TP Listopad 2015, štíři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1411
18.8.15 21:34

Holky a když tu řešíte to porodné, nevíte jak to je, když už má přítel z dřívějška dvojčátka? Normálně se s něma vídá, platí atd. A semnou bude mít další mimčo, ale nejsme vzítí. Tak jestli se to u porodného počítá tak, jako že máme jedno dítě, nebo víc dětí? Když přítel je uvedený v rodném listě dvojčátek a bude i u našeho mimča?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
18.8.15 21:38

@Ivca99 musí to být vaše společné děti, tam by se posuzovali pouze v případě osvojení (adopce) dětí tvého přítele, ale předpokládám, že k tomu nedošlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1411
18.8.15 23:08

@Nikki5 Nene k tomu ani nedojde :-) Tak v tom případě a porodné taky nárok mít nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
19.8.15 07:46

Holky, moc děkuji za rady :), ale už z toho začínám být jelen :?, takže do porodného se počítá 3 měsíční plat.. a když tak se tam počítá i nemocenská??.. bohužel už v tom začínám plavat, a vím, jak jsou na úřadech ochotní a příjemní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
19.8.15 08:24

@vivianr aha aha :palec: o akci v rosmannu nemam paru teda tak to je pekna cena.Ja vim ze bez akce se moc nevyplatej prave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
19.8.15 08:53

@mmartinaa28 Ano, počítá se v tomto případě i nemocenská. To je taky příjem:) naopak mateřská se z nemocenské nevypočítává:) je to složité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
19.8.15 08:59

@loves JJ koukám, že je to složité, pak se nedivím, že radši to většina lidí vzdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
19.8.15 09:50

Ahoj holky, cose týče toho porodného, tak pokud čekáte druhé a ted jste na rodičáku, tak se do toho nepočítá ten rodičák, ale jen příjem partnera, před měsícem jsem si byla pro papíry na sociálce, zkusit jestli nám dají příspěvěk na dítě tak jsem se na to ptala.dnes tam jdu zase je tam odevzdat, tak pokud něco chcete vědět tak mi to napište a zeptám se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.15 10:39

Bolest zad

Ahoj holky, nemáte prosím někdo tip, co pomáhá na bolest zad? Včera mě začaly bolet, říkala jsem si, že mě to beztak do dneška prejde, ale dneska je to hrůza :( nemůžu sedět, ležet, ani pořádně chodit. Bolí mě v kříži a mám to tam celé ztuhlé, že se nemůžu ani pořádně narovnat. K tomu mě to bolí jak kdyby kolem dokola celýho těla, takže i v podbřišku a v tříslech.. Nemáte někdo zkušenost, jestli se s tím něco dá dělat,? K doktorovi asi nemá cenu chodit, co? K tomu má ještě malá asi nějaké spací období zas, protože se od včerejška skoro neozývá, tak jsem i nervózní,.jestli to nemůže nějak ovlivnit ji.. No děs běs, budu moc vděčná za každou radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
19.8.15 10:50

@MichaelaLiliana Nejsem lékař, ale vypadá to na skříplý nerv v zádech. Uvidíš, jestli se ti to samo neuvolní. Jestli máš třeba nějaký uvolňující gel nebo mast, tak bych to zkusila jemně pomasírovat :nevim: Návštěvou lékaře jinak nic nezkazíš, přinejhorším tě pošle zase domů :palec:
Venku je to takové spavé počasí a jiný tlak, tak asi spinká :) Ale pokud by se ti něco pořád nezdálo, tak si klidně k doktorovi zajdi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
19.8.15 11:47

@MichaelaLiliana mě díky počasí bolí noha, kyčle i třísla, malej kope a občas i bříško tvrdne…jinak minule byl malej línej 2dny a bylo to ok…skus si dát čokoládu nebo kávu. A se zádama se skus natáhnout do teplé vany a celkově teplo na záda :palec: ale jestli by tě k tomu mělo bříško bolet na kontrolu klidně jdi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
19.8.15 13:18

bolest zad

@MichaelaLiliana

já se přidám s bolestí zad, ale jen tam, kolem kříže a beder, je to strašný, hlavně když déle sedím :zed: Včera jsem skučela jak pes..Mě pomáhá si lehnout na bok na něco měkkého (gauč, nejlépe ještě s peřinou) a dát si na tu bolavou oblast nahřívací pytlíček (mám z DM s hroznovými semínky, dáš to asi na 20s do mikrovlnky a vydrží to dlouho krásně hřát). Akorát buď mi ho tam musí přítel přidržovat nebo si ho tam musím,,nainstalovat" pomocí polštářku, aby nepadal, jelikož na bříško už si nelehnu :lol:
Jinak asi nic, nepřehánět to se zátěží, pohybem a moc nesedět na tvrdém podkladu..
Akorát podle popisu to máš ty horší, ale zkus to uvolnit alespoň pomocí toho tepla, možná tabletku magnézka.. Pak mě včera jen tak polehoučku přítel kolem páteře pomasírovával (tak jakoby potlapkával, jak to dělají kočky), ale opravdu jen lehce, aby to naopak nezhoršil a taky to bylo příjemný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.15 13:38

@VickyV @wewa díky holky, tak asi ještě počkám do zítřka a kdyžtak si zajdu ráno na gyndu. Sice mi možná nepomůže se zádama, ale aspoň budu klidnější, co se mimča týče :)

@Marry.Lili no tak to Ti teda taky fakt nezávidím, snad nás to nebude trápit dlouho.. Nahřívací polštářek nemám, ale včera mě úplně dojala moje fenka jezevčíka - jak jsem večer ležela v posteli na boku, tak ke mně skočila a přutulila se mi k zádům a hřála taky skvěle :) netuším teda, jak věděla, že mě bolí záda (normálně mi u zad nikdy nelehává) ale bylo to fakt milé. Hořčík už mě taky napadl, mám magnosolv, který teda měla moc neberu, protože mě po něm děsně pálí žáha, ale asi mu dám zase šanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
19.8.15 13:42

@MichaelaLiliana Zvířátka to vycítí, když tě něco bolí :) S naším pejskem a i s čičinami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
19.8.15 15:05

Me brutalne boli zada uz tyden, koupila jsem mic tak u pc pohupsavam na mici, cvicim relaxacni cviky na uvolneni co druhy den a trosicku to povolilo, ale nekdy mi vystreluje ta bolest do celeho tela, jsem si rikala jak preziju porod kdyz me slozi bolest zad,
dnes jsem byla po dlouhe dobe u dr. a pry vsechno v normalu :) tak jsem ji o tom rikala a ona jen rekla, ze to je normalni, ze se rozsiruje panev, prohyba pater, bricho je tezsi a tezsi ale ze se nemusim bat, ze po porodu to zmizi, no tak fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí