TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
647
14.12.16 20:58

@Kajkaa85 gratuluji k nádherným holčičkám :andel: jak se jmenují? Přeji všem hlavně zdravíčko.
Nicméně co se porodu týče, musím se přiznat, že mi naskočila husí kůže a obrátil s emi žaludek, zažila si peklo :,( Je to k zešílení, že? Já měla z prvního porodu noční můry ještě půl roku… Jak tohle můžou udělat, když Tě to ještě bolí?!!! Kde to bylo?
Prosím tě drž se, ať jste s holčičkama v pořádku a co nejdříve doma, kde už bude jen líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
15.12.16 09:25

@Kajkaa85 Gratuluji též! :kytka: Moc pěkné holčičky, celkem pěkná váha na dvojčátka. Teda ten porod ti teda nezávidím. Já měla spinál u prvního dítěte a anesteziolog dlouho zkoušel a ptal se mě, jestli něco cítím, ještě než do mě řízli. To musel být fakt horor, ještěže už to máš za sebou.
At se vám daří :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
15.12.16 10:15

@Kajkaa85 Gratuluji k princeznám :) Moc mě mrzí, že se to takto posr.lo :( ale holky ti to určitě brzy vynahradí a nedají ti čas, abys na to myslela ;) Tak přeji rachlou rekonvalescenci a rychlé a pohodové sžívání se doma i se starší sestřičkou :hug: Vím sama jak je to náročné a to mám jen jedno mimnko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
2.1.17 13:31

Ahojky holky, tak jaké byly Vánoce s prckama a kolik vaše dětičky už váží? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
2.1.17 14:32

@Petty4 tak já vůbec nestíhala, chtěla jsem vánoce úplně odpískat,15 si Eliška zlomila nohu, ty první dny byli katastrofa, jedno děcko pořád u prsa a druhého ve všem odkázané na mě a navíc byla uplakaná a chtěla mamku, no už je na štěstí líp, už je ji všude plno i přes nohu v sádře,11 jdem na kontrolu a asi ji to budou už sundávat, ale raději bych to sundala až 19 jak půjdem s malým na kyčle, protože Eliška je strašně divoká a mám strach že to nebude dost srostlé a že si to zlomí znova, ale kecat do toho doktorům nebudu.
Jinak malý vážil v úterý 4,12 kg, za 14 dní přibral 560 za co jsme dostali pochvalu, ale je opravdu pořád na prsu, ale nevím proč ale mlíko místo aby se dělalo víc se dělá míň a to po ještě pokaždé odsavam, ale odpoledne už nic neodsaju a po 20 kách naskladam že ho večer mám čím dokrmit, protože se mlíko nedělá. Vidim to že za chvilku budu muset dokrmovat příkrmem a časem už nebude nic.
Měla jsem to tak u všech, teď jsem se opravdu snažila, celý den kluk na prsu, vše dělal manžel nebo Terka a stejně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
2.1.17 19:22

@Petty4 @Verča P. @Hanesi
Holky dekuji..
Jmena jsou Kristýnka a Laurinka :srdce: krasne přibývají..350g za 9dni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
2.1.17 19:27

U nás vánoce v pohodě. Adélka chodí spát už na noc v 16,30, takže pak jsme se v klidu navečeřeli a rozdali dárky. Anetka byla nadšená, už to prožívala včetně těšení se, takže to bylo krásný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
2.1.17 22:18

@alexa37 Koukám, že to bylo u vás dost podobné :D taky jsme říkala, že letos Vánoce nechci :D malá nemocná :,( a prcek kojení, přebalování, kojení, přebalování…ale naštěstí se zvládla malá uzdravit, takže jsme Vánoce přežili ve zdraví a i docela s úsměvem :)
Co se kojení týče, když Ti takhle krásně nabírá, tak vůbec nestresuj. Na odstříkávání bych se už vykašlala. to má dle mě smysl prvních 14 dní a čím míň to člověk řeší, tím líp to funguje ;)

@Kajkaa85 koukám, že tady s přibýváním problémy nejsou nikde :D

@Berousik jj naše malá měla první takový fakt Vánoce - tešila se, rozbalovala,… už to má své kouzlo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
4.1.17 19:18

Ahoj holky, tak Vánoce dobré, naše tříleťačka si to užila a malý po dnešním vážení a měření má 4070 g a 54 cm, takže přírustek 1 kg za měsíc. :) Jinak má nějakou vyrážku už od narození, nejdřív novorozeneckou teď seboreu a měl i žloutenku, byli jsme kvůli tomu na odběru krve.
Jak jste na tom se spaním u vašich drobků? Já jsem toho zatím moc nenaspala.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
4.1.17 21:29

@Verča P. No ja nechci provokovat, ale treba na dnesek spala Adela 16,30 - 9,30 se trema pauzama na mliko :mrgreen:
Ona od narozeni rozlisuje den a noc a v noci spi, zadne breceni nebo koukani. To je dite za odmenu jak rikam. Ale ona i starsi dcera spinkala v noci pekne. Ale takhle teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
4.1.17 22:52

@Verča P. Tak u nás nastalo peklo kdZ dostal vigantol, vysadila jsem ho a objednala jiné kapky a mám zas hodné miminko, uvidím jak dojdou ty kapky či ti bude dělat, jinak prostě zkusím zas jiné a něco mu musí sedět.
My jíme kolem 2-3 a pak kolem 6 a dneska mě vzbudila před 9 Terka že šla do školy kvůli Elišce, ale noc před tím bylo peklo, večer sem nedala kapky a kluk jak vyměněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
5.1.17 08:36

@alexa37 O tom Vigantolu jsem hodně četla, že způsobuje břichabol. Jsou i jiné alternativy, ale ty prý nejsou schválené kvůli obsahu vitamínu D, ale je fakt, že toho moc nevím. Hlavně doktoři o těch alternativách neradi slyší. Je to ale určitě lepší než nedávat nic. Malý mívá bolení, ale s Vigantolem to nemám vysledované, zatím dávám pravidelně.
Už mi spával krásně, 4,5h v kuse, ale posledních 14 dní je peklo. Uspím ho v zavinovačce, položím tvrdě spícího do postele, lehnu si taky a sotva zhasnu, okamžitě se probudí. :nevim: Asi budu spávat s rozsícenou lampičkou. :lol:
Jinak vyrážka se hojí, dala jsem na babské rady a vyzkoušela potírat MM a omezit cukr. A funguje to. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
5.1.17 09:35

@Berousik Tak to skutečně tiše závidím. U nás je i letos v módě lespavost. :)
Včera večer jsem malého musela svěřit mužovi, abych se do dalšího kojení trošku vyspala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
5.1.17 09:44

@Verča P. Mám objednaný v Maxovi a jsou pro miminka, tak uvidím, jinak malý se najedla o půl 11 a do půl 4 sem o něm nevěděla, pak spal do 7.45,najedl se a zatím spí.
Já honem rozvaříme a poklidila a snad bude hidný, dneska budem spát po prvé samy v ložnici, manžel bude v práci a Eliška už je zpět v pokojičku, jak měla čerstvě tu sádru tak spala s náma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
5.1.17 11:49

@Verča P. Zkousela jsi bily sum? Ja Adelu kolem pul pate vykoupu, dostane mliko a normalne bdelou ji polozim do postylky. Zapnu bily sum, pohladim a odchazim. Ona si chvili kouka a pak usne. Kdyz dite uspis jinde a preneses, tak mu pak staci otevrit ocko a ma sok. Prostredi je jine, nez kdyz usnulo. Stejne tak to svetlo a tma. Tak uspavej po tme, nebo jen s nocni lampickou, co bude svitit celou noc. Me by taky rozhodilo, kdybych usnula na gauci a probudila se v koupelne :lol:
Oni sice usnou, ale brzy jen tak kontrolne otevrou oci. Adela vzdycky omrkne situaci, zjisti, ze je vse ok a spi dal. Vidim to ve videochuve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí