Poradna duly
Jana Čurdová
Tak už jsme ten její pláč asi rozlouskly chuděrka fakt plakala hlady včera i dneska ji po kojení dokrmím UM a je klidná a spinká a to ji dávám obě prsa. Kdybych to věděla že má po hodině hlad tak ji přikládám od začátku a nemusela se 4 týdny trápit. Infacol ji nedávám už třetí den a krásně prdí a smrdí ![]()
Zatím nutrilon alergie koupila jsem sunar komplex snad ji bude chutnat, zkusím si koupit ricinus comunis na tvorbu mléka snad se ještě rozkrojím.
@misaly držim palce, zkus i meltu piju jí a teče mi mléko až moc
Já zase každý den piju caro s mlékem a kefíry a taky si nestěžuji na nedostatek mléka. Dnes mě malá řvala od 20.hod do 22.30 (po několikahodinové pátračce jsem zjistila, že ji je teplo),tak pak usla tvrdě a ve 3.00 hod. ráno jsem ji musela budit, jak moc mě boleli prsa
.
Ale mám doma i meltu, tak ji asi zařadím do mého každodenního menu ![]()
@misaly Hodně mě taky pomohlo na kvalitní kojení, že často přikládám k prsu a popíjení a pojídání mléčných výrobků. Navíc ještě polikám vitamíny, které jsem užívala v těhu. Zkus i to, třeba to pomůže. Držím palce
Maminky chci se vás zeptat, my dnes máme již přesně 1 měsíc, ale stalo se mi párkrát asi tak z poslední týden, že se malá na mě smála. Já vím, že to jsou zatím jen trénovací tiky na úsměv pro druhý měsíc, ale párkrát když jsem ji začala brnkat prstem o rtíky, tak se začala (vě-nevědomě) usmívat. Přišlo mi to strašně nádherné a pokaždé když se tak usmívá i ze spaní, tak je tak sladka až k zulíbání. ![]()
Taky to tak některá už máte?
Jo a mimochodem, strašně rychle to všechno utíká…je to nedávno, co jsem zjistila na tt dálnici a dnes je nám už měsíc…mazec ![]()
Holky, mám dotaz ohledně praní plínek. Používám teda papírovky, ale jelikož máme doma kočky, tak pod malého všude pokládám čistou plínku a jak se rád prokopkává, tak to každý den schytá nějaká látkovka (v noci se mi dokonce pokadil při přebalování v naší posteli, někdy jsem líná v noci vstát a jít přebalit na přebalovák)… Plínky peru na program bavlna bílá intenzivní na 90 stupnů, max. otáček, ale zůstávají tam žluté flíčky, používám Lovelu. Je fakt, že bezprostředně po pokadění plínku jen vymáchnu v umyvadle v horké vodě s troškou mýdla a dám sušit na topení a peru až za pár dnů…Evidentně to ale nestačí:( Nemáte tip, jak mít plínky bez fleků? Kýbl s vodou a namočenými plínami bych nerada měla v koupelně permanentně roztažený. Tak třeba nějaký jiný přípravek?
Taky piju kazdy den caro na litry a na nedostatek mleka si nemuzu stezovat ![]()
Mam takovy dotaz, syn pije z obou prsou 40 min, z kazdeho 20mim. Predtim pil 20min z obou, ale ted mu to nestaci. Cim mam docilit toho abych to mleko mela sytejsi a nepil takovou dobu?
Piju kojici caj a jinak piju hodne, za den vypiju 3 litry vody, nekdy i vice ![]()
jojo, mala se taky usmiva-zatim bez duvodu-je to krasny-uz se tesim az to bude delat uvedomele ![]()
jinak dnes prohlídka -je nam 5 tydnu…mala ma zase vyrážku na obliceji, tak nam umichali masticku v lekarne, jinak zanet spojivem mame porad, uz min, ale porad
mala ma dost vystouplej pupik, snad to nebude ta kyla- dovcela se bojim, navíc ma ještě rozetoupene brisni svaly, ale s tim se také nic nedela, ma se to zlepsit samo, jak se prcek zacne vic hýbat…jsem z toho takova presla
porad ji trapi krkani, jak hlta, tak pak potřebuje krkat a moc ji to nejde, no…pribrala za tyden skoro 400 gramu, tak snad to nebude moc velkej tloustik-ale zas lepsi nez kdyby nechtěla jist…
kapicky nam moc nepomahaji-ani baby calm, ani biogaia…kazde rano cca v 5 chce jit na zachod a nejde ji to, tak trpi a breci ![]()
jinak je celkem ubrečena, ale úpodle me ji tlaci ten vzduch a nejde ji krknout-ani chovani nepomaha ![]()
@Lucík33
vůbec nevim co poradit-
ja piju max 2 litry-kojici caj a třeba jedno caro, plus vodu-mala vypije za den 900ml…
pije tak 5-7 minut a vypije 100-150 na jeden zatah…nekdy min, když chce třeba po hodine-to je pak třeba 40ml
Kojící čaj piju od začátku, obden si vařím meltu nebo caro, k posteli si davam 1,5ciste vody za dvě noci to mám vypite, to mám sušáka jak po flamu
takže si myslím že vypiju dost.snad se to zlepší, chci kojit co nejdyl pokud to půjde, docela jsem zklamana ale hlavně že je mála spokojena.
@Ivka84 Já používám látkové pleny, pokakane vyperu a namydlim jádrovým nebo žlučovým, vyždímam a skladuju na sucho v kyblíku po 3-4dnech vyberu a to tam nemám viko a nic nesmrdí peru na60 a tisíc otáček a nic tam nezůstává a prášek používám batole ten si maminy chváli ze pere líp.