TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2199
10.9.16 13:12

@Petty4 v jakem ty si tydnu ja taky aspon do listopadu pulky aspon 36tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
10.9.16 15:01

@sukynecka01 v pondělí 30tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.9.16 15:44

@Hanesi určitě vydržíte, ale ten 30tt je už pěkný ;) Zatím je to o. k.? Už se Ti to uklidnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
10.9.16 17:00

@Petty4 Rozhodně jsem klidnější, když to začíná trojkou, ale brala bych alespon 34+ a více…
Jj, špinění se uklidnilo, jen ležím a odpočívám. ;) Děkuji :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
10.9.16 17:34

Ahoj holky, máte taky někdo moc plodové vody? Prý mi to zpusobuje ty problémy.. poloha čípku, zkracování, kontrakce, tlak na spodek.. doktorka mi v pátek řekla že do termínu nevydržím 30+1 termín 17.11. dnešní fotka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.9.16 17:43

@Hanesi já Tě úplně chápu, jak budu 34+ jakože doufám, že budu tak si konečně vydechnu… do té doby je to fakt na palici. Ale hlavně, že špinění ustalo a už snad dá pokoj až do termínu ;) Musíme myslet pozitivně, i když někdy je to hodně náročný :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.9.16 17:49

@Eleanora1988 Téééda pěknej pupíček ;) si je doktorka teda nějaká moc jistá… :? já v prvním těhu měla zkracování čípku, kontrakce, tvrdnutí a moc plodové vody jsem neměla… ani ted se mi k množství plodové vody nikdo nevyjadřuje, tak nevím :roll: A kdy Ti jako řekla, že podle ní porodíš? Je rozdíl 32tt a 37tt a přitom ani jeden není v termínu… a kdy ti na to přišli? Stále mám teda pocit, že je lépe více jak málo… znám víc problémů a dřívější porody spíše skrz málo plodové vody…
každopádně se drž, problémy tu nějaký máme snad všichni :( tak snad se pod 36tt žádná k porodu nedostaneme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
10.9.16 17:55

@Petty4 no ona mi řekla, budte ráda za každý den co je malý uvnitř když jsem se ji ptala. no a řekla, já si myslím, že je to příčina těch problémů.. od cca 20 tt mám klidový režim. Tak se fakt šetřím, chtěla bych do toho 36 tt vydržet, už je to pár týdnů.. Já ji totiž řekla, že když ty problémy jsou už tak dlouho, že na konec budu přenášet a ona mi řekla kdepak, vy do termínu nevydržíte :nevim: a říkala, že tam při vyšetření cítí, jak je to tam natlakovaný, napjatý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.9.16 18:26

@Eleanora1988 já už slyšela tolik historek, kdy porod rozháněli a nakonec se přenášelo… podle mě není nemožné, aby tvoje tělo nebylo na tento zvýšený tlak uzpůsobené a klidně to můžeš zvládnout. Jako fakta by ti říct měla to je jasné, ale překvapuje mě, že si je tak jistá… ale jak jsi nad 30tt tak už se to dá dobře zvládnout. Já rodila 33tt a malá zcela zdravá a dokonce napřed ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
10.9.16 18:55

@Petty4 a nevadilo by ti, když se tě na to zeptám? Kolik vážila? jak byla velká? jak dlouho byla v inkubátoru? jako já to beru s rezervou co mi říká.. ale musím uznat že je to pro mě už fuška, takováhle jsem byla když jsem šla dceru rodit a když si představím že ještě dva měsíce 8o ale samozřejmě chci vydržet co nejdýl, ono to musí být hrozný koukat na drobečka jak je napojenej v inkubátoru :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.9.16 20:37

@Eleanora1988 jako já nechápu dvě věci, když je to podle ní s tebou tak na spadnutí, tak proč tě nepředá nemocnici - já tohle už řešila s porodnicí a né se svojí lékařkou a za druhé, když podle ní můžeš v podstatě za 10 minut porodit, tak jak to, že ti ještě nepíchli kortikoidy na dozrání plic? Tím by nikdo nic nepokazil…
Mě právě tu injekci píchli, takže malá dýchala hned po porodu krásně sama i mě s ní doktor fotil na porodním sále a já si ji chovala :andel: sledovaný měla jen dech a teplotu, takže z ní žádné hadičky naštěstí nečouhaly a chodila jsem ji kojit a chovat a hladit a povídat se s ní. Byla v inkubátoru asi týden, ale jak říkám, nebylo to, že bych se jí nemohla dotknout, mohla jsem s ní být jak jsem chtěla. Měla necelý 2kg a jak se dostala nad 2kg šly jsme domů.
zažít bych to znovu nechtěla, jelikož se nemůžu rozpůlit a být s jedním dítkem doma a s druhým v nemocnici, plus ten strach tam je, ale bylo tam plno dětí narozených mezi 28-31tt a všechny hezky zvládaly, jsou to malí bojovníčci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
10.9.16 20:59

@Petty4 jé tak to je krásný, že jenom týden.. Já si totiž představuju, že v tom inkubátoru musí být, tak jako do termínu.. tak to je nejspíš blbost, že? Moc děkuju, fakt mě to utěšilo. já mám strach - to je jasný, ale právě proto říkám, že ji beru s rezervou. Jezdím i do fakultky do nemocnice, když mě chytly ty bolesti několikrát už.. ale tu plodovou vodu, to mi řekla ted v pátek, v porodnici jsem byla myslím před 2 týdny naposledy a tam mi doktor komentoval jen ty bolesti a to že monitor zapisoval lehký kontrakce, ale o plodovej vodě nic neříkal.. tak nevím jestli jet radši zas do porodky, že by se to za dva týdny zhoršilo? no nevím.. každopádně čípek je 34mm, to prý na hospitalizaci není.. nejprve říkal že by si mě tam nechal na pozorování a pak se ptal jestli mužu kdykoliv dojet, tak at si jedu domu a kdyby něco at hned přijedu.. a taky ona mi pořád říká, že je měkkej a že to tam je napnutý a ten doktor tam pokaždý říká že mu to příjde docela v pohodě, že to drží.. ale proč teda mám takový bolesti často a proč mám břicho jako sud.. :nevim: jako něco na tom bude.. a to nic není, jak jsem měla bolesti, křeče do břicha v tom cca 20tt, tak mi řekla, že at jsem ráda, že už doma jedno zdravý dítě mám. Jako kdybych měla potratit :zed: asi mě zbytečně moc straší, nevím co si teda myslet, v ten pátek mi to ukazovala na tom ultrazvuku a říká vidíte tady, tady, tady je tam hodně plodové vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
10.9.16 21:01

@Petty4 jo a o těch kortikoidech mi řekla, že tak za 2-3 týdny mi je muže píchnout kdyby něco. Já vím, že rodí i kolem 26 tt a píchaj kortikoidy a děti už zachranují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
11.9.16 09:18

@Eleanora1988 To by mě zajímalo, jak ty máš vidět, že je plodové vody moc, já jsem ráda, že poznám obličejík, nožičky a ručičky :D jakože někdo má plodové vody akorát a pak mu začne ubývat se stává a je to logický, ale naopak? To fakt slyším poprvé… každopádně čípek je 34mm je fakt v pohodě, jako pochopitelně to není jediný ukazatel, ale být tebou bych asi jezdila spíš do té nemocnice, kdyby něco. Jinak já v prvním těhu měla kontrakce taky od 20tt :( jen se stupňovaly až buch v nemocnici mi praskla voda a jelo to. Nicméně jsem ráda, že jsem tě aspoň trochu uklidnila, že dřívější porod sice není snadný, ale nemusí být ani tak hrozný ;) šly jsme domů myslím 23dní po porodu, takže jako by ve 36+něco „tt“ takže ostatní měli ještě bříško a já už malou doma :D byla maličká, ale vše jinak stejné jak ostatní miminka, jen jsme doma víc topili :D jako ona si držela teplotu dobře, to bylo spíš pro můj pocit, aby jí bylo stále teplo po koupání atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
11.9.16 09:34

@Petty4 ahoj, ted mi tvrdne co 3-4 minuty, ale nebolí to nic, jen stvrdne jako kámen a je to nepříjemný i na dýchaní. Počkám do dopoledne a když to bude pokračovat, tak pojedu zas do nemocnice :roll: už mě to fakt nebaví.. a píchali ti v tom těhotenství taky magnezium? brala jsi magnosolv? mě příjde, že magnosolv mě nepomuže, ale že ta injekce snad ano.. včera jsem na ni nešla a ted to zas tvrdne.. jestli je to tím nevím.. mám chodit i soboty neděle, ale fakt ty boky už to nedávaj, mám podlitiny a zatvrdliny… (chodím každý den)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí