Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Luskal Jééé, to mě mrzí. A jak ti je? Určitě ti utrogestan pošlou smskou, když si o něj řekneš, někdo ti to určitě v lékárně vyzvedne. Ale je dobře, že krvácení přestalo a svatbu sis užila! Všechno špatný sis už určitě vybrala.
@Velešínka3 mě řekni, že normálně se čeká dva týdny, ale protože jsou prázdniny, mají prý říkat raději až tři týdny. Volali mi přesně po dvou týdnech. Ale i tak to čekání bylo nekonečné. Ale díky tomu víme teď i pohlaví ☺️️. Takže dvojitá radost. Jen ta mírná nejistota až do porodu… Snad to uteče. 🙂
@Velešínka3 píše:
Ahoj, tak ultrazvuk v pohodě, ukázkovej. Sekvenční integrovaný test A: 1:21 000, B:1:85 000. ALE… Pohlaví je jasný, holka a kluk. Jenže mi zaváděli dvě holky. Holky byly geneticky vyšetřený. Takže se buď stalo, že tam pracovník udělal chybu - napsal špatné pohlaví nebo, což je pravděpodobnější jde o mozaicismus (buňka odebraná embryu na genetiku byla ženská, zbytek mužský, tím pádem je embryo geneticky nevyšetřené) nebo je Béčko z přirozeného početí, tzn taky nevyšetřené. Nabídli mi odběr plodové vody v Praze, to jsem odmítla, protože to u dvojčat nechci riskovat a screening i NIPT-Prenascan dopadl negativně. Za 14 dní tam mám jít zase na další screening, aby si mě pohlídali. Takže je to snad ok, ale budou to zase nervy.
Tsk super ze je vše v pořádku, ale to jai psala viď té jedno vypadá na kluka a ze ty jsi pravé říkala ze to není možné ze ti dávali dvě holcicky
@Lenulli01 no já prave cetla ze v 16tt se děla ten tripple test a Te vychází často pozitivní…nevím proč mi ted rovnou neposlali na ty testy buď plodovka nebo krev…hodně známých je podstoupilo….mne neřekli nic proto spoleham ze můj doktor dostane lek. zprávu a pátek budu chytřejší…ona mi rekne ze probereme rodokmen ale my s mužem nikoho s vývojovými vady nemáme v rodině
@Velešínka3 Je mi Dobre, první 2 dny byly peklo, ale už se cítím fajn 👍
Prave jsem se ještě bála, aby covid nebyl nějaký škodlivý, protože už ani nezvracim tak jako v předchozích týdnech (což jsem brala jako maminka zvraci = dari se miminku) a nemůžu se dočkat te kontroly 🙏 Ocenila bych tvoje časté kontroly, abych byla v klidu, protože břicho zatím vypadá jak můj průměrný špek, takže nějaké pohyby nebo tak cítit vůbec nejdou a nevím, co se tam uvnitř děje 🙈
@Luskal tak jsem rada ze vše proběhlo vporadku 🙂 mne teda po svatbe boleli hrozne nohy a kyčle 😀 ale blbě mi nebylo🙂 ten covid mi mrzi ale verim ze ho vpohode prekonas🙂
@Velešínka3 píše:
Jinak holky, zítra jdu na vrtání kazu s umrtvením. Jsem tam objednaná od dubna. Injekci na umrtvení normálně dostat můžu, ne?
Můžeš já byla na extrakcí 8 a dala jsem to
Jen se mi to hůř hojilo 5× mi cistil zánět
@Dani52 jo, rodokmen po nás taky chtěla, docela podrobný, ale taky nic v rodině nemáme. Já jsem ráda, že jsem byla na screening ve velké nemocnici a tam se hned vše řešilo, termíny vyšetření a o vše se mi postarali oni. Tak alespoň těch starostí s voláním a zařizováním jsem byla ušetřena. A hlavně jsem teda ráda, že jsem měla krev o týden dříve a na screeningu se mnou rovnou probrali to, že ultrazvuk je v pořádku, ale krev není úplně ok a že to může být normální, ale taky to může značit problém. A na genetiku mi zavolali rovnou ze screenu a hned jsem šla na ten odběr. Žádné protahování… Mít stres ještě o týden dýl, tak mě asi picne 😅 😇
@Luskal Na pohyby je ještě brzo, já teda už něco cítím, ale to proto, že jsou dvě namačkané na sebe a jedno s placentou nízko. Četla jsem, že normálně jsou cítit od 20tt. Já zas na ty kontroly nerada chodím, protože jsem před nimi vystresovaná
To, že ti není blbě, nic neznamená. Mělo by to začít ustupovat. Mně začátkem druhého trimestru přestala bolet prsa a nezvracela jsem za celé těhotenství ani jednou.
@Lenulli01 no já se prave divila proč mi brali krev v den screeningu když vsude beru o týden driv a ted když je hodnota vyšší mi na pohodu objednají až za měsíc…tak si říkám asi to není tak zly no…pátek mi můj doktor snad vše objasni
@Dani52 jooo, snad to bude v pohodě. Myslím si, že jo, když tě objednali až za měsíc. Jinak by to řešili hned, si myslím. Držím palce ![]()
@Velešínka3 píše:
Ahoj, tak ultrazvuk v pohodě, ukázkovej. Sekvenční integrovaný test A: 1:21 000, B:1:85 000. ALE… Pohlaví je jasný, holka a kluk. Jenže mi zaváděli dvě holky. Holky byly geneticky vyšetřený. Takže se buď stalo, že tam pracovník udělal chybu - napsal špatné pohlaví nebo, což je pravděpodobnější jde o mozaicismus (buňka odebraná embryu na genetiku byla ženská, zbytek mužský, tím pádem je embryo geneticky nevyšetřené) nebo je Béčko z přirozeného početí, tzn taky nevyšetřené. Nabídli mi odběr plodové vody v Praze, to jsem odmítla, protože to u dvojčat nechci riskovat a screening i NIPT-Prenascan dopadl negativně. Za 14 dní tam mám jít zase na další screening, aby si mě pohlídali. Takže je to snad ok, ale budou to zase nervy.
Ovšem to je síla s tím pohlavím. Řešila bych to v CARu. Nevím, co je lepší varianta, to, že to někdo popletl (jasně stát se může) nebo že se jedná o „vadu“. A to, že ta embrya byla dívčí, je náhoda? Nebo snad nemáte v anamnéze VVV související s klucim pohlavím?
Jinak super, že je vše ok ![]()
@Olmička píše:
Ovšem to je síla s tím pohlavím. Řešila bych to v CARu. Nevím, co je lepší varianta, to, že to někdo popletl (jasně stát se může) nebo že se jedná o „vadu“. A to, že ta embrya byla dívčí, je náhoda? Nebo snad nemáte v anamnéze VVV související s klucim pohlavím?
Jinak super, že je vše ok
Nejlepší je varianta, že by to pohlaví na genetice napsal laborant špatně. Naštěstí nemám v anamnéze VVV vázané na mužské pohlaví, takže budu doufat, že NIPT i screeningy se nepletou. Potvrdila by to ta plodovka, ale tu riskovat nechci. To, že zaváděli holky byla náhoda, byla to jediná embrya, která mi po PGT zbyla. Nejlepší by bylo, kdybych se ne začátku doktora nezeptala, jakého jsou embrya pohlaví
Kdybych se včera na konci screeningu nezeptala, jestli jsou to fakt holky a nezačali se v tom šťourat, tak mě objednají na další na 20tt a už se nic neřeší. Teď mě objednali za 14 dní a nabídli tu plodovku. V CARu to nemá smysl řešit, buňky z embryí poslali do Centra lékařské genetiky, kde je i vyšetřili, do toho samého centra chodím na screeningy, takže jsem to řešila včera přímo tam.
Nevíte, jak moc je důležitá ta kontrola u zubaře s potvrzením do průkazky? Dneska jsem tam šla na vrtání kazu a že se objednám na říjen po půl roce na kontrolu (byla jsem v dubnu) a řekli mi, že se odteď dělají kontroly u dospělých až po roce, že mi ji udělají nejdřív příští rok v dubnu.
@Velešínka3 tak to bych jim ukázala, co píše tvoje pojišťovna ![]()