Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zrustinda
Je to se neděs, třeba to tam tak u vás mají domluvený prostě že posílají 🤷♀️
@Iwetas píše:
@Zrustinda
Je to se neděs, třeba to tam tak u vás mají domluvený prostě že posílají 🤷♀️
Jj je to možné ![]()
Omlouvám se, vím že to tady úplně nepatří, ale zeptám se. Je tady někdo z okolí Českých Budějovic, Českého Krumlova a okolí? Cca 50km? Jedeme ze Severní Moravy na druhý kraj republiky, kde to s prckem máme neprozkoumané a hledáme tipy, kam se určitě podívat a co neminout. Pokud možno aby to bylo babyfriendly. Malý má rok a půl.
@Lenulli01 U Budějc mě napadá ZOO na Hluboké, nebo pak u nás (cca 50 km od Budějc) ZOO Na hrádečku, Obludiště Dolní Pěna, Aquapark Jindřichův Hradec - je tam i brouzdaliště. Jinak Lipno - nahoru na Stezku korunami stromů se dá lanovkou s kočárkem, Stezka se dá taky s kočárkem. Děti nemám, tak mě toho moc baby friendly nenapadá.
Ahoj holky.
Cítíte už pohyby nebo spíš jemné ťukani a tak?
Jsem 16+1 a někdy cítím bublinky, tlak na jedné nebo druhé straně a mam to místečko úplně tvrdé nebo tak 2 krát za den úplně jemné ťuknutí v podbřišku ![]()
Na kontrolu už se nemůžu dočkat a snad bude všechno v pořádku jdu 10.8.
@Susi990 ja jsem 15+3 podle posledního UZ a nějaký ťukání a lupání cítím, ale jsem poprvé těhotná takže si myslím že to budou spíš prdy
![]()
@Susi990 Ahoj, jsem na začátku 18tt a pohyby cítím od 16tt. Ale mám tam dvě a jedno má placentu nízko, tak asi proto. Cítím to od začátku jen na jedné straně. Moje hodně hubená kamarádka cítila pohyby prý od 16tt.
15tt+6 Pohyby si myslím, že ještě necítím, ale jinak teda už v tom břiše není nic jak bylo
mám pocit že i střeva už mám nekde u páteře a semtam mi to střelí do kyčlí. Včera jsem šla svižně do kopce a funěla jsem jako muflon
A močový měchýř úplně vyprázdním jedině když se na WC predkloním
je to sranda a to ještě není nic co mě čeká až pořádně naroste bříško. Zatím mám nahoře 2 kg maximálně.
Jinak ty vedra to je něco, je mi líto holek co mají teď před porodem ![]()
@Iwetas ja se už těším az bude tak rijen a ochladi se.
Kamarádka je ted v 37tt a ma toho už dost, malý v bříšku je prý moc aktivní, vubec se nevyspi…
@Susi990
Mně teda teplo nevadí, ale max 28 to je u mě strop v tom městě. Já se zase těším na babí léto v září a ranní mlhy tady u těch rybníků.
A jsem zvědavá jaká bude zima, jestli budem kočárkovat v zavejich nebo v blátě ![]()
@Iwetas ja mam ráda leto ale taky do tech 26-27 stupňů tyhle horka jsou děs. A zima mi nevadí ale jen pokud je snih (co je v posledních letech málo).
Ahoj holky, jste tu některá která nějak cvičíte během těhotenství? chci se zeptat jestli nějak dodržujete tepovku…já teda šlapu jenom na orbitreku a pas a mám apku na cvičení pro těhotné, akorát někdy mi skočí tepovka vysoko, já to měla i před těhotenstvím ( běhala jsem závodně dlouhý tratě) a neřešila jsem to, ale teď jsem narazila, že si musím tepovku hlídat atd…tak se radši poptám. Děkuji ![]()
@Dani52
Ahoj, já jsem taky běžec a od června nedělám nic, jakože vůbec vůbec nic. Mám takové závratě a výkyvy tlaku i tepu, že jsem ráda že zvládám chodit. Teď už je to malinko lepší, ale na běh to rozhodně není. Spíš začnu pomalu s těhotenskou jógou v klidu doma, posilování a venku svižná chůze. Vysoká tepovka a přehřívání je špatně. Mně říkal gynekolog tepovka do 130. To mám teď při chůzi do kopce akorát. Do 150 v krátkém intervalu taky vadit nebude když se na to cítíš a byla jsi zvyklá. Kamarádka běhala 20km denně celý druhý trimestr a pak už jen okolo 5km a zbytek na koloběžce 👍 ale ona je jiný druh ![]()
@Dani52 Ahoj, já taky nedělám nic, protože nesmím. Dřív jsem dělala power yogu a běhala a teď nesmím nic. ![]()