Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, taky se přidávám, mám již doma jednu 6-ti letou princeznu a teď čekáme sourozence. TP je 13.11. Malá by si hrozně moc přála bratříčka, tak uvydíme no
Jinak nezvracela jsem při malé a ani teď, nevolnosti slabé a ted již druhý den šílen chut na kyselé, hlavně večer ![]()
Holky. Dobrý chutě. Já jsem na tom podobné. Včera jsem si i dala salám a to jsem Měsíc nemohla cítit uzeniny.
takže to vypadá, ze si dam na čarodějnice burtika.
taky mi to nechutenství a bolest prsou odeznelo. A prý je druhy trimestr nejlepší.
a co únava? Mne už odpadla.
Jinak já jsem 10+5 tt a mám pocit, že únava je den ode dne horší ![]()
A již 4-tý den mám pouze žízen na mléko (nejspíše sílení mimískových kostiček) ![]()
Já jsem 10+3tt a je to lepší a lepší
I když únava i chutě tu jsou samozřejmě
Váhu mám zatím stejnou, ale takhle to bylo i minule a pak jsem dala 20kg nahoře, takže si iluze ještě nedělám ![]()
Mléko tedy já moc nemůžu.. jedině mléčné výrobky.. a bohužel jsem začala jíst pěkně sladký ![]()
Já zatím s váhou jsem také jakžtakž dobře, i když už si všímám, že se nevlezu do žádných kalhot ( je to tím, že všechny kalhoty mám bokové a hodně na tělo) a také začínám býti trošku více oplácaná, ale doufám, že nejvíce to půjde do bříška, jako při prvním těhotentství. Při malé jsem přibrala cca 14-15kg a do dvou týdnů, tchán říkal, ať nikomu neříkám, že jsem byla těhotná, že by mi to nikdo neuvěřil
, ale slyšela jsem již, že při druhém těhotenství jdou kila hůře dolů, tak se toho trošku bojím, jelikož jsem ten typ ženy, který o sobe dosti dbá a záleží mi na tom jak vypadám, tak snad to bude jako po prvním porodu. No uvydíme, hlavně nesmím jíst jako slon, budu poslouchat své tělo a dám mu vše na co bude mít chuť, ale nechci se ládovat od rána do noci. ![]()
Tak mám konečně také průkazku a obrázek, tak jsem klidnější
A už se to rozjíždí…
Nevolnosti ale stále pokračují a to se cpu také nekombinovatelnýma věcma. Jeden den mám však chuť na něco a nechuť k něčemu jinému a druhý den je to naopak. Už tady ale někdo taky psal, touha po šťavnatém ovoci, ta převládá. Únava pomalu odeznívá.
Holky, berete své partnery na ten prvotrimestrální screening? Aspoň doktorka se mě na to ptala. Ale já na tom ani nebyla v prvním těhu, natož s partnerem. Vždyť tam přeci ještě pohlaví neříkají, ne? Stejně myslím, že to celé absolvuji sama…
Petulka: je to už druhé.. a právě v tom prvním jsem přibrala 20kg
ale za 5měsíců jsem to měla krásně dole, takže já se toho shazování až tak nebojím.. Spíš jsem byla celá nateklá, taky jsem jedla jak prokoplá a tak si myslím 12-15kg by mohlo bohatě stačit ![]()
Mishina: já jdu za 3týdny (to budu 13+2) na ultrazvuk.. nevím, zda to bude ten screening, ale řekl mi, že s sebou můžu někoho vzít.. Tak pokud bude manžel mít volno, vezmu ho s sebou. Je to takový pěkný vidět to spolu ![]()
Mishuge: ano, to budeš mít screening, já jdu 5.5 a beru si i svého přítele, přemýšlím, že bych vzala i malou, ale zase nechci, aby zameškala den ve škole. A taky se moc těším, až to malé uvidíme spolu s přítelem. Jsme také zvědaví, jestli by už šlo poznat, jakého pohlaví bude, no uvydíme, jestli se nám ukáže ![]()
Máme holčičku, tak bychom si přáli bratříčka, ale uvydíme, budeme milovat stejně mimi, i když to bude další holčička
![]()
A ty máš co první za dítko a máš taky přání opak a nebo je to jedno ![]()
Malakobra: tak to gratulujeme
třeba se sejdeme spolu v porodnici)))))) ![]()
Petulka: taky máme holčičku a radši bychom chlapečka, ale moc tomu nevěřím:) Celé těhotenství minulé jsem si myslela, že to bude kluk.. měli jsme překvápko a pak holčička. Nakonec jsem za holčičku nejšťastnější a za další mimi budu taky, hlavně ať je zdravé… ![]()
Malakobra: vítej:)