TP leden 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1652
17.8.22 12:54
@Sasanka19 píše:
Nevíš, kolik se platí za kardiologické vyšetření? Doktorka mě tam také posílá a prý to není hrazeno pojišťovnou, ale prý to proplácí. Na druhý screening jdu 13.9. a pak mi tedy dají termín na tu kardiologie.

Já byla dnes a platila jsem 700
Ale sestra mi taje říkala ze se to hradi, ale když jsme tam byli tam bylo prý zaškrtnuto ze jakousi to hradime sami takže evidentně to jde i na pojišťovnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
17.8.22 13:37
@Sasanka19 píše:
Nevíš, kolik se platí za kardiologické vyšetření? Doktorka mě tam také posílá a prý to není hrazeno pojišťovnou, ale prý to proplácí. Na druhý screening jdu 13.9. a pak mi tedy dají termín na tu kardiologie.

To netuším :D. V r. 2017 jsem jako samoplátce platila 500 Kč, na indikaci o pár týdnů později zdarma. A proč tě tam Dr posílá? Srdce jde dobře vidět až na tom 2.screeningu, takže to spíš jen doporučuje. Kdyby se jí na 2. screeningu něco nezdálo, určitě to bude zdarma. A vzp přispívá celkem 3.000 Kč, takže si to proplatim z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
17.8.22 13:55

@Olmička Mně taky ZPMV příspívá 3000,– ale přijde mi to celkem málo, když jen Femibion 2 na měsíc stojí 650,– Už to budu mít skoro vyčerpané :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
17.8.22 14:03
@Velešínka3 píše:
@Olmička Mně taky ZPMV příspívá 3000,– ale přijde mi to celkem málo, když jen Femibion 2 na měsíc stojí 650,– Už to budu mít skoro vyčerpané :-/

Náhodou v srpnu super :palec:. Mne jednou na podzim na pojišťovne 211 řekli, že vyplácení stopli v dubnu, páč už byl vyčerpán limit pro daný rok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
17.8.22 14:26
@Olmička píše:
To netuším :D. V r. 2017 jsem jako samoplátce platila 500 Kč, na indikaci o pár týdnů později zdarma. A proč tě tam Dr posílá? Srdce jde dobře vidět až na tom 2.screeningu, takže to spíš jen doporučuje. Kdyby se jí na 2. screeningu něco nezdálo, určitě to bude zdarma. A vzp přispívá celkem 3.000 Kč, takže si to proplatim z toho.
@Olmička píše:
To netuším :D. V r. 2017 jsem jako samoplátce platila 500 Kč, na indikaci o pár týdnů později zdarma. A proč tě tam Dr posílá? Srdce jde dobře vidět až na tom 2.screeningu, takže to spíš jen doporučuje. Kdyby se jí miminka má vna 2. screeningu něco nezdálo, určitě to bude zdarma. A vzp přispívá celkem 3.000 Kč, takže si to proplatim z toho.

Protože tatínek miminka má v rodině 3 rodinné příslušníky s kardiostimulátorem (maminka a obě sestry). Dr. mi říkala, že se taky může podívat, ale neuvidí to tak dokonale, jako dětský kardiolog. No já jdu na 2.screening 13.9. k ní, tak uvidím. Ale ten už nemusím platit že ne? Jen za fotky miminka se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
17.8.22 14:28
@Sasanka19 píše:
Protože tatínek miminka má v rodině 3 rodinné příslušníky s kardiostimulátorem (maminka a obě sestry). Dr. mi říkala, že se taky může podívat, ale neuvidí to tak dokonale, jako dětský kardiolog. No já jdu na 2.screening 13.9. k ní, tak uvidím. Ale ten už nemusím platit že ne? Jen za fotky miminka se platí.

Druhy screening se též platí. Teda u nás určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
17.8.22 14:57

@Sasanka19 u nás se 2. screening taky platí. V tomto těhotenství ho mám ale zdarma, protože mě na něj poslali z genetiky. Ale normálně se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
17.8.22 15:05

@Sasanka19 mně můj doktor taky říkal že druhý screening dělá on a že to bude stát 1000 Kč

• Citovat
  • Upravit
2631
17.8.22 15:20

U nás se 2.screening neplatí. Nevím, odkud jste, holky, ale v Č. Budějovicích na genetice to mají všechny ženy z Jihočeského kraje zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
17.8.22 17:00

@Beruska97 Ano, moje doktorka ho také dělá, ale cenu mi právě neřekla. Tak si nachystám cca 2.000 Kč. chci totiž fotky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
18.8.22 11:36

Ahoj, tak zítra jedu na druhotrimestrální screening (můj čtvrtý screening v tomto těhotenství :-D - 12, 16 a 18tt). U nás se chodí ve 20tt. A samozřejmě jsem zase nervózní a vůbec se mi tam nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
18.8.22 11:43

@Velešínka3 tak zrovna ten té určitě uklidní, že je všechno v naprostém pořádku :lol: já už jsem na září objednána do Motola, ale tam se teda těším, tam mají aspoň pořádnou masinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.22 11:54

Ahoj, včera sem byla na ultrazvuku ve 20+0 t mno a chtěla sem vědět, jestli čekám holku nebo kluka, mno a pan doktor neviděl nic a řekl mi až za 10tydnu 🙈 Budu na mimco sama a chci se připravit a hlavně sem já a všichni okolo silene zvědavý 😂 každý ultrazvuk mi pan doktor dá fotku, kde musí člověk zapojit hodně fantazie, aby viděl miminko. Je mi to ale silene líto, ostatní tehulky mají krásné fotky. Termín mám 4.1. v Praze Podoli, tak sem si říkala, jestli se nezeptal tam. Jinak znám asi 9 holek co jsou těhotné a včsichni čekají holčičku 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
18.8.22 12:00

@Majda pajda Ahoj, vítej u nás. Říct pohlaví až za 10 týdnů? Co je to za blbost?? To je tak špatně vidět nebo to doktor neumí? Tak zkus jít jinam, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
18.8.22 12:05
@Majda pajda píše:
Ahoj, včera sem byla na ultrazvuku ve 20+0 t mno a chtěla sem vědět, jestli čekám holku nebo kluka, mno a pan doktor neviděl nic a řekl mi až za 10tydnu 🙈 Budu na mimco sama a chci se připravit a hlavně sem já a všichni okolo silene zvědavý 😂 každý ultrazvuk mi pan doktor dá fotku, kde musí člověk zapojit hodně fantazie, aby viděl miminko. Je mi to ale silene líto, ostatní tehulky mají krásné fotky. Termín mám 4.1. v Praze Podoli, tak sem si říkala, jestli se nezeptal tam. Jinak znám asi 9 holek co jsou těhotné a včsichni čekají holčičku 😅

Nevím co máš tedy za lékaře, že nic nepozná. Mě na velkém ultrazvuku řekl pan doktor, že budeme mít nejspíš chlapečka, paní doktorka předevčírem taky na 70 procent. Tak to jdi raději jinam. Já mám termín 29.1.2023 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí