Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Velešínka3
Hořčík je právě na uvolnění svalů a tedy i vazů. Na ty bolesti břicha v těhotenství se doporučuje, ale 75mg v kombinaci s dalšími složkami to je jak nic. Lepší je ten Magnosolv nebo Magnesii Lactici a další a další to by ti v lékárně poradili i dávkování.
@Dani52
Magnosolv sáčky tuším jsou i v nejsilnější dávce. A prohání pěkně
mně stačí i půlka
@Iwetas presne tak😀 mne teda doktor říkal ze hořčíkem se nepredavkujes ze bych si ho musela pichat do žily 😀
@Dani52
No on se nadbytek vyloučí právě trávicím traktem, takže i to, že prohání je známka, že je ho až až.
@Velešínka3
Jo ten je, ale Magnesii lactici není a může se 6 tbl denně, což je jako ten sáček na předpis. A v lékárnách mají i slabší třeba 250mg nebo 350mg a i rozpustné ve vodě.
@Iwetas OK, děkuji, zítra jdu do poradny, tak se doktorky zeptám. ![]()
@Velešínka3 píše:
Jinak já mám jet za 4 týdny na svatbu, je to asi 2 h cesty autem, hrozně ráda bych tam jela. Ale, jednak ty moje dvojčata, pak to moje krvácení před měsícem a hlavně mě pořád bolí břicho, hlavně odpoledne a večer, že nevydržím pořád sedět a musím si lehnout, tak nevím, jestli zvládnu celý den sedět u stolu :-/ Měla bych tam být na začátku 23tt a samozřejmě jim to musím už potvrdit. Co byste dělaly vy?
Taky podle mě bych pockala musejí pochopit ze jsi v situaci kdy nevíš co zítra ![]()
Je to určitě na tobě jak se budeš cítit v autě to zvládneš
stačí se hodně i položit
Břicho mě taky bolí fest někdy mi to jde až do zad
To mám pořad vždy chvilkama jak když to mám dostat což je hrozny pac se bojím ze jesrli něco není v nepořádku 🤷🏼♀️
Takže být tebou bych napsala ze bys rada, ale nedokazes teď říct jak ti bude
Tak jsem dnes byla v rizikove poradně.
Všichni milý a příjemný. Na ultrazvuku vypadalo všechno v pořádku dokonce odpovidalo o 2 dny napřed. Kontrolovali i srdíčko a konecne az ted se nekdo začal zajímat ze přítel ma Kardiomyopatii. U dětí se objevuje zřídka spíš u dospělých ale stejně i kvuli moji cukrovce a vyššímu tlaku nas budou posílat na detskou kardiologii aby podrobněji vysetrili srdíčko. A taky nás čeká genetická konzultace. Brali mi krev na to aby zjistili jestli se v nejbližších 3 tydnech rozjede preeklampsie ale to dopadlo dobře a prý zatím nic nehrozí.
No a pak doktor zkusil určit pohlaví.
Vypadá to že na 90% budeme mít kluka ![]()
Ale nebyl si úplně jisty jestli je to pindik nebo pupečník ale ja videla tvar pindika ![]()
Ale to nam na 100% potvrdi prý az na genetice.
Další kontrola 1.9 ![]()
@Susi990 No vidíš, paráda.
Je dobře, že tě budou hlídat i na kardiologii. Hele, mně taky říkali, že to vypadá jako pindík a že to může být pupečník, no a je to pindík.
Tak jsi konečně potkala v pohodě doktora ![]()
@Velešínka3 jo úplně všichni byli fajn. Doktor na ultrazvuku byl pečlivej a snažil se to pohlavi určit na 100% (myslela jsem ze se jen podívá na par vterin) ale koukal asi 5 minut mezi nožky. No mimino spinkalo moc nespolupracovalo pořád sebou házelo a kopalo ![]()
A pak druhy doktor v ambulanci byl taky super řekl všechny rizika atd.
Jsem fakt rada ze pujdeme na detskou kardiologii aspon budeme vědět že má srdíčko v pořádku nebo se na něco připravit.
Treba přítel s tou kardiomyopatii nemel velke problemy se mu to objevilo když meo 24 let, arytmie, dušnost, zvyseny tlak az mu museli zavest kardiostimulator. Jinak je jako normální zdravý člověk.
@Susi990
Paráda
tak to gratuluji.
Ať je srdíčko v pořádku a vůbec všechno. ![]()
@Iwetas děkuji
přítel ještě vstřebává že budeme mít kluka. Jako když to doktor řekl na 90% myslim ze už se to nezmění.
@Susi990 píše:
@Iwetas děkujipřítel ještě vstřebává že budeme mít kluka. Jako když to doktor řekl na 90% myslim ze už se to nezmění.
Nám taky na screeningu cca před 14 dny říkal pan doktor, že budeme mít chlapečka, ale já vůbec nevím, jak seto takhle brzy dá poznat.
@Sasanka19 bud podle pohlavního hrbolku nebo kdyz je starší tak podle pindika nebo holky maji kávové zrno mezi nožkama. Ja tak dnes videla „něco“ ve tvaru pindika protože mělo roztazene nožičky ale doktor si byl jistý na 90%