Poradna duly
Jana Čurdová
@Barča 27 U nás s očičkem taky bojujeme. V porodnici hnisalo pravé očičko, tak jsme dostali kapky Kanamycin a do dvou dnů do bylo dobré, pak byl 14 dnů pokoj a od včera rána do zase hnisalo. Tak jsem začala kapat septonex a o ničem, hnisalo to dál, tak jsem v noci začala dávat zase ten Kanamycin a už je to o moc lepší, takže pro jistotu to ještě dnes budu kapat a snad to přejde. Kamarádka mi dávala radu, že je dobré do toho očička stříknout trochu mléka, prý to pomáhá, ale nezkoušela jsem.
@Ivka84 když to řekneš doktorce napíše vám Floxal kapeme od včera a výrazně se to zlepšilo, jsou to antbiotikové kapky na týden, nám nezabralo jinak nic furt se to stěhovalo z oka do oka
Ahoj holky, tak nam bylo vcera 6tydnu..jen co jsme prisli domu z porodnice tak maly neustale psikal a vysavali jsme mu z nosiku rymicku a jeste k tomu porad chrapti..detsky doktor mi neustale tvrdil ze je to normalni…bohuzel opak je pravdou…nejsem zase tak blba a uz mi to po peti tydnech neustaleho vysavani nosu bylo divne tak jsem maleho vzala do Budejovicke nemocnice na kontrolu aby mi tam maleho prohledli..tam mi hned rekli ze maly ma lehky stridor(od toho to chrapteni, nedovivinuta nejaka prepazka v nosiku, ktera by ea nejdele do dvou let dorust a kdyz ne tak operace
),a z nosiku mu udelali stery…ted v pondeli prisli vysledky…
maly ma zlateho stafylokoka ktereho chytl nejspis uz v porodnici.. obrecela jsem to s panickou hruzou ze se malemu neco stane kdyz je to tak dlouho nelecene..pani doktorka me trosku uklidnila, namichala nam nejake silne kapicky do nosu v podobe antibiotik, ktere musime 4× denne kapat a do tydne by to melo byt vylecene, pokud uz se to netihlo roznest dal do tela
jestli je malinky vyleceny zjistime pristi tyden na kontrole..tak nam drzte palecky
mejte se hezky a hlavne at mate zdrave deticky!!!
@misaly taky pouzivame infacol..jeden vecer nam maly strasne brecela kroutil se, cely den nekakal, tak pritel dosel jeste ten vecer do lekarny, hned jsem mu ten infacol dala a sotva jsem ho dokojila tak mel plnou plinu
s tim jsem spokojena
@MoňulaB Teda, to mě mrzí, že vám to takhle zanedbali
náš malý má taky pořád plný nosík, ale zkoušíme vykapávat a snad se mu uleví. Vám přeji, ať se to dá dohromady a zabere mu to.
@MoňulaB Tak to já pořád říkám, že co si neošéfujeme skoro vše sami, tak to není. Každopádně ať tak nebo tak, tak ať to malému dopadne více než dobře.
Já zase měla špatnou plodovou vodu a dva dny po porodu v porodnici dětská lékařka přišla říct, že si pobudeme o týden déle v porodnici, protože malé našli v těle zánět z plodové vody. Ani nevíš jak jsem z toho byla špatná, dokonce když jsem byla zjišťovat podrobnější informace na novorozeneckém, tak jsem se tam před doktorkou rozplakala, jaký jsem měla o malou velký strach. Navíc mě moc nepřidalo na náladě, když ji každých 6 hodin chodili píchat do obou stehýnek 2 koňské dávky antibiotik
po dobu 7 dnů. Chudák už po pár dnech měla stehýnka úplně celé modré a rozpíchané. Ke konci už jsem chodila i na chodbu a zacpávali si uši, abych neslyšela jak chuďato pláče.
Naštěstí jí to podchytili včas a zánět začal ustupovat.
Ale chvíli jsem i obviňovala sebe, že musí trpět kvůli mé špatné plodové vodě.
Takže ti moc držím palečky ať vám to taky dobře dopadne, ju
![]()
@MoňulaB jo a nosík měla pár dní po porodu taky ucpaný, funěla a chrochtala když spala, ale říkali mi, že to děti mívají po porodu. No a nakonec to bylo tím zánětem.
A teď s čím bojujeme je opakující se zánět levého očička
tak neustále s manželem ošetřujeme.
@Petulka1234 tak hlavne ze uz to mate v poradku.je to hrozny, az kdyz ma clovek die tak teprve pozna co to je mit strach..
jo a presne, co si clovek nezaridi sam tak to nema.nas detsky doktor je asi teda pekne na baterky, kdyz u nas tohle takhle podcenil, uz se tam na nej chystam!!!
Nas maly je desne zvedavy, jak vidi nejaky svetylko, zveda za nim hlavicku a sleduje..a kdyz jsme prisli v peti tydnech k doktorovi a maly tam videl svetylko z lampicky tak se uplne naprimil a sledoval..a ja rikam, no jo to je nas zvedavec jak vidi svetlo tak drzi hlavicku ani sam nevi jak. a sestra me odbyla se slovy: no to tezko neco vidi!!! takze jsou tam vsichni padly na hlavu.vim sama nejlip jak a co doma sleduje… uz uvazuji ze zmenim doktora aby nam priste nahodou zase neco nepodcenil.na to uz bych nemela nervy ![]()
@MoňulaB Moment, máš pravdu ty, protože malá taky sleduje hodně světlo. Přes noc je tma, ale ráno když vstáváme, tak aby hned neplakala, tak odestřu rolety a malá hned otáčí taky hlavu do zadu a sleduje světlo. Příjde mi vždy jak v tranzu, takže to stejné je u nás doma. Přece se píše, že dítě již v bříšku slyší zvuky a nebo reaguje na světlo.
Tak ti tvoji doktoři jsou fakt divní ![]()
@Petulka1234 jo jsou divny. ze me tam ta sestra skoro udelala debila ze si myslim ze to dite uz neco vidi…to poznam sama ze kdyz zapnu lampicku nebo televizi tak ty svetylka sleduje ![]()
@MoňulaB Od úterka ji slyším jak prdí v noci i přes den ale pláč nepřestal. Možná teď má růstový sprut, dneska jsem ji kojila i po hodině hodině a půl a večer jsem neměla už nic tak jsem ji dala um a spí úplně tvrdě.
Moje malá má také růstový sprut, kojím také často, ale naštěstí nemusím přidávat umělé. A na na bolení bříška nám moc pomohlo užívání Bio Gaia a noci začali být klidnější, už se tolik moc nekroutí a nekňučí, takže jsem i já krásně vyspaná a jsem za to moc ráda. Takže ti @misaly vřele doporučuji tyto kapky a uvidíš, že vám taky zaberou. ![]()
Ty kapicky biogaia jsou opravdu dobre, nam zabraly do 14 dnu
A davame do toho pred kazdym krmenim babycalm a parada ![]()
Ten rustovy sprut je sileny, taky jsme meli cca v 5 tydnu ale nastesti za 3dny byl klid.na prdiky jsem davala infacol, ze zacatku byl super ale po nejakym dnu se mi zdalo ze prestal pusobit tak jsme presli na babycalm a zatim dobry a navic malymu desne chutnaj ![]()