Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1304
4.12.14 11:39

@Papia nam se jednou udelaly opruzeniny z modrych pampersek.. namazala jsem bepanthenem, dala jsem bilou plinu a bylo to hned pryc.. jinak zadecek mazu avirilem po kazdem vykakani a nic nas netrapi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
4.12.14 12:12

@Petulka1234 @Lucík33
ja pouzivam jen zinku a vodu a od zacatku co jsme doma tak ten bepanten a postupne se oprudil zadecek…rekla bych ze ted po tom sudokremu se to trochu lepsi-budu mazat dal…mazu kazde prebalovani, aby se ji to zalecilo…kaka celkem často-jen dnes ji to nejde…jinak pleny mame papirove ale chci zkusit bezplenkovou metodu-pujdu na kurz v pulce prosince…jinak mam i latkovky, ale zatím to nedavam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
5.12.14 09:54

Tak zadeček dnes lepsi-takze mazu dal tim sudokremem…ještě ji ted před namazanim vyfenuju zadeček pekne do sucha a to bych rekla ze taky pomaha ;)

jinak bojujeme s tim kakanim- dnes jsme musela vzit rourku-od rana jsme se uz 2× 45 minut snazily vykadit…rourka pomohla, ale co udelam priste to nevim…ale je to tedy trapeni…asi dnes budu jist jen suchou rejzi, vůbec nevim cim ji tak nafukuju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.12.14 11:29

@Papia fénovat zadek :) my zas pouštíme fén když moc bečí tak ji to uklidní a večer kolikrát z mobilu i hodinu :mrgreen: teď jmse došli od doktorky, dala mě i homepatika na křeče. Měla bych vynechat úplně kravské mléko radši si dat šlehačku do kavy a jíst hodně zakysané, cibuli, česnek jen tepelně upravené a samozřejmě žádné luštěniny a zelí, květák, čerstvé pečivo, toho se vyvaruji od začátku, někde jsem četla že i hodně cukrů dělá paseku takže sladkosti vynechat.By mě zajímalo kolik vážím když skoro nic nejím :think: malou teď držím v klubíčku a jak je spokojená. Ten sudokrém jsem dostala od doktorky ať ji mažu obličej má ho dost olezlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
5.12.14 17:03

Ahoj holky tak mě sestřička říkala že rekord u nich v ordinaci je miminko co nekajdilo 25 dní, mateřinka je totiž komplet ztravitelná. Jinak používáme aviril na okolí prdelky (aby se nám dobře utírali hovínka) a jinam penathen je opravdu super, taky zatim ani jedna opruzenina. Ptala jsem se v lékárně na prdíky a dali mi kapky espumisan, někdo je dává před každým krmením, my maximálně třikrát denně a je po problémech s prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
5.12.14 20:59

@misaly měl by zabrat hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
5.12.14 21:02

@Herculka my přes den taky každé 3 hoďky a v noci, podle toho, jak se vzbudí..někdy spí 6hod v kuse, někdy se vzbudí po třech hodinách…většinou se ale budí jednou za noc…a pije 120ml sunaru…:D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
5.12.14 21:28

Ahoj holky, novym maminkam velka gratulka k miminkum a hlavne zdravicko :-)
@Lucík33 pani doktorka neni divna, s kakanim kojenych deti ma pravdu, kakaji casto asi prvnich 14 dni a pak nemusi klidne 10 dni. Vsechno materske mlicko totiz stravi :-) my muzeme pri prdikach a kdyz dlouho nebude kakat dat fenyklovy cajik po lzickach. Mame to osvedcene u druhe princezny.
Prdiky nas taky nekdy trapi, ale neni to hruza. Chlapecci na to trpivaji pry casteji. Jinak opruzeniny v poho, mazeme preventivne bepanthenem a o. k. Zkusila bych na opruzeni rybilku. Ja nelatkuji, latkovala jsem u druhe, ale zhorsil se ji potom ekzem tak jsem zustala u papirovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.12.14 09:24

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Mám doma malého Matyáška - naše první dítko, narodil se 22.11.2014, měl 51 cm a 3500 g, na včerejší kontrole už 57 cm a 4040 g - vypadá to, že bude pěkný jedlík a asi i macík:) Zatím plně kojím, chci se zeptat, používáte už dudlík? Malý rád saje, buď prso nebo malíček - jedině ale můj:), tak bych už ráda dala dudlík, i když akutní to zatím není a všude se píše, že ten první měsíc to není vhodné, aby se nepokazilo kojení… Nemáte zkušenost?

A co se týče plakání, hodně nám na utišení pomáhá samozřejmě v první řadě jídlo:) a pak metoda podle dr. Karpa, tj. současně pevně zavinout - občas dávám péřovou zavinovačku a při větším neklidu elastickou „stahovačku“, pouštím z mobilu bílým šum - na ulozto.cz je hodinová nahrávka, do toho houpat, pak nabídnu k sání malíček a poloha dítěte by měla být na boku - to mi ale s houpáním nějak nejde dohromady. V knížce je hodně zdůrazňované, že by se všech pět kroků mělo dělat současně, ale většinou nám stačí tak tři z toho a spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.12.14 09:44

@misaly piješ už normální kávu? Já jsem na kávu docela dost, ale musím mít klasickou s kofeinem, včera jsem měla poprvé půl hrnku s necelou lžičkou kávy a směřovala jsem to tak, aby to vyšlo do kojení, které bude před procházkou, protože jsem si říkala, že to bude spát tak jako tak, takže jsem žádný vliv nepozorovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
7.12.14 10:56

Ahoj holky,
tak prdiky trochu lepsi, ale ten opruzenej zadeček mame porad…v utery jdem k dr. tak se musim ze ptat co s tim…dnes jsem to mazla jen olejickem :think:
jinak jsem vzhuru od 3:45 a usnula jsem tak 3× po pul hodce, nez jsem to v 9:15 vzdala…ta nase potvora neumi moc krkat, tak ji to tlaci, pak zas prdiky, pak ma uz po hodine od kojeni zase znovu hlad a takhle porad dokola…ted si tady lezi na dece a povida si a je spokojena…ja jsem trosku zombie 8o ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
7.12.14 10:58

@Barča 27
ten espumisan asi dnes taky koupim, pro jistotu, preci jen u toho co jim si nejsem vůbec jista co a jak ji vadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.12.14 14:27

@Papia většinou vadí pití s bublinkami a jinak obecně nadýmavé věci jako luštěniny…ale četla jsem že prdíků se prostě zbavit nejde, akorát některé mimi je má víc jiné míň právě podle jídelníčku, trvá to minimálně do třech měsíců než narostou břišní svaly a mimčo už pak prdy vytlačí líp…kdyby vám nezabral ten espumisan tak už jedině rektální rourka ta zabere vždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
8.12.14 00:51

@Papia nám jsou 3 a půl týdne a naše malá ještě ani jednou nekrkla, taky to neumíme, doktorka nám řekla, že jak hodně papá a chutná jí, saje jen mlíčko (u nás teda Nutrilon), nenasaje žádný vzduch a proto nemá, co krkat. Zato škytavka, ta jede, což je zase prý způsobeno tím, že žaludeček jí tlačí na bránici, což se vyřeší podle dr. časem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.14 08:54

@Ivka84 Ahojky, takto máme skoro stejne, jen my se narodili 10.11. :)..Taky mame Matyase(ale bez hacku)3500g a 51cm :D..ale teda 4000g jeste nemame :D..Dudlik jsem dala hned jak jsme prijeli z porodnice, pekne se vzdycky uklidni :)a kavu piju :) a zatim spi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí