Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@vercik66 No já se právě taky obávám, že je to „normální“ a že se s tím nic moc dělat nedá..
Ptala jsem se mamky, jaký pro ni byl porod a velice mě uklidnila odpovědí, že třeba stahy nebyly tak hrozné, ale že bolest zad byla mnohem, mnohem horší.. tak se asi máme na co těšit ![]()
Taky pocitam, ze veskera bolest mi pujde hlavne od zad, mamka mi prave rikala, ze ji zada taky hodne bolela, uz od nejakeho pateho mesice, ale ona i hodne pribrala, tak to bylo zatez na telo ![]()
Ahoj maminy,
se zádama se bohužel musím přidat. Poslední týden je dost citím, holt už se to bříško pronese. Dnes jsem v noci spala s kojícím polštářem a hned lepší spaní jak se páteř narovná! Zkuste polštářek mezi kolena a podložit horní ruku.
Hlásím, že vypráno a vyžehleno to něco málo co mám;-)
Se synem jsem prala v Lovele a byla jsem spokojená, fleky začnou až v půl roce s příkrmama, takže času dost;-) Se žloutnutím či něčím jiným jsem problém neměla, ono záleží na pračce, tvrdosti vody…
Včera jsem očichala Persil - na mě, resp. mimi moc navoněný a nahlodaná jsem byla na Batole, nakonec jsem vzala to i Lovelu, která nakonec vyhrála, ta miminkovská vůně za to asi může;-)
Jinak, doporučuji prát vše obráceně a extra máchání navíc, prášku nedávat víc než je třeba. Když po vyprání věci otočíte zpět, tak v ťapkách je často spousta „prachu“ - uvolněných chloupků. Pamatuju si, že u syna jsem všechno nové prala 2×, abych se zbavila té chemie a prachu co v tom je, ač se věci na první pohled zdají čisté.
Kdo je sháněl…
v C&A mají od velikosti 44 za 129 a v Lindexu vel 50, ale za 199,– což mi za punčocháčky přijde děsný!
V C&A ale mají moc hezké věci a za necelé 300 super heboučkou telákovku, mikinky, pro kluky hezčí než holčičí;-)
A jak jsem prala, tak jedna z věcí byl bavlněný kabátek z F&F a ten tedy nevypadá hezký už po prvním vyprání, strašně se vytáhl do šířky.
JO!!! A peru na 50 st., na všem je 40, ale to je prd teplota! Všechno vč. flitříků padesátku v pohodě vydrží!
@Kviiitko taky mě ty teploty docela dostaly…měla jsem 5 praček, takže něco jsem prala na 30, něco na 60 a plenky a pár věcí, co vypadaly, že to vydrží, na 90…ale já mám třeba fakt věci, na kterých je 30, to přece nemůže vůbec vyprat nějaký fleky…
jinak punčocháčky jsem sehnala v obchodě „vše za 50%“ měly je tam jedny za 80,– což i tak mi přijde dost, ale pro jistotu jsem dvoje koupila ve velikosti 56 a 54 (50 byly vyprodané)
@Kviiitko já mám kojící polštář, co mi šila mamka a bez něj by to teda bylo o dost horší. No snad to brzo povolí, to mám asi za to, že jsem doteď jiné výraznější potíže v těhotenství neměla ![]()
@MichaelaLiliana Já právě viděla asi dvouhodinovou přednášku od PA a mluvila i o bolestech, třeba zad. A prý i v těhotenství je nárok na rehabilitaci, tak proč bys někam nezašla. Normálně si to nech napsat od praktické, gyndař ti to asi nenapíše. Prý to může pomoct:) Mne zas bolel asi měsíc kyčel, ale na ten nic není. Aktuálně už 3tí den nebolí, tak snad mám rozestupování kostí za sebou…
Jinak hlásím, že můj dr. ten cukr v moči neřešil - donesla jsem tam dnešní moč a ta byla OK. Výsledky cukru v krvi jsem měla 4,6 na lačno, 8 po hodině po tom blivajzu a 7 za 2 hodiny, takže naprosto v pořádku a řekl, že cukrovku nemám.
Nevím, jak jste na tom vy, ale já jsem dneska nějaká utahaná. Nic jsem neudělala a šla bych spát. Jen to větší dítě je neuvěřitelně čilé, malé si taky občas zakope ![]()
@vivianr Já dnes naprosto OK
Oslavuju, že mne nebolí každý krok
Malá mne kopala včera jak fotbalista, až nepříjemně. Ale aspoň o tom mimču člověk ví ![]()
Já byla v práci úplně v pohodě, ale doma to na mě padlo
Nejnutnější už mám, tak můžu do postele.
@loves já jsem právě myslela, že v těhotenství rehabilitace vhodné nejsou
ale asi záleží na druhu a na tom, kdo to provádí.. No, nechám to ještě do zítřka a uvidíme. Kamarádka mi dneska říkala, že ji to před nedávnem taky strašně chytlo (je o dva týdny „těhotnější“ jak já) a prý to za pár dní přešlo stejně náhle, jak to přišlo ![]()
@MichaelaLiliana No, tak samozřejmě záleží na tom, jaké rehabilitace.
Pokud bude rehabilitační sestra vědět o těhotenství, tak zvolí správný postup. ještě jsem si vzpomněla, jak jsem byla párkrát na těhotenském cvičení a tam si jedna slečna taky ztěžovala na bolesti zad a PA, co cvičení vedla, se jí taky hned ptala, esli to řeší s doktorem… Tak nevím. Uvidíš, když to nepřejde, tak to řeš:) Za zeptání u dr. nic nedáš. ![]()
Na cedulce je třeba studovat jen složení! Pokud je to bavlna, tak ta na 60 st. úplně v pohodě. Oni ti naši drazí výrobci tímto předcházejí tomu, že se věci rozpadnou o hned po prvním vyprání! 40 není žádná teplota, která by prala a v našem případě likvidovala nějaké mrchy. Mě pračka umožňuje 60 a potom až 95 na což ale koule nemám ![]()