Poradna duly
Jana Čurdová
@Eleanora1988 Když mě u prvního těhotenství tvrdlo bříško co 5 minut, tak si mě nechali v nemocnici na kapačky magnesia - byla jsem ale už v 35tt, tak jsem se už tak nebála. Kapačky to rozehnaly a já rodila až o 14dní později…
Jen se bavím o tvrdnutí a ztvrdlo mi taky ![]()
Tak mě už od pátku nějak bolí tam dole, ale jakoby z venku, spíš pysky
mám to snad i nějaké nateklé nebo co. Do toho mě trošku pálí močová trubice a pobolívá podbřišek, tak jsem si včera koupila v lékárně brusinky, urologický čaj a canesten mastičku na mazání abych nějak přežila do pondělí než zajdu k doktorce
Jinak ještě taková věc… včera jsme spolu s přítelem spali a ke konci mě chytla hrozná křeč do břicha, tak jsem musela do teplé sprchy.. pak jsem vyšla, no a po obou nohou mě steklo několik čůrků tekutiny.. nejspíš to bylo sperma, bylo to bílé a i podle pachu, ale bylo to jak voda tekutý a to mě právě přišlo divný
no a ráno vstanu, jdu na záchod a ještě než tam dojdu tak zase mezi nohama mokrý a teklo mi to dolů.. ale to už jak sperma nevypadalo
tak nevím, jestli kombinace výtoku, rozpuštěné mastičky (ale zase ta se nemaže dovnitř) či co, ale jsem dneska celkem dost na prášky
protože se bojím, jestli se včera při tom styku nemohlo něco stát a nezačala mi odtékat plodová voda. Nechci nějak hned plašit (i když to už plaším) a jet do porodky, teď mám intimku a nepřijde mi, že by byla nějak víc mokrá nebo tak, akorát výtok jak vždy. Tak uvidíme během dneška, snad to bude ok
a zítra ráno hned pojedu k doktorce, už aby to bylo ![]()
@Blackyyy Ta bolest břicha bylo tvrdnutí po orgasmu, to se stává často a může i bolet. pokud ti to nevyhovuje, zkus se orgasmu do porodu vyhnout, budeš klidnější
Ta vytékající tekutina bylo podle mne sperma s výtokem. Ono v těhotenství je to samo o sobě dole hodně vlhké a k tomu to sperma udělá svoje. Neboj, nemusí to hned být plodová voda
Určitě ale můžeš na test k doktorce s intimkou, ale pozor, musí být neparfémovaná, ideální je mít tu obyčejnou poporodní vložku ![]()
A ty pysky, zeptej se doktorky, jestli se ti tam neudělaly varixy. Já to tak mám, bolí to když stojím a otíká to, beru na to diovarix ![]()
Teď se hlavně uklidni, stres miminku nepomůže ![]()
@Hanesi zajela jsem si na injekci.. ja mam ty magnezkovy 2000mg každý den.. ale včera jsem nesla no.. dokud to půjde chci být doma kvůli malej..
@Hanesi Moc ti děkuji, uklidnila jsi mě
moc se o maličkou bojím, začínám si už připadat jako nějaká úzkostlivá těhotná co by nejradši jen ležela
tak zítra skočím k doktorce ať mám pokoj, stejně jsem měla jít ve středu do poradny. Na ten spodek jí řeknu, ať se mi mrkne, je to otravné, oteklé a bolavé ale to ty teda bohužel sama znáš
S tou vložkou to zkusím, si dát tu porodnickou na noc a ráno jí s sebou vezmu, ještě že už jsem si je koupila
protože i sama doktorka mi říkala, že alwaysky apod. nejsou vhodné, že díky těm parfémům atd. jim to pak barví tu tekutinu kterou testují jakoby to byla plodovka.
Jak se máš jinak ty, vše v pořádku? Jak si užíváte víkend?
My odpoledne jedeme do kina, asi na Loveckou sezónu, odpočinkový animák, aspoň přijdu na jiné myšlenky ![]()
@Eleanora1988 jj v prvním mi píchali injekce, takže modřiny šílený… vím o čem mluvíš
v nemocnici kapačky, ale nepomohlo ani jedno
Nicméně dnes mi taky hodně tvrdne břicho, dám malou spát a jdu si lehnout… Tak dej vědět, jak jsi dopadla, určitě to bude dobrý ![]()
@Blackyyy jj já bych řekla v podstatě to stejný co ti řekla @Hanesi podle mě to tak fakt všechno je, takže klid
jako kdyby jsi byla hodně nervní, tak pro uklidnění se stav do nemocnice už dnes, ale vše má vážně logický vysvětlení a co se plodovky týče, bylo mi u doktorky řečeno, že by odtékala stále a né jen po nějaké „akci“. Jako co se sexu týče, tak manžel má smůlu, já to prostě neriskuji, víc mě to stresuje než vzrušuje, jsme mladí, tak si dost užijeme pak ![]()
@Petty4 jo, ležím a je to klidnější.. i kdyz pořád tvrdne
Děkuju moc za podporu a zkušenosti ![]()
@Eleanora1988 Nemáš vůbec zač, já ho mám dnes v jednom kuse taky tvrdé, asi nějaký blbý tlak…ale beru to tak, že když mě u toho nic víc nebolí, tak je to v mém případě asi součást těhu ![]()
@Blackyyy Ty jo, do kina v tomto tt? Bych měla strach že mi malej vyskočí ven břichem
On jak už slyší, tak ten okolní hluk mu dost vadí a v kině je to teda dooost nahlas ![]()
Jinak u mě docela dobrý. Začala jsem pomalu chystat na mimčo, pere manžel, já to pak skládám a něco málo (povlečení a tak) v sedě vyžehlím. Dávám na hromadu, co se bude brát do porodnice a dopisuji seznam, co ještě musím pořídit. Už toho naštěstí moc není
Dnes už díky bohu nešpiním, tak jsem trochu klidnější ![]()
@Petty4 Díky kočko
takhle nedočkavá na návštěvu doktorky jsem ještě nikdy nebyla, pojedu tam asi už na sedmou a to mám normálně ještě půlnoc s mým spaním-nespaním
Jinak to mě mrzí, jak ti tvrdne bříško, ty na to trpíš hodně viď
mě naštěstí tvrdlo jen nějak dva týdny na začátku druhého trimestru, teď co beru třetím měsícem vitamíny od Akuny, tak vůbec nic (ťuk, ťuk). Ještě kdyby ty vitamíny fungovaly na vše, že by se člověk cítil úplně v pohodičce
![]()
@Hanesi No vidíš to, malá zase o sobě dala vidět až ke konci filmu, protože jsem si žízní cucla trochu coly co měl přítel a bylo to
jinak i když to je dost nahlas, tak byla hodňoučká
ono ale celkově jak jsou tyhle horka je taková línější ![]()
Je bezva, že už nešpiníš a je ti lépe. Snad to tak bude pokračovat a už se ti to nerozjede
Já mám prádlo už vyprané, všechny mimi oblečky, látkové pleny, ručníky i zavinovačky, ponožtičky, čepičky..
Ještě mi zbývají dečky a jedna kombinézka co jsem dnes ulovila v FF v tescu
Co se týče věcí do porodnice, tak jsem si říkala, že teď už ve 30tt bych to měla dávat pomalu do kupy, mám to tak různě postrkané po baráku ve skříních a kdyby nedej bože náhodou něco, tak bych to pak těžko hledala ve spěchu
Takže si tu tašku snad během týdne zabalím ![]()
@Blackyyy a jaký vitamíny Ti pomohly na to tvrdnutí? Asi bych měla taky zkusit
jako já už jsem si na to docela zvykla - nebolí to, ale nepříjemný to je a dobrý to určitě není
kdyby netvrdlo, tak budu raději.
Co se týče balení do porodnice, tak to až tak neprožívám asi díky tomu, jak to bylo v prvním těhu… to bylo stále tak rizikový, že mi to nikdo ani nedoporučoval
pak jsem malý věci nakoupila, vyprala, ale tím, že jsem rodila dřív ani nebyly 3 týdny po porodu vůbec potřeba a mezi tím mi vše dovezl manžel a mamka, takže já klidně vše začnu kompletovat až po 33-34tt, protože ví, že dřív to stejně nebude potřeba, buď z důvodu, že mimi bude v termínu, za což bych byla nejvíc šťastná
a kdyby se narodilo dřív, tak je taky čas zajet domů vše nabalit… což doufám, že se nestane.
@Petty4 Já na to beru Onyx, jsou to tekuté nejspíš minerály, zkrátka ta firma má vše v tekuté podobě, protože to jsou ty nejčistší vitamíny, z kterých si tělo vezme 100%. Mrkni sem . Já beru půl odměrky denně, ta odměrka přijde k tomu balení. Odměrku pak naliješ do skleničky vody, nepije se to samotné. Je to sice dražší záležitost, ta lahvička vydrží lehce přes měsíc, ale fakt mě to pomáhá. Já za tu Akunu dám asi pět tisíc měsíčně, protože toho beru povíc (beru i železo, selen, zinek, atd..), ale do zdraví se nebojím investovat. ![]()
Jinak dnes jsem teda ráno jela k té doktorce a vše je v pořádku
zánět nemám, mám se akorát namáčet v Rosalginu abych ulevila nějakým těm nepříjemným pocitům a snažit se dole co nejvíc „větrat“
a mýt se jenom vodou, bez intim mýdla, což bude pro mě najednou divné, používám intimní mýdla x let
Moč byla trošku zakalená, ale jinak v ní nic nebylo. Takže se mi ulevilo ![]()
@Blackyyy tak jsem ten Onyx taky objednala
už zkusím vše, aby jsme vydrželi do termínu
moc děkuji za odkaz ![]()
Mě doktorka čeká až za 14dní, takže budu ještě chvíli napínaná, ale moc se tam netěším, abych z toho co mi řekne nebyla zase celá hotová
Ale Tobě MOC gratuluji k super zprávám, aspoň můžeš být klidná a těhu si užívat ![]()
@Petty4 Tak to je super, že jsi si to objednala
až ti to přijde, tak se klidně ozvi, kdybys třeba ještě potřebovala poradit s něčím nebo tak ![]()
Snad dopadne vše dobře a nebudeš mít žádné problémy. Hlavně aby jsi vydržela 2v1 co nejdéle
věřím, že vše bude ok.
Taky jsem ji řekla ať mi mrkne na ten čípek a nezkracuje se, takže tak. ![]()