TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
722
11.10.13 20:42

@stephora tak já chodím na kontroly vždy úterky a to jsme vždy určitý týden +4 a doktor vždy píše např jsem byla 36+4 a dr. psal 36, takže mě vlastně objednávali na císaře v 36 tt, dnes jsem přesně 37 tt :nevim:. Tohle koukám každý taky bere jinak. To je jedno, hlavně aby vše dopadlo dobře. A neboj, pokud by se to spustilo samo, tak v porodnici řekneš, že malá je koncem pánevním a oni si to určitě zkontrolují a rovnou tě vezmou na císaře. Mě můj gynekolog říkal, že v ČR je hodně málo míst, kde si troufnou neotočený děti rodit přirozeně. Třeba u nás v porodnici to prý vůbec nehrozí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
11.10.13 20:44

@anlendy. to bude dobrý, zvládla si všechny těžkosti z nadhledem, tak to asi musí nějak ven ;). Vyspíš se a zase bude dobře, každý den není posvícení a hlavní je, že holky jsou v pohodě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
11.10.13 20:51

@anlendy. :hug: nebrééééč, to je tím počasím :hug:
Barčí už si dává od emimi pauzu ;-) slibovala dopředu a už to dorazilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
11.10.13 20:54

@verča 1 no já jim hned řekla, že koncem pánevním rodit nechci, že radši císaře…asi máte v nemocnici málo sálů a musí se plánovat termíny hodně dopředu ;)…v Krči maj asi sálů a kapacit dost, jinak nevím :nevim: Měš jen šlo o to, že nechci celkovou anestezii, protože pak dva dny :poblion: a nemohla bych se pokoušet kojit a starat se o mimi - a nevím, zda mi pak daj epidurál, když bych byla rozrozená, aby na to byl ještě čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
12.10.13 09:13

@stephora mě právě řekli, že kdybych cítila cokoliv, třeba jen náznak, ať radši přijedu, abych se právě nerozrodila, že nejsou dobré už velké kontrakce při císaři. Tak když se ti něco nebude zdát, prostě se seberte a jeďte, radši být za vystrašenou hysterku, než aby bylo něco špatně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
12.10.13 09:29

@anlendy. Jo copak hormony, ty umi pekne radit :cert: tak si pekne pobul a pak uz bude zas vsechno ok :kytka:

@stephora mne taky doktorka bere jak 36tt 36.tyden, je videt vsude je to jinde. Hlavne se nestresuj, at si jeste ten porod sama neprivolas!

Ja si dneska dala prvni lzici lneneho oleje, zadna namka to teda neni… tak snad to lehcimu vyklouznuti pomuze. Jeste uvarim malinik s jahodnikem, to jsem zvedava, jestli to budu zvladat kazdy den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
12.10.13 11:46

@stephora Třeba tam za týden bude nějaká jiná doktorka a řekne ti něco konkrétnějšího ;) Ale jak píše Schara, ve výsledku neví nikdo z nás, jak budeme rodit, protože všem se můžou pidižvíci ještě otočit. A ani ne hlavičkou nahoru, ale stačí, že třeba zádama k zádům, a bude s přirozeným porodem taky konec. Takže se snaž být nad věcí - sis tu nedávno chválila, jak se ti v těhotenství daří neřešit, když něco nejde podle plánu, nebo plán do poslední chvíle nevíš, tak to přece musí jít použít i na porod :palec:

@anlendy. Snad už je dneska líp a hormony se vrátily do nerušících rovin ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
12.10.13 12:58

Ahojda holky :)

tak me dr. pise do prukajdy tydny takhle: kdyz jsem 33+6 tak pise jen 34.tt. ja to chapu tak a myslim, ze by to tak melo byt, ze 33+1 je zacaty 34.tt a 34+0 je ukonceny 34.tt a 34+1 je zacaty 35.tt … co? :)

@stephora neboj, vse dobre dopadne, ja bych se proste pristi tyden ozvala znova :mrgreen: :) za kazdou cenu kdyby mela miminko koncem panevnim. a bylo by mi fuk, jestli vypadam jak hysterka nebo jak. pro me by to bylo normalni informovani :mrgreen: takze klidne se ptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
12.10.13 17:56

Ahoj ženy,

tady to nějak upadá :)

závidím, že víte kdy porodíte, mě by taky zajímalo, kdy to příjde… asi nikdy, budu tady sedět ještě o Vánocích s pupkem, přitom malej už je na moji pánev velkej (problém při minulém porodu) a stejně mě nechají rodit přirozeně…zítra už jsem jakoby Vikču rodila :D
každopádně u nás v porodce do 3500g odhadu váhy rodíš koncem pánevním a nikdo se s tebou nebaví,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
12.10.13 18:08

@verča 1 jojo, máš pravdu - kdyby cokoliv, hned jedeme…já samozřejmě prd poznám kontrakce, ale když mi prostě bude jinak než teď a bude to bolet, jedem hned!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
12.10.13 18:09

@Iškaa @Schara jojo, budu se znova ptát a znova otravovat :) jen ta pohoda duševní mi někdy dojde :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
12.10.13 18:12

Jinak ahoj dámy - my dnes s chlapem celý den balili - přecejen, příští víkend už se v neděli stěhujeme! Takže toho chcem co nejvíc stihnout tenhle víkend a pak už se budou jed dobalovat drobnosti… - počet krabic narůstá, ale jinak mám pocit,. že tu nic nezmizelo :mrgreen:

zítra nás čeká tom samé, ale já musím opatrně - jednak abych nezačala rodit, a jednak mě teda po dnešku bolí v kříži a bříško mě trochu tlačí, ale je to lepší než ten první den, co jsem balila, to jsem se opravdu přetáhla…

najednou je to všechno tak blízko 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
12.10.13 18:14

@Mája B uffff - s tím koncem pánevním - já se právě bojím, abych nemusela na rychlo měnit porodnici :nevim: protože mě nebudou chtít porodit císařem - holčička mi tam ne sedí, ale klečí, je teda kolínkama napřed - prý ještě blbější poloha než prdelkou… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
12.10.13 20:08

@stephora Já nevím, jak moc jsou porodnice sjednocené - mám čím dál silnější pocit, že nejsou, ale nám asistentka na kurzu říkala, že musí být splněné všechny tři podmínky, aby se přistoupilo k přirozenému porodu a nerodilo se císařem - váha do 3,5 kg, pupeční šňůra ne nikde u hlavy, a poloha přímo zadečkem, nesmí pod sebou mít ani jednu nožičku, kolínko a tak. Takže pokud klečí a klečet zůstane, vůbec by o přirozeném uvažovat neměli :nevim:
Jsi dobrá, že zvládáš balení. Mně to taky nikdy neubývalo, ale nejhorší mi přišly takový ty drobnosti zbývající nakonec, co už k ničemu nepasujou, jsou neskladný a tak. Snad vám takových věcí zbyde minimum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
12.10.13 20:13

@Mája B Později než já určitě rodit nebudeš ;) Taky nevím, kdy mě to čeká, ale obávám se, že to v listopadu nestihnu… Kolik Vikča vážila, když se narodila 37+1? Ty jsi ale navíc hodně drobná, viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí