TP Listopad 2015, štíři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
953
18.8.15 19:53

@mmartinaa28 nebude se rozhodně posuzovat příjem rodičů, i kdybyste s nimi bydleli, posuzuje se pouze příjem matky a otce dítěte (pokud je zapsán v RL). Studuji sociální činnost a ohledně dávek vím dost. Pokud jsi sama s přítelem, tak se musíte vejít do 2,7% životního minima, což je 20 817…pokud by bylo v rodině další dítě, tak je částka o něco vyšší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.8.15 19:59

@VickyV Bydlíme s přítelem u našich, oni mají dvougenerační byt, tak v jednom jsme my, ale budeme bydlet v jiném, teď je totiž ten byt v rekonstrukci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
18.8.15 20:00

@mmartinaa28 No, já to napsala ve stylu, že tak by to šlo, ale samozřejmě je to naprosto nevhodné řešení. nemyslela jsem to jako radu ;) To bys jaksi nemohla uvést nikdy otce, protože bys porodné pak vracela. Těch 13000 za nějaké machinace opravdu nestojí. Na porodné nedosáhne skoro nikdo. Mimochodem, kdybys nakrásně uváděla jen svůj příjem, tak by ses musela vejít do částky podstatně nižší. (nevím kolik, ale málo…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.8.15 20:13

@loves Přesně tak, taky jsme s přítelem přemýšleli, jestli by to nějak rozumně nešlo.. ale za ten stres a machinace to opravdu nestojí. ;) Navíc já jsem takovej poseroutek, takže bych pořád jen trnula, že se na to přijde a tak :oops: :palec:

@mmartinaa28 Tahle informace podle mě vznikla tou společnou domácností, jak se u toho uvádí, že se prokazuje u partnerů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
18.8.15 20:18

@VickyV ono je to s tím bydlištěm u každého příspěvku jinak, někde se příjmy posuzují všech a někde skoro vůbec, já třeba půjdu žádat o příspěvek na bydlení, kde se musí přepsat trvalý bydliště do místa nájmu a i když je ve smlouvě uvedený manžel (ovšem nemá zde trvalé bydliště), bude posuzován pouze můj příjem…což je sice takové obcházení zákona, ale je to jejich chyba, když to mají takhle „špatně“ upravené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.8.15 20:21

@Nikki5 Tak tohle je něco jiného.. nikoho nezapíráš a tak ;) Jsem taky přemýšlela, jestli bychom náhodou na nějaký příspěvek nedosáhli, každá korunka dobrá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
18.8.15 20:26

@VickyV přesně tak a od doby co vlastně přebral vyživovací povinnost manžel, nemám žádný příjem a nemám nárok v podstatě na žádný příspěvek (kvůli jeho platu), což mi přijde trošku hloupé, jelikož jeho plat není zrovna nějak vysoký a bohužel nám vznikl dost velký dluh za plyn, tak to teď tak nějak plácáme…a myslím si, že stát obírá lidi dost, tak proč si něco nevzít zpátky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.8.15 20:34

@Nikki5 My teda nejsme sezdaní, ale taky nemá nějak extra vysoký příjem. Jako nejsme v bídě, ale taky nic nenašetříme a teď s mimčem to bude taky náročnější… budu se muset někde poptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
18.8.15 20:40

@VickyV hele, jestli se vejdete do 2.5% životního minima, což je 19 275, tak byste měli nárok i na příspěvek na dítě, což je 500, to sice taky není moc, ale alespoň něco…mě spíš děsí to, že jestli porodím na začátku listopadu nebo na konci října, tak dostanu rodičák až 1.12., což teda nevím jak s výdajema za novorozence dáme, někdo říkal, že naštěstí porodné vyplácí celkem brzy, tak snad to nebude tak zlý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
18.8.15 20:42

U prvního jsem přítele uváděla automaticky a kromě příjmů nikdo bydliště nezkoumal. Já mám trvalý pobyt na jiném čísle popisném než on. Oba baráky jsou psané na něj (přesto ho tchýně vyexpedovala komplet přes dvorek se vším všudy :lol: ) Za komplikace mi to opravdu nestálo. Zkoušela jsem si spočítat, jestli nám to teď na porodné dá a kupodivu, pokud jsem počítala správně, tak bychom mohli dostat i přídavek na dítě i přesto, že loni měl nějaký přivýdělek na ŽL jako vedlejší činnost. Raději se ale půjdu zeptat. Nerada bych to tam podávala zbytečně. To mě vždycky dostávalo, když se mi snažili vnutit papíry na bydlení, když jsem si dovedla spočítat, že nám to nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
18.8.15 20:47

@vivianr no hele, ale bacha na to, mě např. paní na sociálce cpala, že porodné je do 2.5% životního minima, což teda jako není vůbec pravda a celkově jsou docela na sociálce neochotní (jakoby to šlo z jejich peněz :cert: ), kdybych neznala zákony, tak bych se smířila s tím, že porodné nedostaneme…měla jsem fakt chuť jít si na ni stěžovat co tam vůbec chce, když nedokáže lidem správně poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.8.15 20:53

@Nikki5 To máme víc, sice jen o trochu, ale jo.. na porodný taky nedosáhneme… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
18.8.15 20:58

@VickyV a nešlo by vám to nějak zkrouhnout? že by vám v práci napsali míň. Je to průměr platů za čtvrtletí, v našem případě (červenec, srpen, září). Manžel si kvůli tomu nechá proplatit cesty až v září, jinak bysme byli taky asi někde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.8.15 21:04

@Nikki5 Tak já to asi neovlivním, protože jsem od června na neschopence a s tím se nejspíš nehne.. zkusím přítele, aby se v práci zeptal, jestli by mu to nějak neudělali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
18.8.15 21:14

@Nikki5 Tak to vím, že je teď do 2,7. Kdyby byl normálně jen zaměstnanec, tak si jsem jistá, že na to dosáhneme. Nejsem si ale jistá jak to je s příjmy z vedlejší činnosti. Nikde nemůžu najít, abych si to spočítala sama, jak je započítat. Oni si to ověří na FÚ sami, takže nejhorší, co se může stát, že to zamítnou. Nechce se mi tam chodit zbytečně. Když už tam ponesu papíry, tak bych ráda měla jistotu, že je nenesu zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí