TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5108
5.1.17 12:30

@Verča P. Já dávám přes oči kapesník, dávala jsem to i holkám a Eliška usíná do dnes s plinou na očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
5.1.17 12:45

U nas hrozny.. v noci vubec nespim. Holky, hlavně Kiki, se budi a porad rve..jsem totalne vycerpana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
5.1.17 16:06

@Berousik To jsem nezkoušela, ale ráda se přiučím a zkusím cokoliv, co by pomohlo. Malý se totiž ode mě neodtrhne, celý den nosím buď v zavinovačce nebo v šátku, když ho položím do 5ti minut je vzhůru. Večer chodíme spát spolu, usíná v náručí a spíme spolu v posteli. Mám ho u sebe 24 hodin v kuse a už mě bolí záda a ruce a nic doma neudělám. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
5.1.17 17:08

@Verča P. Tak zkus ten bily sum. Ono je to uklidnuje. Pry to snad pripomina zvuky z delohy :think:
S tim celodennim nosenim, to je blby no. Nemuzes ho dat i treba do lehatka a houpat? Nebo si ho polozit na gauc a sedet vedle? Ja Adelu vzdycky supnu do lehatka a dam v kuchyni na zem a varim nebo uklizim, u toho na ni mluvim a ona kouka a je v klidu, kdyz tam jsem. Ale tvuj je uz asi zvykly. Asi bych ho nechavala chvili brecet. Byt u nej, hladit a utesovat, ale nezvedat a nenosit pokazde, kdyz zaplace. Miminka kontakt s maminkou potrebujou, ale staci jim blizkost, ne porad nosit…to se odrovnas a hlavne, az zacne neco vazit. Trochu bych to rovnala uz ted, dokud je jeste takto malinky a neni dlouhodobe zvyknuty. Jsou tu diskuse o fakt zoufalych maminach, co si naucily mimino usinat treba pri hopsani na mici. Jenze mimino vyrostlo a oni hopsaji s desetikilovym batoletem hodiny a hodiny kazdy vecer a jsou fakt hotove. Taky je dobry ho naucit usinat s nekym jinym, ono nekdy si muzes odpocinou. Me treba manzel muze uplne zastoupit. Jasny, nekojim tak o to je to jednodussi, ale jinak proste zastoupi. Vykoupe, prevlikne, ulozi atd. Obcas uspava on, obcas ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
6.1.17 10:23

@Berousik Ahoj, tak včera jsem zkoušela ten bílý šum. Malý se po něm hodně zklidnil, dokonce neusnul, ale pořád se budil leknutím, že sebou vždycky trhnul, takže se probudil. Nicméně je pokrok, že skoro usnul a to bez nošení a v posteli. Myslím, že to chce čas a zvykne si. Děkuji moc za radu. :D JInak je to úplně jiné dítě než Anetka, tu jsem mohla položit do košíku a vůbec mě nepotřebovala, tohoto to budu muset naučit. Není to tak, že by byl zvyklý na nošení, ale spíš si musí zvyknout být sám. Snažím se o to už tak 14 dní, pokládat ho do košíku a i za cenu malého pobrekávání ho tam chvíli nechat, ale zatím bez velkého úspěchu. Myslím, že až se začne víc zajímat o hračky než o mámu, půjde to snáz. Lehátko s houpačkou mám taky, ale není v ní spokojený. Ani mluvení nepomáhá. Je to takový malý přítula. :lol: Ale nechci dopustit, abych se stala jeho otrokem - jak píšeš, to uspávání desetikolového dítěte na míči…Jinak máš moc šikovného muže, že i přebalí a vykoupe. To můj se toho bojí i když jinak pomáhá, seč může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
6.1.17 10:25

@alexa37 S tím Vigantolem - tak všera jsem zkusila dát ho přes den a trochu se kroutil, ale večer a v noci klid. Normálně ho dávám večer a má pak velké bolesti, takže u nás je to nejspíš taky tím. Co si objednávala za značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
6.1.17 11:25

@Verča P. https://www.drmax.cz/…kapky-11-7ml?…
To, ale zatím nedošli, tak neřeknu jak mu sedí, nedávám teď těch pár dní nic, nechci ho trápit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
6.1.17 13:28

@Verča P. Tak to je dobře, že se mi bílý šum líbí. Ještě můžeš vyzkoušet různé druhy bílého šumu. Třeba si vybere :) naše holky preferují vysavač, ale jsou digestoře, fény, jízda autem…mám na to aplikaci, je to pro Iphone a jmenuje se to White noise baby. Tam jich je kupa. Určitě něco bude i pro telefony s androidem.
Jinak to uspávání je zásadní, na to si rychle zvykají a pak by mohl být problém. Ale s tím kontaktem přes den máš pravdu, jak ho začnou zajímat hračky a okolí, tak se ti určitě uleví. Zatím jsi středobodem jeho vesmíru Ty :srdce: ale to přejde :mrgreen: hlavní je to uspávání. Abys taky mohla mít večer čas na sebe, manžela, dcerku…a nemusela chodit spát s ním.
To lehátko…třeba jsi to už zkoušela, ale třeba ne. Adéla tam být taky nechtěla. Oni jak ještě moc nedrží tvar, tak je jim to nepohodlné. Byla taková zhroucená v tom. Tak jí to vykládám dekou a ještě ji zapnu pás, ona je taková pěkně zapadlá a upnutá a to jí dělá dobře. Viz foto, takhle se mi dnes smála, když jsem uklízela v kuchyni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
6.1.17 13:45
@alexa37 píše:
@Verča P. Já dávám přes oči kapesník, dávala jsem to i holkám a Eliška usíná do dnes s plinou na očích.

Super nápad :palec: :palec: dala jsem jí teď takto plínku a usnula téměř okamžitě. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
6.1.17 17:36

@Kajkaa85 Ahoj, ty máš dvojčátka že? Tak to musí být vyčerpávající hrozně, já si to vůbec neumím představit. Ještě když se každé budí v jinou dobu… :zed: :zed:
Drž se. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
6.1.17 17:46

@Berousik mám mladší sourozence a mamka to tak dělala tak sem to dělala taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
6.1.17 17:48

@Verča P. Dvojčata musi být záhul, mě dobře dává zabrat dvouletá s nohou v sádře a mimino, už to teda těch pár dní vydržím, ale ty první dny sem si to neuměla představit a do toho ten zánět, horečky, prostě mi bylo hrozně tak to bylo pro mě nepředstavitelné, ale příští týden se snad té parady Eliška zbaví a budem snad fungovat líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
6.1.17 17:50

@Verča P. Tak mi došla SMS že si můžu kapky vyzvednout tak je zítra manžel cestou z práce vyzvedne, ale dám mu je až v neděli ráno, kdyby ho to zlobilo tak ať ne v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
7.1.17 08:51

@Verča P. Víš co ještě zkus, dej mu než ho nakemíš do košíku nebo postýlky, prostě kde spí termofon s teplou vodou, já mám v košíku elektrickou deku, tu jak ho vytáhnu zapnu a pak ho položím do vyhřátého, tak nejde s teplé náruče do studeného pelíšku.
Jak ho položím deku vypnu ať ho neuvařím.
Když deku nezapnutých tak taky pláče, ono ji s teplé náruče do studeného není asi pro miminko příjemné.
Nechám rožlou jen baterku ať není moc ostré světlo, jdu vypnout televizi, napiju se, většinou jdu na záchod a jdu si lehnout, zkontrolují ho a zhasnutí baterku a spíme.
Mám baterku jmenuje se puk a s ní i chodím po bytě s malým v noci na rukách, já si ho totiž vážím před kojením ať vím kolik vypil a kojim u televize, ta taky nesvítí moc, lapmu roznu na přebalení a pak už jen televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
7.1.17 09:01

@Verča P.
Jj, mám skoro 4tydenni holčičky a 2,5letou cacorku.. přes den tu mám ještě naštěstí pomocí, v noci to bylo hrozný..Ale teď říkám, dvě noci celkem šly..Tak snad to vydrží. Vysadila jsem Vigantol a dnes koupíme nějakou alternativu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí