid jsem prodelala v únoru, ano byla to pro mně horší chřipka.
Znamej maminka pracuje ve vyzkumaku a říkala co je to za hnus ty vakcíny. Nejsem nějaký velky odpůrce ale tohle bych si do těla nedala. Ale ja vam neporadím. Za to jsem slyšela že těhotné se očkovat nechávali. Zkus to konzultovat s doktorem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
18.7.22 09:33

@Susi990 Ani já nejsem očkovaná a očkovat bych se nenechala. Kolegyně v práci to bohužel po třetí dávce dost špatně odnesla zdravotně :(. Doktor jí to i narovinu řekl, že jí to bohužel způsobila ta třetí dávka očkování. Soused je lékař, takže jsem to i řešila s ním a on by se naočkovat nedal.
Zajímavé je, že v těhotenství se může sotva Paralen, ale toto klidně narvou i do těch těhotných a najednou to ničemu nevadí 8o :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
18.7.22 09:37
@Velešínka3 píše:
Holky, jak jste na tom s očkováním? Mám dvě dávky z letošního ledna, jestli se COVID zhorší, šla bych i na třetí, protože se bojím průběhu v těhotenství. Ale zároveň se bojím, co by očkování udělalo, když čekám dvě a mám za sebou ty 3 nepodařená těhotenství. :-/ S doktory to teprv budu řešit.
Teď má COVID moje 3× očkovaná v 8. měsíci těhotná švagrová a nic moc teda :(
Já nejsem vůbec pravé , pravé té okolo nás to teď chytají pravé ti o očkováni my to měli v lednu

Také pořad nevím ale když mě nepřijde , ze by to mohli ohledně miminka poradně prozkoumány tak člověk nevi co ke lepší já už četla tolik diskuzi a stejně je půlka pro a půlka proti mno a i u doktoru je to půl na půl ikdyz gyndar trbdi ze ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
18.7.22 09:56

Ockovana nejsem a ani se nechystám. Doktor mi také říkal, jestli sem normální se těhotná očkovat. Takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
18.7.22 10:00

Asi svědčí něco i o tom, že valná část lékařů očkovaná není, ovšem potvrzeni o očkování si sehnali. Já očkovaná nejsem a ani nepůjdu. Covid jsem měla 2×, poprvé slabší chřipka, po druhé pouze rýma. Každopádně vakcíny jsou na původní vir a vzhledem k tomu, že většina zemi neočkuje (Afrika vubec) vznikají mutace, na které ty vakcíny nejsou dostatečné. Takže i jako očkovaná, pokud to dostaneš, je to jako černý Petr. Prostě buď budeš mít slabý průběh, nebo silnější. Roli samozřejmě hraje spousta faktorů jako imunita, a zdravotní stav. Každopádně nikoho neodrazuji ani nedoporučuji. Ať si každý dělá, co chce. Moje obava je spíš z toho, jít nemocná rodit. Takže se během Vánočních svátků budu snažit vyhýbat skupinového setkávání. Víc udělat nemohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
18.7.22 10:01

@Velešínka3 já jsem očkovaná třikrát, jako zdravotník hned mezi prvními a určitě jsem pro, ale v tom těhotenství těžko říct… Říká se že těhotenství není nemoc ale přece jen jiný stav to je… Určitě bych se nejdříve poradila s lékařem, ale to taky záleží jakej je doktor, každej má na to taky jinej názor. Očkování je očkování a je jedno proti čemu, věřím všemu, ale jako těhotná bych si do sebe asi nenechala píchnout žádnou vakcínu, kor takhle na začátku těhotenství 🤷‍♀️ ale chápu i ty co se naočkovat dají

• Citovat
  • Upravit
6203
18.7.22 10:02

@heluska1992

V uzavřené skupině jsme řešili, že doktor nechtěl jednu kočku vyšetřit, že není očkovaná a zda je normální, že zabije sebe i miminko. Takového doktora kopnout do zadku. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
18.7.22 10:03

Ja bych měla jít na podzim na tetanovku. Prošvihla jsem expirace, tak mám očkování komplet. Taky tam budu muset zavolat, zda je to v pohodě a mohu jít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
18.7.22 10:28
@kam2 píše:
@heluska1992V uzavřené skupině jsme řešili, že doktor nechtěl jednu kočku vyšetřit, že není očkovaná a zda je normální, že zabije sebe i miminko. Takového doktora kopnout do zadku. :cert:

Já jsem šla loni v prosinci na ukončení těhotenství kvůli VVV, už tak jsem z toho byla špatná a nechali mě čekat na termín týden, protože jsem neměla očkování a na test bylo volné místo až za 5 dní. :,( Prostě hrozná doba. Pak jsem se v lednu nechala hned naočkovat, protože už jsem toho měla plný zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
18.7.22 10:29
@kam2 píše:
Ja bych měla jít na podzim na tetanovku. Prošvihla jsem expirace, tak mám očkování komplet. Taky tam budu muset zavolat, zda je to v pohodě a mohu jít. :think:

Já bych tam radši zavolala, vůbec netuším. Já byla na tetanovce před 4 rokama, ale těhotná jsem nebyla. Ale teď jako těhotná jsem chtěla přeočkování na klíšťata a to mi obvoďák řekl, ať to odložím o rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
18.7.22 10:55

Holky ja se zase hned po ranu rozčilila. Volala jsem si na socialku jestli ohledne neschopenky je všechno v pořádku. Bylo mi řečeno ze od doktora tam za minuky měsíc nemaji tzv „listek na penize“ přitom jsem se na to v pátek ptala doktora i sestřičky a pry je to v pořádku bez toho aby se do toho počítače koukli.
Samozřejmě ted maji 2 tydny dovolenou.
A ještě co mne zaráží je že mne doktor poslal do rizikove poradny a pry k němu nebudu už muset chodit přitom jsem si zaplatila u nej balicek za 2500 Kč aby mi delal ultrazvuky na každý kontrole. Udelal jen 2 utz a pry jako konec? Jsem zase tak rozcilena.
Když jsem se zeptala ze k nim musim chodit když mam u nich vedenou neschopenku přeci tak že asi jo no.
Uplne jsem z toho mimo a vynervovana. Jinak jsem hodne vybusny clovek :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
18.7.22 11:03

@Susi990 já zase byla dneska na pracáku kvůli rodičáku a upřímně… Znechuceně jsem odešla a říkala, že tam teda čekat nebudu 😂. Plná čekárna „zvláštních“ individuí, smrad, nevětraná místnost, nebylo místo k hnutí a všichni šli k jedné úřednici. Když jsem to viděla a ucítila, zvedl se mi žaludek a říkala jsem, že tohle ne. Zkusím paní zavolat a objednat se, nebo ať mi alespoň poradí, kdy je méně lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
18.7.22 11:42

@Lenulli01 Doporučuju si zřídit datovou schránku, vše okolo rodičáku jsem zařizovala přes ni, od žádosti po změnu výše příspevku. Moje noha nepřekročila práh ÚP ani jednou. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
18.7.22 12:38

@Maribelle já dříve spadala pod jiné město a byla jsem tam dvakrát a úplná pohoda. Ale teď jsem změnila trvalé bydliště a spadám pod pracák ve vytříbené lokalitě města. Takže pecka 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
18.7.22 13:10
@Maribelle píše:
@Lenulli01 Doporučuju si zřídit datovou schránku, vše okolo rodičáku jsem zařizovala přes ni, od žádosti po změnu výše příspevku. Moje noha nepřekročila práh ÚP ani jednou. 😀

Jeee fakt? Tak to by byla paráda kdybych tam nemusela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky