Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Radussha Já mám právě ty migrény taky, jenže mám ke všemu sešroubovanou páteř, takže je ta krční páteř přetěžovaná. A to počasí tomu fakt nepřidá
. Už ať je kolem těch 25 stupňů
.
@Velešínka3 Také mám migrenol. Mně právě na migrénu Paralen nezabírá, tak ani nemá cenu ho brát. Nic jiného si ale radši netroufnu.
@Iwetas Také jsem měla už párkrát holtera. I u těhotenství s dcerou. Ať ti to dopadne dobře
.
@maky 1993 píše:
@Velešínka3 Také mám migrenol. Mně právě na migrénu Paralen nezabírá, tak ani nemá cenu ho brát. Nic jiného si ale radši netroufnu.
Mně zabere až třeba za hodinu a půl. Ale lepší než nic. Ale asi fakt víc než ten migrenol mi zabírá Cola. Teď jsem zkoušela jen migrenol a nic a přestala mě bolet hlava až po vycucání skleničky Coly. Normálně ji nepiju, nechutná mi, tak možná proto mi tak dobře zabírá.
@Olmička píše:
Taky mi špiněním začal potrat, ale to bylo několik týdnů už mrtvé. Teď jsi měla určitě nedávno utz a ten byl ok, takže potrat to nebude. Já teď v tomto ok, žádné špinění, krvácení. Jen jsem měla opět infekci bez příznaků (pouze tvrdnutí břicha), ale už je přelečená. A už cítím pohyby, jen nevím, jestli 1 nebo obou, je to ve 2/3 podbřišku, tak snad jsou na sobě jen namáčknutí nebo to druhé je někde vzadu nebo prostě to druhé začne později. No uvidíme. A pupek už mám solidní
Ahoj, jak vypadají ty pohyby? Já cítím už pár dní „něco“ vlevo dole. Na půli cesty mezi podbřiškem a pupíkem. A možná něco vpravo pod pupíkem, ale to míň často a nevím, jestli to není činnost střev. ![]()
@Velešínka3 Mně právě nechutná vůbec Cola ani teď v těhotenství
. Je pravda, že mi teď chutná dost málo věcí
. Navíc jsem byla zvyklá každý den na kafe a to teď taky nedávám, tak aspoň černý čaj.
@maky 1993 Mně chutná to, co mi chutnalo, a nechutná, co mi nechutnalo.
Jím stejně jako předtím a i tak mám nahoře 3 kg. Akorát se míň hejbu kvůli tomu krvácení, co jsem měla, v nemocnici mě vynervovali, že nesmím chodit do práce a jen ležet, aniž by se mě zeptali, co za práci dělám. ![]()
Děvčata (doufám, že to oslovení nevadí)
Komu z vás bývalo v prvním trimestru špatně, kdy to přešlo?
Já jsem teď 13+5 a měla jsem dojem, že to brzo přejde, už jsem se cítila líp a dneska
už zas bleju jak šakal sotva jsem vstala, už jsem docela zoufalá z toho 😔
@Beruska97 píše:
Já jsem teď 13+5 a měla jsem dojem, že to brzo přejde, už jsem se cítila líp a dneska
Jsem 15+4 a do teď zvracim jednou denně. Většinou hned ráno nebo až později večer. Přes den jsem relativně v klidu.
@heluska1992 to jsou vyhlídky 😭 já od 6 týdne bleju každý den ale posledních 14 dní už to bylo třeba jen dvakrát týdně tak jsem doufala ale dnešek mě zas dostal
@Beruska97 hele já skončila i na kapacce, z 56kg se dostala na 48kg
nemohla jsem pomale ani pít.
Ale fakt kolem toho 14tt se to zlepšuje! Musis věřit
někomu to přestane po prvním trimestru někdo zvraci ještě na poradním sále.
Chápu tvoje zoufalství, já kolikrát taky brecela na záchodě, ze už to nezvládnu, ale opravdu to přejde ![]()
@heluska1992 já už zhubla 6 kg, z 65 na 59, manžel říkal, že už to jde poznat, mám 174 cm. Jsem přijela k rodičům na 14 dni abych jim trochu pomohla když jsem doma na PN, pohlídala bráchu atd, a zatím jen ležím a rodiče se o mě starají jako by mi nebylo 24 ale 4 roky ????😁
@Beruska97 já vypadam jak smrt, protože mám 169cm
nyní se už chlubim 51kg
doktoři to moc neřeší, prý je to normální
teď už naštěstí jim, takže věřím, ze časem už naberu ![]()
Jinak já teda do práce chodím pořad, protože naštěstí to tam mám tak, ze si nikdo ani nevšimne když sem šla zvracet a po obědě nebyl problém si jít na hodinu lehnout ![]()
@Beruska97 píše:
Mě bylo zle ale ze začátku hned a cely první trimestr a něco mezi 12-13 se to začalo zlepšovat teď jsem 16+5 a už opravdu v pohodě