Poradna duly
Jana Čurdová
Peťulka: vím, že takhle brzy se to pozná hodně těžko, i když u kamarádky se třeba s klukem trefili. Já bych tomu ale moc nevěřila a ani se na to nebudu ptát.. Ještě si pár týdnů počkám…
Tak 0,5kg neberu jako přibrání, to se stačí víc najíst
Já ještě kupodivu nemám nic nahoře, ale ono to zase přijde..
Ahojky, ja jsem byla minuly tyden na kontrole a vse ok, pristi tyden jdu na screening… zaciname 12tt
podle me se to pohlavi jeste nemuze poznat, kamaradka gynekolozka rikala ze kolem 16tt by to melo byt videt ![]()
@Mishuge tak vážili me Rano na lačno. Já i pul kila beru jako ze jsem pribrala.
Hojky děvčata
, tak jsem právě přijela ze screeningu od doktora Knápka a vše dopadlo v pořádku, jen ještě dnes mě dají vědět jak dopadly testy z krve.
Opatrně jsem se ptala na pohlaví, ale řekl, že to není ještě jisté. Ale v tom 20-tém týdnu už mě to řekne.
@kajolka a to je ten placeny utz? Já to prosvihla. Resp. Jsem to nevěděla. Doktor nic nerikal. Za tři týdny jdu na triple testy.
Jen co jsem se dozvěděla, tak v takhle ranném stádiu těhotenství mohou s určitou jistotou rozeznat dívcí a chlepecké pohlaví podle směru pahorku. Aspoň mě to řekl v 11 týdnu můj gynekolog a řekl mi, že má pocit, že budu mít holčičku, ale samozřejmě mi to řekl s rezervou, protože i přes své tušení si uvědomuje, že se může také mýlit. Vše je nevyzpitatelné.
Já jsem platila dnes 1450kč za testy z krve na downův syndrom (NT+).
Ale pan doktor se mě ptal jakou mám pojištovnu a já mu řekla, že všeobecnou (a to mám smůlu), protože kdybych měla 205, tak ta proplácí 1000kč.
Kaluška: kamarádky mě všechny řekli, že platily za screening 1200kč, další 1300kč atd (všude jsou ceny stanoveny asi jinak). Měla jsem dnes penízky připravené všechno a když mě pan doktor zkontroloval, tak jsme s přitelem ve dveřích se dívali, že jestli po nás chcou zaplatit a oba dva lékaři, že ne, a tak když jsem se zmýnila o tom, že mé kamarádky platili, tak mě řekli že je to na vyžádání, tak jsem si rovnou nechala vzít krev, zaplatila jsem a dnes čekám na výsledky z krve.
No me rekl ze za screening budu platit 1000,–, u kazdeho doktora je to jinak… ja jsem zatim za nic neplatila…
Holky, děsíte mě, takový prašule…pozítří jdu na ten screening a doktorka nic o penězích neříkala, tak raději zavolám. Jinak, nosíte si na odpolední prohlídky čerstvou moč? To nemusím být na lačno, že?
S tím pohlavím bych tomu tak brzy taky nevěřila.
S odpolední prohlídkou nevím, já byla zatím vždy jen ráno. Ale mohu říci historku o mé návštěvě na lačno před týdnem
Přišla jsem klasicky na konrolu, měla jsem moč sebou, všechno bylo v pořádku, dokud se mě nezeptala jestli jsem i na lačno a já odpověděla že ano, ale jestli nevadí, že jsem ráno vypila čaj. To by ještě bylo jakžtakž v pořádku, dokud jsem se nezmínila, že ten čaj jsem si osladila třemi lžičky třtinového cukru
Sestra zbledla a hnes mě zprdla, že na lačno znamená na lačno, nic nepít, nic nejíst. Protože mě chtěla dělat testy z krve na CUKR
![]()