TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
647
23.8.16 21:03

@Blackyyy no jsi vážně drsná :D jako co se hygieny týče, tak jsem měla vše, jen teda né miniatury, to je hezký :D ale vůbec jsem neměla Bepanthen, Linteo baby, micelárku, BB krém, tužku na obočí, řasenku, tvářenku, balzám na rty a tak,… a musím se přiznat, že kosmetiku typu tužka na obočí, řasenku, tvářenku, balzám na rty a tak bych vůbec po dobu kojení nepoužila (myslím ten půl rok až rok, dva,…), člověk netuší co je v tom za složky, ale určitě to není určené pro novorozence a já jsem malou stále pusinkovala a tulila, takže jsem ji tím nechtěla „šmudlat“.
A kde plánuješ rodit? Že už víš, kde co mají atd. to já taky netuším :D

@alexa37 co je potřeba u obvoďáka? Já u něj nebyla snad rok :D ale mu se asi nahlašuje těhu, že? Nebo je potřeba něco víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
23.8.16 21:07

@Petty4 je potřeba razítko do průkazky a graf EKG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
24.8.16 08:17

@Petty4 Já bych se nezvládla tak dlouho nelíčit :lol: i když budu ztrhaná novopečená matka, tak budu chtít aspoň trošinku vypadat :D povrchní nejsem, jen zkrátka mám ráda aspoň trochu patlátek a doufám, že když mám kvalitní a dražší věci, že v tom nic co by malé vadilo není ale to uvidíme :lol: :potlesk:
Jinak já budu rodit v Ivančicích, prvně jsem chtěla rodit v Bohunicích, ale do Ivančic to mám autem asi za 10-15 min. (podle toho jak akutní to se mnou bude :mrgreen: ) a vyhovuje mi i, že to je takové „rodinnější“, menší prostředí, moc rodiček tam nebývá. Pokoje, které jsou jinde nadstandartem, tzn. jednolůžka s tím vším co k tomu patří, tak jsou standartem, každá rodička tam je na pokoji zvlášť. To mi taky vyhovuje, nejsem zrovna společenský typ co se týče vybavování se s cizími lidmi natož pár dní po porodu no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
24.8.16 08:56

@alexa37 to je to, že já v prvním těhu ležela už 7 týdnů v nemocnici touhle dobrou, takže tohle fakt nevím :( ale v pátek jdu k dr, tak mi snad dá instrukce kam jít.

@Blackyyy bohužel můžeš mít jak chceš drahý věci, ale pro citlivou dětskou pleť to určitě není… hlavně miminko rádo cítí vůni maminky a né kosmetiky, taky mu to může napadat do očiček atd… no nevím, tohle jsem nikdy moc nechápala ty maminky co se malují ještě hned v porodnici. Jedna se i nalíčila na porodní sál a pak se jí malý asi leklo, jak vše měla rozšudlaný :D
Manžel taky chce, abych šla rodit do Ivančic… ale mě se tam moc nechce, protože zase nevím jaká je tam kvalita lékařů. Jinak samostatný pokoj jsem taky chtěla než jsem tam fakt byla a pak jsem ocenila, že se o nové zážitky člověk podělí i s jinou maminkou IKDYŽ teda dost záleží koho chytne…ale já mám z porodnice moc dobrou kamarádku a do dnes si radíme tím, že máme stejně staré děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
24.8.16 09:36

@Petty4 mě to v prukazce zaškrkli hned jak mi ji dávali, jen jsem nějak ještě neměla čas, zvladla jsem jen zubaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
24.8.16 10:23

@Petty4 Jej, tak to já zase nemyslela tak, že se budu malovat na sál nebo hned po porodu :D spíš jsem tím myslela, až pojedu domů a nebo pokud se bude třeba fotit, tak abych nevypadala vyloženě jak smrt :lol: teď musím vypadat a působit jak nějaká zmalovaná… :mrgreen: :oops:
Co se týče lékařů, v Ivančicích jsou výborní lékaři, jak pan primář, tak porodní asistentky, s primářem mám osobní zkušenost (působí i na ambulanci) a je to fakt kapacita a co se týče ostatního personálu tak mám i zkušenosti od kamarádek, které, ač Brňačky, tam rodily taky. :palec: Jedna měla i klešťáka a i tak na porod právě díky personálu vzpomíná v dobrém. Nevím, jak to máš s porodním plánem, jak moc chceš přirozený porod, atd.. ale v Ivančicích jsou právě otevřeni i těmto možnostem a přáním rodičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
24.8.16 11:45

@Blackyyy tak ted jsi mě s těma Ivančicemi nalomila… Ty ses tam už byla nějak domlouvat? A už máš i porodní plán?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
24.8.16 14:33

@Petty4 Byla jsem se tam podívat, mají tam myslím něco jako „otevřené dveře“ jeden čtvrtek v měsíci, ale teď nechci kecat, mrkni na jejich stránky . Co se týče porodního plánu, tak ten mám sestavený a říkali mi, že ho můžu přinést až tam od toho 36. týdne budu chodit každý týden na ozvy a kontroly, že si ho založí společně s těmi všemi dokumenty co předvyplním, takže pak nebude zmatek až přijedu rodit :lol: Ty budeš mít porodní plán? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
24.8.16 14:36

Jinak holky, kolik jste už přibraly? Já se teď vrátila z poradny a tenhle měsíc 5 kg, což je teda mazec a nevěřila jsem té váze ani ň tak jsem se snad 3× převažovala :lol: celkem mám lehce přes 10kg.. jsem z toho taková špatná, protože jsem si říkala, že bych za celý těhotenství chtěla tak těch 10 celkem a ono mám ještě 3 měsíce před sebou.. :lol: Doktorka mi akorát řekla, že to není ani nějak vidět a spíš je to tím, jak jsem byla hubeňounká, což je asi fakt, já měla sice nějakej zadek i prsa, ale břicho jak letiště a lezly mi žebra a pánevní kosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.16 15:54

@Blackyyy Jen ohledně toho sprchového gelu, nám říkala laktační poradkyně, že co nejméně používat parfemy, mlíka, sprchače… že díte musí cítit matku, je to důležité pro kojení. To je jen malý postřech, jsem provorodička, tak nevím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.16 15:56

Tak já mám 9 kg cca navíc (dvojčata). Čekám, že budu mít min. 15 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
24.8.16 16:17
@Veronika_Praha píše:
@Blackyyy Jen ohledně toho sprchového gelu, nám říkala laktační poradkyně, že co nejméně používat parfemy, mlíka, sprchače… že díte musí cítit matku, je to důležité pro kojení. To je jen malý postřech, jsem provorodička, tak nevím:-)

jj k tomu se přidávám a 100% souhlas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
24.8.16 16:18

@Blackyyy a jaký máš porodní plán? Já vůbec nevím co bych tam měla psát, první dítě se mě na plány moc neptalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
25.8.16 08:07

@Petty4 Já tam mám to, že nechci, aby mě pořád nutili epidurál a ostatní léky, že v případě potřeby bych si o ně řekla, ale preferuji přirozený porod. Pak taky o nástřihu hráze, že si přeji dostatečný čas aby mohla povolit, příp. teplé obklady, že jsem jí v průběhu těhotenství masírovala atd. Pak taky něco o tom, že ji chci mít po porodu na sobě než dotepe pupečník, atd., zkrátka.. :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
25.8.16 13:50

@Blackyyy Já na tohle vůbec nemám odvahu… něco „diktovat“ lékařům :oops: obdivuji tu odvahu, já u prvního porodu byla ze všeho tak vyjukaná, že jsem se jim odevzdala na 100% a ani mě nenapadlo udělat něco jinak… Nyní bych už možná něco málo změnila, např. tahání placenty za placentu z dělohy aby byla co nejdříve venku, přitom normální je to do hodiny…nebo klystýr příliš brzy, který tedy vůbec nefungoval jak měl…
Teď skrze tu placentu vůbec nevím, jestli budu rodit normálně, takže zatím nad tím neuvažuji, ale kdyby se přeci jen poštěstilo a já mohla svého chlapečka porodit přirozeně, asi bych zase tu odvahu nenašla.. :roll:

Jinak tašku máš připravenou bravůrně!!!Ještě bych doporučila na ten spodek místo ručníků kuchyňské utěrky, abys nemusela tak často měnit ručník ;)

Kojící košilka je pěkná věc, ale když se po porodu čistíš, tak košili měníš i několikrát denně, takže já raději využila tu jejich erární, která má vepředu dost hluboké zapínání ;)

A nevím jestli jsi tam měla malý nafukovací kruh, uvítáš ho prvních několik dnů/týdnů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí