Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@1212023 Já je cítím už asi týden. Ale to je proto, že jsou dvě a jedno má placentu nízko. Jsem 16+1. Cítím jen bublání, takové pohyby, jako ty, ne
Nejsi hodně hubená? Moje ani ne padesátikilová kamarádka taky cítila pohyby cca od 16tt, ale taky jen bublání.
@Velešínka3 píše:
@1212023 Já je cítím už asi týden. Ale to je proto, že jsou dvě a jedno má placentu nízko. Jsem 16+1. Cítím jen bublání, takové pohyby, jako ty, neNejsi hodně hubená? Moje ani ne padesátikilová kamarádka taky cítila pohyby cca od 16tt, ale taky jen bublání.
Ani moc na, na poslední kontrole jsem měla 59 kg, já jsem právě, buď jsem si to neuvědomila nebo jsem necítila nic, a hned jsem cítila tohle, 5-10 minut než jsem si byla jistá, co to je
. Kopání to úplně není ještě, ale úplně takové jako otáčení, vrtění
. Ale teda ona je vrtoch, na UTZ dělala divy, tak to možná bude tím
.
Ahoj holky, tak konečně mám dnes za sebou první screening. Dvojky rostou jako z vody, jsou o pár dní napřed 13+6tt. ♥️️ Každopádně jsou mo-bi, mají jednu placentu. Tak budu muset přejít do rizikové poradny, aby je měli pod dohledem kvůli transfuznimu syndromu. Každopádně momentálně teď jsou naprosto v pořádku. 🍀
@Morgy2465 píše:
Ahoj holky, tak konečně mám dnes za sebou první screening. Dvojky rostou jako z vody, jsou o pár dní napřed 13+6tt. ♥️️ Každopádně jsou mo-bi, mají jednu placentu. Tak budu muset přejít do rizikové poradny, aby je měli pod dohledem kvůli transfuznimu syndromu. Každopádně momentálně teď jsou naprosto v pořádku. 🍀
U nás to zpočátku taky vypadalo na 1 placentu, na screeningu už byly 2. Popravdě jsem za ně ráda. Držím pěsti ![]()
@Olmička paní doktorka to prohlížela co to šlo, a mému lékaři dělala i fotky z utz, že opravdu se tam nachází jen jedna, že to mimča nemají rozdělené. Tak snad to zvládneme 💪 🍀 Děkujeme.
@Morgy2465 Ahoj, ty čekáš jednovaječná? Četla jsem, že mo-bi jsou v 75% jednovaječná. Určitě to bude dobrý a v rizikové poradně tě pohlídají. Mně zas v pondělí nabídli na screeningu jít na plodovku a za 14 dní musím znovu na screening (už třetí!). Od začátku vím, že to nebude sranda, ale musíme to alespoň do prosince vydržet! ![]()
@Velešínka3 dle všeho ano. Ale lékař to ze začátku podcenil a řádně mě neinformoval, ač jsem se ptala. A lékařka včera říkala, že záleží kdy se rozdělily, a že to právě měl zjistit hned v začátku můj lékař. Takže uvidím další týden co z něho vypadne. Určitě budu ráda pod dohledem, když se věci mají, tak jak se mají. 🍀 ♥️️ Na plodovku bych asi osobně nešla, měla bych strach z rizika potratu. Každopádně mě lékařka říkala, že bych měla chodit na velký ultrazvuk co 4 týdny, takže to u dvojčat není tak neobvyklé tolik kontrol. Přesně tak, aspoň do prosince musíme vydržet! Pevně doufám, že to zvládneme. 🍀
Konečně jsem dnes byla na kontrole, všechno je v pořádku, placenta pořád trochu níž, ale už můžu normálně fungovat a nebrat žádné prášky ![]()
Plod je prý v pořádku a za měsíc na další kontrolu ![]()
@Luskal píše:
Konečně jsem dnes byla na kontrole, všechno je v pořádku, placenta pořád trochu níž, ale už můžu normálně fungovat a nebrat žádné prášky
Plod je prý v pořádku a za měsíc na další kontrolu
Super zprávy
@Luskal píše:
Konečně jsem dnes byla na kontrole, všechno je v pořádku, placenta pořád trochu níž, ale už můžu normálně fungovat a nebrat žádné prášky
Plod je prý v pořádku a za měsíc na další kontrolu
Super! To krvácení bylo určitě tou placentou. Mně to teď potvrdili na screeningu (že jsem krvácela kvůli placentě nízko), takže nic těžkého nezvedat a šetřit se.
Ahoj holky, predevším vy z Plzně. Dnes jsem konečně, na druhý pokus, dorazila k pí prof. Ulčové Gallové sídlící na genetice v Černicích. Jen mi vzali krev a výsledky pošlou poštou. Znova tam mám jet až po šestinedělí. Snížila mi utrogestan z 2-2-2 na 1-1-1.
Jak jste na tom vy, jak ho kdo berete/neberete? Končím 17tt.
Tak jsem dnes byla na vyšetření srdíčka a všechno vypadá v pořádku. Tak se mi ulevilo. Ještě mám kontrolu ve 20. týdnu, ale snad bude vše ok a ty velké stresy pominou.
@Lenulli01 píše:
Tak jsem dnes byla na vyšetření srdíčka a všechno vypadá v pořádku. Tak se mi ulevilo. Ještě mám kontrolu ve 20. týdnu, ale snad bude vše ok a ty velké stresy pominou.
Ty jo kolikatej tr jsi? Já jsem na kontrolu srdicka až na 19.8 a to mi tam říkali jesrli uz budu 21 tt ![]()
@Zrustinda já jsem v 16. týdnu a znovu jdu právě v tom 20. týdnu. To už půjde vidět zase více… Ale teď je to zatím všechno v pořádku a není se čeho obávat. Tak uvidíme…
Co je kontrola srdíčka? O tom nic nevím. Tu dělá normálně váš gynekolog na běžné kontrole nebo když k tomu má nějaký důvod? Nebo se to dělá někde jinde?