TP leden 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1455
15.7.22 10:14

@Velešínka3 už druhý screening? 8o já jdu až 5.9 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
15.7.22 10:18
@heluska1992 píše:
@Velešínka3 už druhý screening? 8o já jdu až 5.9 :mrgreen:

S dvojčatama se chodí na 3 screeningy, druhý je v 16tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
15.7.22 10:26

@Velešínka3 ajoooo :srdce: to sem nevěděla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
15.7.22 10:53

Holky potřebuji podpořit. Ted jsem vyšla od doktora a jen brečím. Riziko preeklampsie 1:7 :,(
Mam se objednat do nemocnice do rizikove poradny. Dali mi Godasal a Dopegyt. Jaem z toho uplne v háji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
15.7.22 11:03
@Susi990 píše:
Holky potřebuji podpořit. Ted jsem vyšla od doktora a jen brečím. Riziko preeklampsie 1:7 :,(
Mam se objednat do nemocnice do rizikove poradny. Dali mi Godasal a Dopegyt. Jaem z toho uplne v háji :(

Godasal beru taky, je na ředění krve. Já ho beru proto, že mi na reprodukční imunologii našli riziko, že se mi budou dělat krevní sraženiny a v těhotenství něco ucpou. Neboj, když tě budou sledovat, bude to v pohodě, do rizikové poradny budeš chodit určitě častějc než 1× za měsíc, jak bys chodila ke svému dr., budeš pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
15.7.22 11:06

@Velešínka3 děkuji. Lidi na mne koukají ze na ulici brečím. Ale to nejde zastavit. Tlak 152/95 a mela jsem lehce bilkovinu v moči. Už jsem myslela ze mne pošlou rovnou do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
15.7.22 11:07
@Velešínka3 píše:
S dvojčatama se chodí na 3 screeningy, druhý je v 16tt.

Já teda na žádný další screening nejdu, 16 TT jsem teď. Nejsou to tripple testy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
15.7.22 11:10
@Olmička píše:
Já teda na žádný další screening nejdu, 16 TT jsem teď. Nejsou to tripple testy? :think:

Nee, ty už mám za sebou. Mně na prvním screeningu řekli, že se chodí s dvojčatama na tři screeningy. Tak asi záleží na pracovišti, tady to mají zajeté asi takhle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
15.7.22 11:13
@Susi990 píše:
@Velešínka3 děkuji. Lidi na mne koukají ze na ulici brečím. Ale to nejde zastavit. Tlak 152/95 a mela jsem lehce bilkovinu v moči. Už jsem myslela ze mne pošlou rovnou do nemocnice.

Na lidi se vyprdni nebo si vem sluneční brýle. Když jsem odcházela po zjištění svého prvního ZT před 2 rokama, tak jsem brečela celou cestu až do nemocnice (šla jsem pěšky), začala jsem už v čekárně. Nikdo z nich tě nezná, tak co. A určitě nebreč, miminku to škodí a jsou mnohem horší diagnózy :) Jo a pozitivní na tom je, že budeš fakt hlídaná, mně teda ultrazvuk 1× za měsíc nestačí :)

Příspěvek upraven 15.07.22 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
15.7.22 11:17

@Susi990 hele přišlo se na to, těd si tě doktoři ohlídají a určitě to bude v pořádku :srdce: posílám strašně moc síly :hug: chápu, že musíš být uplně vyřízená, ale věř, že ted budeš hlídaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
15.7.22 11:30
@Velešínka3 píše:
Ahoj, mám za sebou druhou kontrolu v poradně, na krvácení mi dr. akorát řekla, že to mohlo být výkyvem hormonů. Akorát nevíte, co znamená tohle v průkazu? HC je asi hmotnost, ale to AC a FC nebo E nebo co to je? Jinak všechno vypadá ok a 25.7. mě čeká 2. screening.

To jsou rozměry miminek. Od temene po sakrum a pak poměr hlavička vůči tělíčku. Slouží k výpočtu stáří těhotenství a určují termín porodu. Říkala mi to přímo při screeningu lékařka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
15.7.22 11:36
@Susi990 píše:
Mam se objednat do nemocnice do rizikove poradny. Dali mi Godasal a Dopegyt. Jaem z toho uplne v háji :(

budeš hlídaná a ví se to zavčas. Mysli pozitivně, riziko je velké, ale s tou léčbou se zmenšuje. Teď to musíš vstřebat ale pak se hned snaž uklidnit. Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
15.7.22 11:39
@Iwetas píše:
To jsou rozměry miminek. Od temene po sakrum a pak poměr hlavička vůči tělíčku. Slouží k výpočtu stáří těhotenství a určují termín porodu. Říkala mi to přímo při screeningu lékařka

Díky a jak je na jednom řádku u jednoho plodu E, co to je? A to FC není to FL (délka stehenní kosti)? Protože vysvětlivky pro FC jsem nikde nenašla, ani pro to E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
15.7.22 11:46
@Velešínka3 píše:
Díky a jak je na jednom řádku u jednoho plodu E, co to je? A to FC není to FL (délka stehenní kosti)? Protože vysvětlivky pro FC jsem nikde nenašla, ani pro to E.

FL je určitě délka stehenní kosti a ještě se měří obvod pupíku a to má zkratku AC. Možná každý lékař si to píše jinak. Záleží jestli zkratka je z latiny nebo z AJ nebo prostě jazykem konkrétního sono přístroje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
15.7.22 12:22

První screening

Dobrý den ženy,
Příští týden jdu na ultrazvuk v rámci prvního screeningu, jdu do Pardubic do Prenetu. Chtěla jsem se prosím zeptat, kdy se tak hodí vzít s sebou k doktorovi manžela ať se taky koukne na špunta, hodí se to na tenhle screening? Jsem poprvé těhotná tak tomu moc nerozumím co kdy kde jak, no na vše čumím jak husa do flašky 😁

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky