Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda holky. tak ja si vyrazila na snidani, mela jsem chut na kolacek a naproti v samosce nemeli nic, divny v 9 hodin
tak jsem si zasla hladova az do pekarstvi, sice neni daleko, ale uz to neni naproti
tak meli uz ale taky poslednich par kousku, jsem cucela
ale vybrala jsem si
takze jsem mela malou zdravotni prochajdu hned po ranu ![]()
@stephora tak je fajn ze to stehovani vubec vyslo
, ze budete s miminkem v novem
co se tyce toho maliniku, tak jsem cetla, ze spise zkracuje dobu porodni nez ze vyvolava porod, to pry sice muze, ale spis u tehuli, ktere maji sklon k predcasnemu porodu. ja ho zkusim pomalinku pristi tyden popijet taky. ale tim zaroven koncim, zadne jine metody nebude postupovat jako lneny seminka a pod. ![]()
holky, jestli tu fasadu uz tento tyden nedodelaji, tak se zblaznim
uz je to otravne… od zacatku prazdnin…
@Schara vy tu fasádu ještě nemáte hotovou???
já myslela, že už je to dááávno hotový…no to je opruz samozřejmě, už by to pomalu chtělo, vzhledem k teplotám v noci, že ![]()
mě nikdo ani maliník ani jiné věci neradil, beru pořád jen železo+kys. listovou, a to je vše, ono se mi po tom dobře vyprazdňuje - ale porý to mám taky týden před porodem vysadit ![]()
já jsem si tady zatancovala při balení, pouštím si novýho Justina Timberlaka, to je taková vlnící hudba, tak jsem si procvičila znalosti z břišních tanců a navíc si snad protáhla ty kyčle svoje bolavý
chce to se hejbat ![]()
@stephora no prave ze ne, sice uz to mit meli, uz 14 dni ale nic. uz dodelavaji sice balkony, ale je to nekonecne. tak snad do konce tydne. ja o tom maliniku cetla na netu
a jinak od dr. krom horciku nic nemam brat takze fajn, ani anemicka nejsem, takze parada
ja si ted nic nepoustim, huci mi tu mycka a pracka a to mi staci
ale verim, ze ten pohyb je fajn.
jo a s gymnastickym micem bych byla opatrna, ne nadarmo je na prodnich salech, pry hopsani na nem podporuje otevirani
ja hodlam hopsat a posedavat na nem az za 14 dni tak.
ja jsem z pytle dneska vytahla kolotoce na postylku a jeste nejake veci co tu mam, dostali jsme i chuvicky s videem (nebo spis, mame pujcene) akorat tam je jeden adapter, ktery k tomu nepatri, musimto osefovat jeste. takze vsechno co hodlam pouzit na mimino ted hodlam umyt a vycistit a tak
se aspon zabavim. jinak jsem si dneska i zaridila detskou dr. tak jsem rada. jen u zubare mi stale neberou telefon, zitra na ne jdu osobne
![]()
@Schara ježiš, zubař
no prý tvoje zubní lékařka má nějak povinnost vzít i tvé dítko, ale my máme zubařku v plzni, takže nevím nevím, co s tím zubařem - když jí něco bude, těžko ji zavezu do Plzně a na pohotovosti mi jí moc neošetří. se pak poradím u dětské MUDr. máme domluvenou tu doktorku v Jinočanech ![]()
mě už zbývá zařídit jen matrika - tam jdeme ve středu, pak se přestěhovat a dát dokupy postýlku a komodu pro mimi - to ale stejně asi udělá chlap, až budu v porodce ![]()
jdu obalovat kuřecí řízky, dnes si dám s kašičkou
původně jsem chtěla dělat čínu, ale oni už dneska procházejí
jsou teda OK, ale musím je zpracovat, tak budou ještě dnes s chlebem k večeři
My totiž měli velký kuchařský plány na víkend, a pak jsme balili jak vzteklý a byl čas si tak akorát dojet pro něco hotovýho do fast foodu ![]()
@stephora no zubare nahanim pro sebe, chci jit jeste na prohlidku nez porodim, navic bych i mela, uz je to pul roku co jsem tam byla a ja to poctive dodrzuju a chodim kazdy pulrok… brrr ![]()
ja mam k obidku jeste kachnu ze vcera, ale tim, ze jsem snidala po 9 hodine hlad jeste nemam
a snidala jsem poctive ![]()
postylku budem kompletovat az nam sundaj leseni a budu vetrat bez toho aniz by mi domu nalital bordel z leseni. muz chce videt jak vypada, tak at si ji slozi teda no ![]()
ja si ted peru deky do kocaru a do kosiku a jeste jsem dostala nejake cepicky, tak je taky preperu.
@Schara to jsou už finální přípravy
no neskutečně to uteklo ty poslední dva měsíce už letěj - ale to je tím, že mám co zařizovat a do toho se bojím abych nerodila předčasně, nebo aby s´mě s tou prdkou napřed nenechávali čekat a přenášet, že…
zítra si udělám dělnické jídlo - bramborové placky pečené nasucho na pánvi - dělávala jsem si je s mamkou a byly výborné i studené, takže si připomenu starý časy ![]()
no a dnes musim zabalit kus kuchyně, večer asi zas převezem něco do bytíku - minimálně by to chtělo kolo, kočárky…je to na balkoně a když prší, trpí to…
@stephora tak takove placky jsem nikdy nedelala
me ppa zbude zeli kysele, tak vytahnu z mrazaku platek uzeneho, udelam brambor a bude ![]()
je fajn, ze si tam muzete vozit uz neco takhle pekne predem
no co se tyce predcasneho porodu, tak od 38.tt coz mas za par uz se to nebere jako predcasny porod, tak optrne, nic tezkeho netahej a vic odpocivej mezi tim balenim
at nahodou neprdne voda nebo tak. tak pokud by te nechali prenaset, tak snad jen par dni, tim treba myslim, mene jak tyden. ale copak my vime co oni vymysli, ze?
kdyz to tak vezmu, ano jsou to finalni pripravy ![]()
@Schara jsem opatrná už teď - ono mi tělo ani nedovolí. pořád poposedávám a odpočívám. ale stejně mě bolej v noci záda, takže musím se šetřit. Jinak od stěhování budou stěhováci, to už na nic nesáhnu, jen to vybalování bude asi horor, ale oblečení, co teď nosím, mám mimo, taška do porodky a pro mimi je zabalená, takže bych měla vydržet i bez vybalení, kdyby nedejbože náhodou…
zbejvá zabalit koupelna (+wc), kuchyň a boty v předsíni a pak už je zbytky… to společně dáme ![]()
@stephora tak to uz mate celkem sbaleno teda
ja jsem po obede a zrala tak usnout ![]()
@Schara no, kuchyň je nejhorší, tam toho je! navíc tuny věcí potřebuješ+jídlo musíš spotřebovávat postupně tak, abys odmrazila lednici v sobotu přes den a noc, aby do neděle byla připravená…
no co myslíš, po obědě jsem usnula spánkem spravedlivých na 1,5hod, dospávám noc
dokonce v partnerově posteli, protože v mojí spí kočka ![]()
@stephora me se kuchyn balila dobre zase
sice toho bylo hodne, ale ok. a mrazak jsme meli jednoduchy. prestehovali jsme to tak jak to bylo, lednice se nenaklanela, tak to slo. a pak jsme meli za 14 dni novou kuchyn a novou lednici
ja po obede neusnula, ale lezim a valim se ![]()
@Schara mě na tom vadí to, jak musím vše balit do novin, to je opruz, ale bez toho to nejde, rozbilo by se to…taky jsou to často těžký věci, jako hrnce a pánve, ty s tím pupíkem moc nedávám. ale zvládnu to a co ne já, to dá chlap.
chvíli ještě budu balit a pak se na to asi vykváknu - mám tu tvarohovej šateček, tak dumám, zda si ho dát ke svačině s kafem, ale nemám vůbec hlad - dost jsem se najedla na oběd - až se divím, že mě nehoní mlsná ![]()
to bude asi tím, že jsem po obědě zbodla celou jesenku
kdybych šla zítra na testy cukru, tak mi tam naměří 10× vyšší hodnoty ![]()
@stephora jesenku jsem jednu mela minuly tyden taky
a jednu mam nachystanou do porodky
pokud ji nesnim
jinak jsem mlsala cele odpolko, kousek kolacku, jogurtik cokoladovej, jablicko, susenka, no porad neco
![]()
jj taky jsem balila do novin, ale tak nejak mi to pekne odsypalo ![]()
@Schara jedině ale jesenka! piknik mi nejede, to není ono, nemá to ty správný grády
nejhorší je, že si to sice dám opravdu výjimečně (cca 1× za 1/2 roku), ale nejsem schopná ji nesníst celou na posezení - furt saju, saju a saju až je pryč ![]()
já moc nemlsám - k snídani jsem měla jablečnou kapsu z Lidla a kafe, k obědu kaši a kuřecí řízek, ke svačině jesenku a nektarinku - fakt nějak nemám hlad
ale to nevááá, aspoň nežeru blbiny a třeba už nepřiberu ![]()
@stephora mam to stejne, saju a saju dokud tece
je to dobrota a taky si ji kupuju jednou za cas
jinak bych se neunesla za chvili
ja nemlsala vcera a ani predevcirem, tak jsem si to dneska asi vynahradila ![]()