Poradna duly
Jana Čurdová
@Schara ach jo, a já mám furt prd - musím se zeptat té účetní, kdy to na ČSSZ posílala
ty kráso, to mi zas nedá spát, mateřská blbá - taky ji sice mám dostat jen za 15.9. - 30.9., ale nárok mám - byla jsem zaměstnaná v době nástupu a v posledních dvou letech jsem byla účastna min 270ti dní na nemocenském pojištění…jiné podmínky pro MD nejsou ![]()
Také čekám na mateřskou jako na smilování… od 1.9 - 19.9 jsem musela nastoupit na nemocenskou, včera jsem dostala výplatní lístek a nevěděla jsem, zda mám smát se nebo brečet… není to ani na zaplacení nájmu. za období 20.9 - 30.9 bych měla dostat mateřskou, sice to nebude asi žádná sláva,,,otázka je také, kdy to také účetní ráčila zaslat…
@kamkakamka Moc děkuji za fotku ![]()
@Lejla91 Super zprávičky malá je velká šikulka ![]()
Jinak holky já jsem dnes byla na té výstavě v Letňanech a udělala jsem si opravdu radost, koupili jsme úžasné rukavice na kočárek s kožíškem, soupravu do porodnice a pak tam měli výprodej zboží a koupila jsem tenhle sterilizátor http://www.slune-cz.cz/…rilizator-1/ za 350 Kč
a termosku http://www.slune-cz.cz/…ickou-300ml/ za 150 Kč ![]()
Ahojda ženy, tak mě vbudily křeče v lýtkách, au au…jinak můj účetní dal papír na PPM na sociálku až 1.10.(jsem potřebovala potvrdit tiskopis od nich, tak jsem tam letěla, tak to vím) a 7. 10. byla na účtě, sice jen za těch 10dní, ale stihly to vyřídit, asi vám tam úřednice nestíhají
tak jsem to měla u Vikči, že mě nechali měsíc bez peněz…
![]()
@stephora píše:
@evickajurcikova ach joa já pořád nic
už jsem z toho nervozní, Barčí už ji taky má… Kdy jsi na ni nastupovala? Já 15.9.
včera a dneska nic, bojím se, aby vůbec přišla
ahoj, podle mě to není podle data nástupu, ale podle toho jak rychle jim byly předaný ty papíry??
já nastupovala 12.9. a poslali mi už 7.10. - u nás ale super fungovaly mzdovky, tak věřím, že nezdržovaly a daly jim to hned…
@Klairs sociálka má 30dnů na vyplacení, to je v žádosti, tudíž záleží, kdy se jim to tam dostalo…nebo tak nějak je to tam psáno, že další měsíc, moc tomu taky nerozumím…
Ahoj dámy,
dnešní první kontrola v porodnici mě trochu zklamala - monitor netočili, prý až příští týden (to budu 37+2), císaře prý doktorka v poradně nemůže sama rozhodnout, to vždy dělá zkušenější lékař a prý je ještě čas, aby se malá otočila, když se prý do 38tt neotočí, objednají mě na termín, který pak bude ve 39 nebo až 40tt
asi maj spoustu volných termínů
moje operovaná močová trubice jí nedělala žádné starosti, prý je ale možné, že mám vrozený i nějaký defekt dělohy, ale to se nedá poznat - moc jsem to nepochopila - tak jestli mám defekt, tak ho snad vidí někde na utz, ne? ![]()
doktorka i sestra se mě ptaly, jestli cvičím na přetočení, tak jsem jim řekla, že ne, že mě tam malá takhle vyhovuje, protože když je jinak, bolí mě hodně to operované místo, a že jsem s císařem v pohodě smířená… obě s tím byly ok. Malá je v pořádku, vše je v normě, jen mi jí doktorka nezměřila, protože se jí vymazaly nějaké údaje z mašiny - takže vim prd
Navíc jhá jsem si ráno v moči naměřila papírkem krev a sestra mi v ordinaci řekla, že tam žádná není…záhada ![]()
no veselo, ale byla jsem tam všehovšudy půl hodiny. Tak snad příští týden se dozvím víc
. Zašla jsem si do CaA, maj tam dnes 20% slevu na vše, a udělala si radost novým tričkem. Pak si došla na bezplatnou kontrolu zraku, na oběd a teď koukám na TV, venku je hrozná tma, prší a je to tak na to zalézt si s čajem a knihou
a proč si nezalézt, že ![]()
.jo a mateřská stále nic
jenže já ten papír musela poslat poštou do Brna, takže to tam ta účetní podle mě nesla až někdy kolem 20.9., takže to mi nepošlou dřív jak na konci měsíce ![]()
Ahojda holky, ja jen tak v rychlosti
uz jsem doma nejakou chvili, konecne
jsem KO z toho ranni ho vstavani a cestovani ![]()
@stephora ja jsem taky byla dneska v CA, ale ja tam koupila jedny capacky teply s medvidkem PU a dve cepicky
a sobe rukavice na zimu ![]()
no oni bezne pry delaji monitor od 38.tt co jsem cetla, i ja ho tak budu mit, ale jinak je kontrola kazdy tyden uz.
holky preju hezky vikend ja zas musim rychle zmizet ![]()
@stephora tak to dělají všude úplně jinak
Jak jsem psala, mě monitor točili už v 34 tt a dělají to u mého doktora všem těhulím… a v porodnici mě normálně objednali beze slova… Prostě jiný kraj, jiný mrav ![]()
@verča 1 no to jo…si připadám jak debil, do 38tt nebudu vědět, zda mě fiknout nrbo budu rodit normálně
![]()
@stephora v klidku, dyt 38.tt je uz ten pristi ne? to vydrzis, spis musis. je sice pravda ze u tebe je situace jina, pac mas berusku koncem panevnim, ale ve finale v podstate nikdo nevime jak budeme rodit a ani kdy
krom jedne, zapomnela jsem kdo
neboj ten tyden utece ![]()
@Schara no oni to tak neberou asi
podle mě mě dnes 36+2 posuzovali jako 36tt…mi to neřeknou ani příští pátek, ale až nějakýho 25.9., to budu 38+2
no to mezitím můžu kdykoliv začít rodit a pak mě nechaj nejdřív chvíli rodit, pak zjistí, že to nejde, a budou muset dělat celkovou anestezii a celý to bude pro všechny složitější…
i připadám jak debil - dvě gynekoložky mi řekly, že bych měla jít na plánovanýho kajzra a v nemocnici budou dělat najednou cavyky v poradně?
no mám úplně černý představy, já vim, ale fakt mám strach, že to tak dopadne…
Zdravím,
jen tak sem občas nakouknu, tak se hlásím. Doufám, že jste všechny ok! koukám, že se tady @Barčí1411 nějak déle neozvala, nebo se mi to jen zdá? Sem dneska nějak mimo
od porodu do včerejška všechno v pohodě, ale dnes? Ani nevím důvod ale bulim celej den, všechno se nám se*e. Denova práce, kterou Den nějak nezvládá
ach jo!
Holky sou obě dvě v pořádku, mají se dobře! To je důležité! Četla jsem tu něco o císaři. Mně hrozil v podstatě skoro celé těhu a nakonec si malá stejně zvolila cestu sama. Každopádně kdybych měla rodit císařem, tak mi to tedy nevadí. V dnešní době se to už umí, tak bych se nebála
držím palečky!
No tak já jdu už spát, nebo tu probulim zase louži. Asi nějaké poporodní deprese či co ![]()