Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Velešínka3
Jestli se průtoky standardně měří, to netuším, ale kdyby měla Dr podezření, tak si je přeměří. Pokud řekla, že je to ok, tak super. Hele stejně to neovlivnis a není co ovlivnit, je to prostě všechno v pořádku, tak super
. Termín porodu se určí již napevno na 1.screeningu podle velikosti plodu (většího) a podle MS. Dr ale zajímá termín dle velikosti plodu. Tak mrkni do průkazky. Termín se dále nemění. Děti rostou buď víc nebo míň, ale termín je stejný. Já budu 20+4 dle 1.screeningu.
@Velešínka3 píše:
Ahoj, tak se hlásím, že na genetice šechno ok. Znovu jdu příští týden v pátek ve 20tt, to je ten druhotrimestrální screening, a pak už ne. Ale už teď se mi tam snažili zkontrolovat všechno, co se kontroluje v tom 20tt. Akorát teda jediný co, tak přesně před 14 dny odpovídala holka 16+0, kluk 15+6, dnes holka 17+3, kluk 17+5. Tak mě trochu zarazilo, že holka povyrostla jen o 10 dní místo o 14. Myslíte, že je to ok? Jak rostou vám?
Jeee tak to je super Já poradně měření nevím ze prý jako vše normálu a bude se měřit víc od teď 🤷🏼♀️Nevím viď
@Zrustinda Možná je lepí nevědět, akorát se zbytečně stresuju. Teď se to měří průměrem z: délky stehenní kosti, obvodu hlavy, obvodu bříška a ještě nějakých věcí
Teď se temenokostrční délka nepoužívá, takže celkovou velikost nevím.
@Olmička Mně termín porodu ještě neurčili, zatím ho mám podle MS (což samozřejmě neodpovídá, když jsem po IVF), kolonku termín porodu podle MS mám v průkazce vyplněnou, ale kolonku termín porodu podle UZ mám prázdnou.
@kam2 Tam je taky jen TP podle MS. Možná se to u dvojčat nebo u IVF řeší až později. ![]()
@Velešínka3 píše:
@Zrustinda Možná je lepí nevědět, akorát se zbytečně stresuju. Teď se to měří průměrem z: délky stehenní kosti, obvodu hlavy, obvodu bříška a ještě nějakých věcíTeď se temenokostrční délka nepoužívá, takže celkovou velikost nevím.@Olmička Mně termín porodu ještě neurčili, zatím ho mám podle MS (což samozřejmě neodpovídá, když jsem po IVF), kolonku termín porodu podle MS mám v průkazce vyplněnou, ale kolonku termín porodu podle UZ mám prázdnou.
Mno pravé já vím ze nám měřili úplně na začátku aby bylo podle toho jak se vyvíjí pak na 1 screeningu a příští týden jdu na utvz na gyndu a teď i 2 screenig tak tam myslím ze nás zase změří 😂
Tak jsem dnes byla podruhé v dia poradně pro tehulky. Prý je to celkem všechno v normě ale nelíbilo se jí že jsem za posledních 10 dni zhubla prý 2 kg(ja to nikde nevidím spíš bych řekla že rostu) a může to být i těma lekama co mi dala na cukr.
Ale domluvila se s doktorem v rizikove poradně že mně vezme dřív než 20-24tt aby začali všechno mít pod dohledem co nejdřív. Takže tam jdu už tenhle čtvrtek v 17+1tt.
No a ve středu klasicky ke svému gyndaři.
@Susi990
Jé to my máme hodně podobně staré těhotenství, možná se potkáme v porodnici 😁jsi říkala, že jsi z Plzně viď. Už víš, kde budeš rodit?
To je dobře, že tě vezmou takhle dřív. 2 kg sem nebo tam snad nemůžou až tak vadit ne? Já jsem teprve teď 1 kg nahoře od začátku a doktor říkal, že mimčo si vezme co potřebuje, že každá maminka nemusí přibrat 15kg za těhotenství. A přesně zmiňoval těhotenskou cukrovku, že tam ty maminy naopak jdou rodit s nižší váhou než měly na začátku kvůli dietě. Držím pěsti ať jste o. k.
@Iwetas asi budu rodit na Lochotíně. Přeci tam mají špičkové vybavení ![]()
To první těhotenství co se nepovedlo jsem tam odrodila a personal byl v pohodě az na jednoho doktora.
Ja ale tehu cukrovku nemám. Mela jsem cukrovku uz pred tím jen na dietě tak teď mne hlídají jeste víc.
Termín mam 18.1 ale prý budu rodit dřív mozna o ty 2 týdny. Nebo když bude neco v nepořádku kvůli preeklampsii tak ještě dřív.
Kdy mas ty termin?
@Susi990
Mám termín 21.1.. Taky budu asi na Lochotíně, jsem tam zaměstnaná tak z toho plynou i nějaké výhody jako nadstandardní pokoj atp. a taky to tam mám 10 min. svižnou chůzí ( ne že bych si tam plánovala doběhnout rodit), ale jinak mě láká spíš menší porodnice s osobnějším přístupem. Lochotín je prostě továrna ![]()
To se tedy asi mineme, uvidíme. Ale tebe přenášet určitě nenechají ani kdyby bylo vše v pořádku. Vím že diabetičky a hypertoničky vyvolávají na termín
@Iwetas původně jsem chtěla rodit u Mulaču protože to mám 10 minut pěšky ![]()
Ale nevím no. Je to těžký se rozhodnout. Takze si taky z Plzně ![]()
@Susi990 Jj
Taky se rozmýšlím ještě nad Mulačema. Je to tam menší rodinný, bratranec tam rodili v červnu a byli moc spokojení. Určitě se tam půjdu podívat.
@Iwetas když ja se nevím rozhodnout. Zase si říkám ze kdyby se cokokiv zkomplikovalo jestli by si u Mulaču poradili.
Pritelovo sestra je na vysoké škole jako porodní asistentka a má praxe na Lochotíne a nestěžuje si prý tam jsou připravený na všechno.
Tal to by jsme pak mohli někdy kočarkovat spolu ![]()
Máš už detskou doktorku?
@Susi990
Jasný můžeme. Sehnala jsem na Borech paní doktorku Pospíšilovou
@Iwetas tak budu se muset taky někde poptat. A to si sehnala na poliklinice? Ja mam polikliniku 5 minut pěšky.