Poradna duly
Jana Čurdová
@nikiD píše:
@micta Zdravímtak v Praze screening určitě zdarma není. Byla jsem tento týden v Podolí a platila jsem 1500. Je pravda, že mi ale vše udělali vše v jeden den krev, ultrazvuk i konzultaci výsledků. Zjišťovala jsem si teď pojišťovny a třeba moje (VZP) mi z toho 500 proplatí.
tý jo, tak proč mě doktor lakoval?
mě už je to stejně jedno, radši jsem zaplatila, než se kodrcat do prahy(i když jí nemám daleko).já pojišťovnu zjišťuju teď.
Mi sestřička říkala že vzp neproplácí
ale každý píše něco jiného
jednou čtu že platí potom zase že ne… já jsem platila 950 kč za to vyšetření ![]()
@micta já právě na gyndu chodím do Nového Města na Moravě (rodné město), kde je taková menší nemocnice - screening tam dělají taky a platí se 500 - ale moje gynekoložka mi říkala, že pokud je možnost jít do Prahy (kde žiji s partnerem), tak mám jít, že tu na to mají lepší techniku a tak. Ty pojišťovny omrkni, je škoda jim to nechat ![]()
@ChZuzka musíš si skočit na pobočku VZP - budou po tobě chtít potvrzení z nemocnice, že jsi to platila, těhotenský průkaz a průkazku pojištěnce ![]()
@nikiD taky jsem se informovala a bylo mi řečeno, že toto vyšetření VZP nehradí
@nikiD píše:
@micta já právě na gyndu chodím do Nového Města na Moravě (rodné město), kde je taková menší nemocnice - screening tam dělají taky a platí se 500 - ale moje gynekoložka mi říkala, že pokud je možnost jít do Prahy (kde žiji s partnerem), tak mám jít, že tu na to mají lepší techniku a tak. Ty pojišťovny omrkni, je škoda jim to nechat
tak jsem koukala na mejla a už mi odepsali. mám pojišťovnu min. vnitra a proplatí mi 800 kč, což je super. koupím za vrácené peníze něco prckovi ![]()
@lachtanek11 neuhradí ti to celé, ale těch 500 z toho proplácí. Kde jsi byla na screeningu?
@micta tak super!
taky to mám v plánu, teď se bude každá koruna hodit, navíc když jsou ty malé věci tak hezké - už abych věděla, jestli to bude holčička nebo kluk ![]()
@nikiD píše:
@micta tak super!taky to mám v plánu, teď se bude každá koruna hodit, navíc když jsou ty malé věci tak hezké - už abych věděla, jestli to bude holčička nebo kluk
no tak já to taky chci vědět, ale budu muset mlčet a kupovat neutrální barvy, manžel to vědět nechce
a nebo si to budu schovávat u našich ![]()
kolikátý týden jsi? já jedu třináctý ![]()
No já to až tak řešit nechci… chtěla bych změnit pojištovnu protože vzp skoro nic neproplácí
a jiné pojištovny toho nabízí daleko víc:-) jinak už máte vymyšlené jména pro mimčo? my jsme se domluvili včera večer
jinak my se dohadujeme už asi 2 roky o jménech ![]()
Já jsem teď 13+2 podle menstruace, takže začátek čtrnáctého - ale doktorka mi právě na screeningu řekla, že to vypadá, že mimi je o týden starší, tak uvidíme, co mi řeknou později
ale po dlouhé době jsem byla tento týden konečně schopná se s přítelem jít najíst ven a nebylo mi ze všechno na
Nechce to vědět? To můj se pořád ptá, kdy už to budeme vědět ![]()
@ChZuzka jo máme
.holka je pořád stejná ale kluk se jmenuje asi po 3 nedělích už zase jinak ![]()
Nějak se nám tu diskuse o našich listopaďátkách množí - tady jsou dvě a jedna v tématu Těhotenství. Nešlo by to nějak sjednotit?
@ChZuzka My máme jména taky už dlouho a zatím zůstávají stejná
teď už jen musíme doladit to, abychom měli všichni i stejná příjmení ![]()
@nikiD tak mě bylo blbě jen párkrát a to ještě tak, že se to dalo vydýchat. nezvracela jsem ani jednou.my už čekáme třetí, takže to bere tak, že to je poslední těhotenství a úplně jinak si to „užívá“ než s těma staršíma a chce překvápko. dokonce byl se mnou na tom screeningu a jak čučel ![]()
bude to mít na střídačku-u holky to nevěděl, co to bude. u kluka jsem mu to vykecala no a teď mi to zakázal mu to říct. já to ale vědět chci, jsem děsně zvědavá. jo-a víc bych chtěla kluka(a manžel taky)