Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Velešínka3 doktorka rikala ze projasneni do 3.0 je v poradku… Namerila i 2.1 ale radsi tam dala 2.4 jako mensi rezervu. Vysledky z krve se podrobněji dozvím az v pátek na gynde. Jinak když do zitra odpoledne nebude nikdo volat z genetiky tak je vsechno v pořádku.
@Velešínka3 píše: Šíjové projasnění 2,4 je snad ok. Blbé je nad 2,7. Já mám 0,8 a 1,0. A holky, jak vám vyšly rizika na Downa? Nebo to vám řeknou až z krve?
Z krve + ultrazvuku
Vzhledem k věku matky 1/651
Kombinované riziko z výsledku 1/16900
@heluska1992 mne nic takové nerekli. Mozna se to dozvím az v patek na gynde.
@Susi990
mně právě došly výsledky z toho screeningu.
Tak možná u vás se to posílá jen doktorovi.
Mám trošku vyšší freebetaHCG nebo co to je, tak se na to chci zeptat, ale podle internetu to není nic vážného, snad to bude v pohodě.
@heluska1992 mne dali do ruky jen vysledek z ultrazvuku a ostatní pry pošlou na gynekologii.
@Susi990 to bude dobrý uvidíš
mně doktor řekl, že když je ten ultrazvuk v pořádku, že v krvi většinou nic dramatického čekat nemám. Ale zas mě možná chtěl uklidnit, protože sem malinko hysterka
ale věř tomu. Projasnění jsme měla 1mm.
@heluska1992 tak snad už tam nic nenajdou. Na 2 screening az 6.9 +4D ultrazvuk to je doba ![]()
Ale v pátek do poradny takže zase fazolku uvidím.
Ale byl to zážitek pro přítele šíleně mi mačkal ruku
![]()
@heluska1992 píše:
Z krve + ultrazvuku
Vzhledem k věku matky 1/651
Kombinované riziko z výsledku 1/16900
Můži se zeptat kolik ti je, že je tam riziko věku? Mně je 31 a mám 1:2200. O věku mi nic neříkali.
@Susi990 píše:
@heluska1992 tak snad už tam nic nenajdou. Na 2 screening az 6.9 +4D ultrazvuk to je doba
Ale v pátek do poradny takže zase fazolku uvidím.
Ale byl to zážitek pro přítele šíleně mi mačkal ruku![]()
![]()
Já jdu taky v pátek do poradny. Měla bych být 14+1. Na druhý screening jdu ale už za měsíc a pak mě čeká v září ještě třetí ![]()
@Velešínka3 píše:
Můži se zeptat kolik ti je, že je tam riziko věku? Mně je 31 a mám 1:2200. O věku mi nic neříkali.
29
taky mi to přijde dost, ale koukám na ten celkový 1:16900, fakt nemá cenu se asi nervovat
@Susi990 píše:
@Velešínka3 mne to dnes vypocitali ze jsem 12+5 a TP 18.1
Já mám 12.1., ale spíš budu rodit nejpozději na konci prosince. Kéž bych to doklepala aspoň do 38tt. ![]()
@Velešínka3 pravděpodobně u mne kvuli ty preeklampsii budu taky rodit dříve.
Mnooo holky tak mě je 37 tak to já mám ty čísla menší
Ale doktorka říkala ze vše oki i podle screningu tak snad ty va 🙏🏼
Tak volala doktorka z genetiky. Podle výsledků je velké riziko preeklampsie pred 34.tydnem. V patek jdu na gyndu tak už budu mít leky a dozvím se jak velke je to riziko. Ale doktorka co volala zněla dost tragicky. Co se týče Downa nebo Edwarda a jiných syndromu tak je to v pořádku a nemusim se bát.