Poradna duly
Jana Čurdová
@Blackyyy píše:
@Veronika_Praha Ležím na boku, mám těhotenský polštář, ale že by se mi leželo nějak extra pohodlně, to teda nei tak mě něco tlačí, dlouho nevydržím na jedné straně. A pak ještě vždy ten polštář vzít, obracet ho, naaranžovat se..
Taky se v noci budím snad po dvou hodinách, jak kdy. Přijde mi, že spíš v noci nespím než spím
a lepší už to nebude
Já si myslela, jak bude polštář nápomocen a mě se nakonec spí líp bez něho:-)
@Veronika_Praha Mě se s ním spalo božsky když jsem ještě neměla skoro žádné břicho, teď už mi to tolik nevyhovuje s bubínkem ![]()
@Blackyyy tak to je krásnýýý, hlavně že je vše v pořádku
to jsi asi o týden přede mnou
Jinak co se polštáře týče, hodně mi pomohl ze začátku při kojení, když bylo miminko ještě hodně malinký a člověk je nesvůj zda ho dobře drží, aby mu nevykrucoval hlavičku atd. na ten polštář jsem si ji hezky položila a kontrolovala vše ostatní ![]()
@Veronika_Praha co už bych dala za ten 30tt
můj strašák je ten 33tt, kdy se narodila malá, to bude asi krušné období pro mé nervy…
Co se porodu týče, je dobře že to všechno víš, ale kojit by jsi měla i při císaři né? Já byla v nemocnici dlouho a holky po císaři tam taky kojily ![]()
@Petty4 U císaře je těžší rozběhnout laktaci. Ale mám speciální polštář pro dvojčata a manžel bude se mnou první týden, aby mi pomohl s kojením. Byli jsme spolu na kurzu pro dvojčata, tak to musíme zvládnout. Je to moje priorita:-). Já se u císaře trošku bojím odcizení od dětí, nenastartujou se hormony. To u normálního porodu většinou není. Ale obě varianty mají svoje plusy a mínusy. Uvidím, jaký bude finální verdikt doktorů. Spíš myslím, že císař. Já bych byla také asi klidnější, ale jak jsem psala, pak se zase bojím toho kojení a odcizení…
Ahoj holky, já jsem aktuálně v 29tt a právě jsem se vrátila z porodnice. Díky bohu ještě ve stavu 2v1! ![]()
Ale měla jsem hrozný strach… ![]()
Mám diagnostikovanou vcestnou placentu a již od 21tt mi hrozili, že můžu začít krvácet nebo špinit. Byl nařízen klidový režim a já se ho opravdu snažím dodržovat i s dvouletou dcerkou doma to není jednoduché…no a v noci ze čtvrtka na pátek jsem začala krvácet
Hrozně jsem se bála a jeli jsme okamžitě do porodnice. Tam jsem si poležela do dneška a naštěstí to krvácení ustalo a malý prospívá. Aktuálně má odhad cca 1430g
Už máme píchlé kortykoidy, kdyby náhodou…ale pevně věřím, že nebudou potřeba a že vydržíme alespoň do 36tt ![]()
@Hanesi Ahojky, no tak teď jsi mě vyděsila
hlavně že jste oba v pořádku! ať se vám daří a maličký vydrží v bříšku co nejdéle ![]()
@Blackyyy děkuji
Domlouvám mu každou chvilku, že nemá kam spěchat ![]()
@Veronika_Praha podle mě se neboj císaře, byla jsem v nemocnici fakt dlouho a děti odcizené nebyly a s kojením tak trochu ze začátku bojuje každý
určitě to skvěle zvládnete, zvlášť, když jste takhle připravení ![]()
@Hanesi uf uf úplně vím, jak Ti muselo být
tyhle nájezdy na porodnici a ležení tam znám víc než dobře. Stále doufám, že jsem si již užila dost a tohle těhu bude konečně normááálnííí. Nicméně na 29tt má teda prcek úžasnou váhu
milá zlatá, ty budeš ještě ráda, když vykoukne na svět o něco dřív - pochopitelně myslím tak 37-38tt
Jinak dvouletku mám doma taky a vím, jak klid s nimi je náročný… ale je fakt, že raději klid doma než předčasný porod. Musíme to obě zvládnout
Řekli ti z čeho krvácení bylo? Vím, že se občas stává a pak je vše o. k.
@Petty4 Jj, je o něco napřed, ale to je dobře
cpu se vitamíny, aby pěkně nabiral, protože mám strach… ale rozhodně neplanuji jeho příchod na svět driv jak v 36tt.
To krvácení je kvůli té vcestne placente, pořád si mrška hovi u branky ![]()
@Hanesi a jaký vitamíny papkáš? Bych asi taky měla… raději.
No musíme do 36 vydržet, ale to určitě dáme
teda dnes mě nějak píchá jakoby žaludek a v boku, tak to je zrovna nic moc ![]()
@Petty4 standardně rybí tuk (omegu) a k tomu nějaké tehu vitamíny (a-z mama, elasti Q vitamíny atd). Žaludek už
@Petty4 žaludek už je docela utiskovany miminkem, tak to tlaci ![]()
@Veronika_Praha já byla na císaři bez narkózy a donesli mi přisát Elišku brzo, on je spíš problém pokud je to v narkóze.
Když porovnám císař a porod, tak jsem to měla stejný co se týče rozjetí laktace, ale jak sem psala, byla jsem bez narkózy, tak mi donesli Elišku brzo.
Jinak u Terky mi zastavovali ve 30tydnu porod, porodila jsem jen o 13 dní dřív, teď se začínám bát, ze skončím v nemocnici, v noci mě příšerně bolela stydká koš a dneska me bolí celý spodek, tak mě to bolelo u Terky, tak uvidím co mi řekne v úterý doktor.
Zítra jdu na cukrovku.
Jinak sem si dneska konečně dovezla Terku z lázní tak se mi trochu uleví, že mi pomůže, kdyz není doma manžel.
@Hanesi no v lékárně budu muset taky něco nakoupit, pro jistotu, zeptám se co mají ![]()
@alexa37 mě kyčle a stydká kost bolí už měsíc… dr mi nařídila ležet, ale v prvním těhu mě nebolela vůbec a porodila jsem dřív. Myslím si, že jsou to takový nejasný signály, jednou bolí to a jednou to, ale určitě je dobře, že jdeš k doktorce, aby tě pohlídala
Mě třeba napsala vápník…