Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sasanka19 asi jo, má starý ultrazvuk co mel už před 18 ti lety 🙈 na kontroly stačí, ale nevidíš poradně nic 😞 taky teda nic neplatím, ale klido si zaplatím mít alespoň jedou za pěkné fotky a hlavně teda to pohlaví 🙂
@Majda pajda píše:
@Sasanka19 asi jo, má starý ultrazvuk co mel už před 18 ti lety 🙈 na kontroly stačí, ale nevidíš poradně nic 😞 taky teda nic neplatím, ale klido si zaplatím mít alespoň jedou za pěkné fotky a hlavně teda to pohlaví 🙂
Počkej, a ty jsi nebyla nikde na screeningu? Na prvotrimestrálním nebo druho? Pochybuju, že ti ho dělal na tom 18 let starém ultrazvuku on. ![]()
@Velešínka3 píše:
Ahoj, tak zítra jedu na druhotrimestrální screening (můj čtvrtý screening v tomto těhotenství- 12, 16 a 18tt). U nás se chodí ve 20tt. A samozřejmě jsem zase nervózní a vůbec se mi tam nechce
Jeeee také jdu zítra
v kolik jdeš? Já v 9 ![]()
@Velešínka3 píše:
@Zrustinda V 7:30
Tak to jdeš dřív
tak jsem zvědavá
To zase nebudu spát ![]()
@Velešínka3 Jj vše na jeho…. Všechno posila pak na testy a vše děla jak má, jen ten ultrazvuk no… v podoli mi stejnak řekli, ze to dělají až od 26 týdne, tak mi nezbývá nic jiného, než čekat … ![]()
@Velešínka3 mam ted 91.2 kg. Bříško mam docela velké třeba jak v 7 měsíci ![]()
Mimino už kope pěkně sice ještě ne tak extra moc ale dnes přítel citil 1 kopanec tak byl z toho úplně vlačnej ![]()
Ahoj, tak dnes na screeningu odpovídají oba 19+1, všechno ok, na další už nemusím.
Tak až za 3 týdny zase ke svojí dr.
I placenta u áčka se mi vytáhla, tak snad nehrozí tolik krvácení.
A co ty @Zrustinda? Dej pak vědět.
@Velešínka3 píše:
Ahoj, tak dnes na screeningu odpovídají oba 19+1, všechno ok, na další už nemusím.Tak až za 3 týdny zase ke svojí dr.
I placenta u áčka se mi vytáhla, tak snad nehrozí tolik krvácení.A co ty @Zrustinda? Dej pak vědět.
Tak super ze mas vše oki ![]()
Ahojky tak my jsme 20+4 máme 355g
Placentu mám pořad nízko ale už se maličko hnula, ale musím raději ještě na kontrolu 26 tt
A jinak máme holčičku ![]()
To se máš, taky bych chtěla holčičku, ale vypadá to na kluka. ![]()
@Zrustinda Tak aspoň budeš mít kontrolu navíc a častěji ji uvidíš
Hele a podle čeho se bere ta hmotnost? Program ji spočítá z těch rozměrů (břicho, hlava, stehenní kost…)? Nebo to ten ultrazvuk umí zvážit?
Mně zvážili dnes 267g a 274g.
Taky se vám zdají před kontrolou zlé sny? Mně se dneska zdálo, že jsem předčasně porodila a holka měla 600 g a kluk 2 kg. ![]()
Mně v úterý 20+2 naměřil 397g, a terminove tam vyskakoval 27.12. Sice se nikam neposouvám, ale váha mi přišla dost.
jinak taky holčička. ![]()
@kam2 Je to v normě (ten sloupeček vpravo jsou gramy). Třeba jak já mám dvě, tak je jasný, že budou obě menší a že váží míň. Ale pořád nechápu podle čeho se ta váha počítá, jestli to ten ultrazvuk fakt zváží nebo ne.
@Velešínka3 píše:
@Zrustinda Tak aspoň budeš mít kontrolu navíc a častěji ji uvidíšHele a podle čeho se bere ta hmotnost? Program ji spočítá z těch rozměrů (břicho, hlava, stehenní kost…)? Nebo to ten ultrazvuk umí zvážit?
Mně zvážili dnes 267g a 274g.Taky se vám zdají před kontrolou zlé sny? Mně se dneska zdálo, že jsem předčasně porodila a holka měla 600 g a kluk 2 kg.
Tak já se stejně objednala na ten 3D a ze mi to zkontroluji přitom 😁
Jj podle toho měření to jinak nezvazi takže to stejně spis stejně je maličko odhad ![]()
@Zrustinda v kolikatem tydnu jdes na 3D?
Ja jdu na 2.screening 6.9 to budu 20+1 a chteli mi zároveň už vtedy udělat 4D ultrazvuk. Ale asi se objednam az na cca 24tt aby bylo pěkně vidět obličej ![]()