Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
22.12.14 19:26

Krásný večer, děvčata :), chci se vás jen zeptat na jednu věc, taky necháváte své dítka i vybrečet v postýlce, když už vás třeba bolí ruce, záda, nebo když víte, že dítku už nic nechybí (krom vás :) ) a i přesto si potřebujete něco udělat, uvařit, nebo něco neodbytného a říkáte si, tak a teď už toho je moc, potřebuji jen pár minut a nechám tě tady vybrečet, však se stejně za chvilku uklidníš.
Třeba to udělám jen 1× za den na půl hodky, ale i přesto mě to rve srdce, když ji tam tak slyším brečet a mám i výčitky svědomí.
Chci jenom vědět, že v tom nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
22.12.14 21:47

@Petulka1234 Já teda plakat nenechávám. Prý se takhle maličcí nemají, stejně se neupláčou. Když už nemám sílu, tak si vedle něj lehnu, povídám mu něco, dávám mu dudlík, nosím ho v šátku, takže nenamáhám ruce a zkouším dělat všechno s ním, koukáme třeba na seriály. Samotného ho nechávám, když je hodný a pokukuje po okolí, to ho položím na sedačku s hračkama a třeba uvařím nebo dám věci do myčky, najím se, ale pořád na něj mluvím. Naše mimi naštěstí velký řvoun není a když zrovna nemá den, tak prostě ostatní věci musí počkat na večer, než přijde muž z práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
23.12.14 16:29

@Petulka1234 já zrovna dneska takhle bojuju, akorát že u nás ten pláč prostě dneska 4 hodiny nešel uklidnit, řvala až byla rudá, samozřejmě zabíralo jen chování, tak jsem se naštvala, oblekla jsem jí, šoupla postýlku k oknu, okno dokořán a malá usla během 10 vteřin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
23.12.14 21:31

Já ji nechám tak 5min když musím na zachod nebo rychle pojest, někdy pláče ikdyz ji chováme třeba 20min a nic na ni nezabira. Někdy je to hrozné ale řekla bych že si na to chování rychle zvykla když jsme nevěděli proc brečí. Ted pobrekava když nemůže usnout. Včera v noci se mě nechtěla vůbec prisat k prsu ani dneska celý den strašne se u toho vztekala a řvala az byla ruda. Ale ted byl úspěch večer tak5 min pila mlíčko ja už jsem z toho kojení zoufala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
24.12.14 10:24

@misaly Mě se právě taky sem tam stává, hlavně ale večer před spaním, že se začne u prsa vztekat a jakoby odmítat ho. Nevěděla jsem čím to je, ale už jsem nějak vypozorovala, že když nemá hlad, to prso prostě a jednoduše začne odmítat a když má opravdu velký hlad, tak se přisaje a saje a saje jak zběsilá. :)
Taky jsem někde četla, že není dobré mimčo nechat vyřvávat, ale i kdybych to četla a nebo nečetla, tak selský rozum mi říká, že prostě jen potřebuje mou blízkost, tak už ji nedávám vyřvávat do postýlky, pochopila, jsem, že prostě je to opravdu brzo na to, aby plakala jen tak pro nic za nic, prostě jen mě potřebuje a já tu chci být vždy pro ní. Zkouším ji vždy nějak zabavit a ono to funguje, buď tak a nebo tak, prostě jsem se rozhodla nebýt líná, pohodlná a věnovat se jí kdykoli to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
24.12.14 10:24

Jinak vám všem tady přeji krásné prožití času vánočních :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.12.14 13:04

@Petulka1234 Taky se snažím nenachávat plakat, teda za normálních okolností:) Většinou plače jen když má hlad, potřebuje přebalit anebo stačí podat dudlíka a pohladit. Chování vyžaduje málokdy. Ovšem včerejší noc byl vzhůru od půl třetí ráno do desíti ráno, takže ke konci už jsem si řekla, že ho prostě nechám i chvíli brečet, ale vyměkla jsem tak za pět min. a už to mi přišla hrozná věčnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
24.12.14 20:41

Jsou este malinke abychom je nechali plakat byly 9mesicu v brisku tak jim to asi chybi :hug: dneska place skoro cely den ani moc nespala odmita um i prso asi ji neco trapi. davam ji ted sunar 4den asi ji nechutna, teprve po 3dnech se vykadila. dokonce jsme byli vecer venku aby usnula. a dost dneska blinkala vubec se me to nelibi. krasny zbytek vanocniho vecera :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
31.12.14 10:23

Ja také nenechavam moc vyrvat- nevydrzim to…takze se dost často chova-breci ze ji nejde krkata boli ji bricho-coz je skoro porad…snad nebude moc rozmazlena…vyzkouseli jsme také spani u otevřeného okna a celkem to funguje…když ted mrzne a nemůžeme jit ven, tak je to fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.12.14 12:33

Nechavam plakat-nekdy musim, mam jeste starsi dceru a nemuzu porad jen chovat. Takze nekdy si poplace, ale nenechavam vybrecet cilene. Jen proste, kdyz delam obed, obstaravam starsi…tak nic jineho nezbyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.12.14 12:33

@Papia

Nechodite v mrazu ven? Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
31.12.14 12:42

@Ter85 taky jsem se chtěla zeptat.. já už od té doby, co nás pustili z nemocnice, chodím s malým ven každý den aspoň na 2 hodiny za každého počasí, někdy i víckrát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.12.14 13:28

@nikiD

Ja mam prave obe deti zimni a s obema jsem chodila ven normalne, ani Mudr ani v porodnici nikdo zadne omezeni nerekli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
31.12.14 23:11

Ahoj holky, jak uspáváte večer vaše prcky a v kolik usínají? Nám to nějak nejde. Přes den je Eliška super, ale večery jsou u nás hrozné. Dneska třeba usla před chvilkou. Pojí, usne na mě, pak ji předělám do postýlky a je po spánku. A jak jste na tom s pasením koníčků? Už se daří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
1.1.15 10:08

@Irisek83

Ahoj, prcek ma 2 mesice, na klasicke paseni je jeste brzy, ale zvladne se na chvilku zvednout a otocit hlavicku na obe strany. Zatim na brisku ale ji to moc nebavi, vydrzi tak minutu, dve.

Uspavam v 8 starsi-ctu pohadku, pak kojim v 20:30 mladsi, prevliknu do pyzama a dam do do zavinovacky. Usne mezi 21-22:00 podle toho, jak moc ji trapi brisko. Usina v zavinovacce hned-mame perovou, mekounkou, zaaavidim ji :mrgreen:

Kdyz ji nic netrapi, je unavena, nakrmena, tak s dudlikem v zavinovacce usne i sama v postylce. Nikdy jsem deti neuspavala kojenim, ani v noci, mam je nauceny na dudlika, uz od porodnice. Od dudlika se odnaucuje lip, jak od kojeni. Proste prso slouzi jen k jidlu, zadne dudlani nebo uspavani. Asi jsem krkavci matka, ale chovam, houpu, utesuju, ale nechci sedet cely vecer s ditetem u prsa. Ani nemuzu, po nocich pracuju. Mam zkusenosti z okoli, ze jak se mimco nauci asociaci-kojeni a uspavani nebo houpani ci skakani na mici a spanek, tak to pak vyzaduji i nekolik let. Obe holky jsem ucila uz od porodnice, ze postel je na spanek, prso ke krmeni. Nenechavam vyrvat, ale jakmile vidim, je prcek unaveny, tak balim do zavinovacky a davam do postylky. Treba jsem u postylky, hladim, cekam, jestli usne, na „zavolani“ pribehnu, pochovam, ale spinka v postylce. Rano si beru mimco do postele k sobe-vstava v 5, kojim a vetsinou pribehne starsi a cteme pohadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí