Poradna duly
Jana Čurdová
@irkaska píše:
Ahoj holky, mam TP 28.11.2014, nebude vadit, kdyz se pridam? Na prvni kontrole jsem byla ve stredu. Vse je ok. Pohlavi vedet nechci. Preju si holcicku, pac chlapecek uz nam tu beha. Takze je to moje druhe tehu. Probiha stejne jako prvni. Zaludek mam nekdy na vode, ale nezvracim. Bolesti v podbrisku jsou celkem normalni. A taky jsem stejne ospala, jako u prvniho. [/ci
Vítám tě tady mezi námi listopadovými
Já mám termín 13.11.2014 a mám zase naopak už doma 7 mi-letou holčičku, a proto bych pro změnu ráda přivítala chlapečka.
Jinak jsem ani u prvního a ani u tohohle nezvracela, jen nevolnosti při pohledu na jídlo, při představě na určité jídlo, ale teď ve druhém trimestru, jako když utne, za to hlad je teď o mnoho větší.
Najím se například naposledy večer o sedmé a za tři hodiny v posteli už se těším na druhý den na oběd
Co mi teď ale nejvíce je vadí je spaní a pocit nafouknutí.
V noci nemůžu pořádně spát, probouzím neustále a nejlépe kdy se cítím je ráno.
Pocit nafouknutí je pryč, ale vím, že mi to nepotrvá dlouho, jelikož skoro celý den pořád něco ukusuji
@Petulka1234 tak s nespavostí mám teď stejný problém jako ty.. a když už usnu, tak se budím hrozně často na záchod, asi mám ten měchýř nějaký moc zmáčknutý
nafouknutí mi zůstalo, i když moc nejím, pořád se cítím jako balon ![]()
Holky, užívejte druhý trimest. Ten je nejkrásnější. Já u prvního ani nevěděla, že jsem v tom.
Mě momentálně trápí to, že jakmile se najím třeba v pět večer, pak už raději nejí, tak je mi večer jak zalehnu hrozně těžko. Jako bych byla přežraná, ale přitom nejsem… A už se ohromně těším na pálení žáhy, to je taky maso. Ale vyčetla jsem, že pomůže před spaním sklenka mléka, tak jsem to dělala a bylo to mnohem lepší…
@nikiD píše:
@Petulka1234 tak s nespavostí mám teď stejný problém jako ty.. a když už usnu, tak se budím hrozně často na záchod, asi mám ten měchýř nějaký moc zmáčknutýnafouknutí mi zůstalo, i když moc nejím, pořád se cítím jako balon
A na záchod chodívám zatím dvakrát za noc. Bude hůř. No holky, co si budeme povídat, těhu není žádnej med. ![]()
Jo a díky za přijetí. Chodím ještě do skupiny TP leden, únor 2012 a chodíme tam s holkama do dnes a je to děsně fajn. Už jsme jak starý kámošky a přitom jsme se nikdy neviděly.
Chci se vás děvčata zeptat, vím, že je to ještě brzy, ale nezkoumáte se někdy, třeba večer když jdete spát, jestli už vás ten drobeček v bříšku lechtá, lehce ťukne atd.
Včera večer při ulehnutí do postele jsem měla pocit, že mě úplně dole něco zlehka ťuklo, již jsem si toho všimla tak 3 krát. Tak nevím, ale je to zcela jiný pocit, než zažívání ![]()
Já jsem 13+1, termín to vychází 16.11. To jsme fakt skoro stejně ![]()
@Mishuge píše:
Já jsem 13+1, termín to vychází 16.11. To jsme fakt skoro stejně
já to mám podle ms 17.11.podle ovulace 16.11.a podle utz 15.11.tak si asi můžu vybrat
já stejně půjdu dřív-císařem
@Petulka1234 ja teda zatim nic nepocituju. Myslim, ze je jeste brzy…preci jenom nase mimo ma 6 a pul cm, pouze ![]()
Ja mela u prvniho termin 2.2.2012, a nakonec z toho bylo 14.2. A vyvolavani. Dobrovolne proste nechtel. Tak snad to ted prijde samo. I kdyz ta indukce ma taky svoje kouzlo. Vse jsem si doma podelala a vedela, ze rano jdu na to a ze vecer budu drzet mimiska v naruci…ja byla na sebe taaaaak pysna, kdyz jsem ho porodila. Momentalni pocit z tehu mam takovej, ze se bojim, jak to budu zvladat. Nemam po ruce vubec zadny hlidani…ale nejsme jedina, kdo bude mit vic ditek, ze? Tak nestresovat.
Irkaska: a kolik je malýmu? Mně to vyvolávání těsně minulo.. dělali mi zátěžák ráno a další den chtěli dát tabletu.. tu noc předtím se ale malé zachtělo ven
Naší cácorce byly koncem ledna 2roky.
Já se spíš bojím porodu poté, co jsem zažila s tím prvním. Ale tak mohlo to být určitě ještě horší.. a zvládnout se to dá ![]()
@Mishuge Vašík měl 14.2. dva roky.
Mě se objevila bílkovina v moči a měla jsem vyšší tlak, tak doktor neotálel a poslal mě na vyvolání. V osm zavedli tabletu a malý se narodil v šest večer. Ve tři jsem si nechala dát epidural, takže se rodilo celkem pohodově. Jen jsem děsně dlouho tlačila, asi hodinu…ale určitě se to dá zvládnout.
No u nás se epidurál nedává, takže já tlačila taky skoro hodinu v šílených bolestech..už mi hrozili kleštěma, malá měla 55cm a koukala obráceně než měla, takže to šlo těžko.. ale radši nemyslet už:-))
To se nedivím, že ti dali tabletu, když jsi přenášela tak dlouho.. u nás nechávají max. týden po termínu doma, pak už ženou do nemocnice a do 10 dnů nejpozději vyvolávají..
Hojky děvčata
Je to ještě daleko, ale i tak to běží rychle, nedávno jsem zjistila, že jsem těhotná a dnes jsme už 13+4tt a začínám semtam přemýšlet o druhém porodu a jelikož muj první trval tři dny při dvou tabletách vyvolávání a moc se mi chtělo již třetí den umřít, hlavně ať malá už je venku, tak se trochu obávám, ať se to podruhé již neopakuje
bojím bojím ![]()
Ale na druho stranu se uklidňuji, že než to, už nemůže být nic horší, i když…
člověk nikdy neví, že ![]()
Ale to vědění, že ať bude porod jakýkoli, že po tom budu držet své druhé dítko v náručí a den co den v porodnici ho očima hypnotizovat, tak to předčí i té největší bolesti
![]()