Poradna duly
Jana Čurdová
@Petty4 tak břicho taky tvrdne, kyčle naštěstí zatím pohoda, ale u Elišky mě chytli 2.prosince a to sem opravdu doma chodila o berli, musel být na mě úžasný pohled jak placám s pupkem a berlou cukroví
vrámci možnosti piju magnesko, ale flakam to, není čas si vzpomenout, dneska měl Pepek 3× škytavku, tu jednu měl když Eliška spala, tak sem si ho poslouchala, byla to prča to poslouchat, jinak i poslouchání flakam, Elišku sem poslouchala několikrát denně a teď mám čas tak co 3 den, chudák malý, tak ho flákám
@Blackyyy
Já se na tu glukózu netěším, brr, úplně vidím, jak se zas nemůžu dopít, tak snad výsledek bude stát za to a bude v pořádku ![]()
A na rozdíl od glukózového testu se na porod těším, na ten „zapomeneš“ - kdežto pachuť glukózy v paměti zůstane ![]()
@Veronika_Praha
Tak hlavně, že už to máš za sebou ale potrápili tě pořádně.
@Petty4
Aktuálně ho mám jako u první před porodoem
ale co, hlavně, že jsme v pořádku ![]()
Jinak já byla dnes na kontrole, jsem 24+4, prcek měří cca 18 cm, váží 700 g a kluk již po třetí potvrzen
Přibližně za 7 týdnů mě čeká nástup na mateřskou, tak strašně to utíká ![]()
@wittis Glukóza je hnusná, tu pachuť si pořád vybavuju
ale co dopadlo ještě hůř jsou moje žíly, mám na obou rukách takový modřiny, že se stydím mít krátký rukáv, musím vypadat jak matka-fetka
![]()
Jinak asi sis spletla čísílka ne?
napsala jsi, že prcek má 18 cm ![]()
@Blackyyy
Určitě se Ti modřiny brzy ztratí
Nene, 18 cm je oká - měří ho od temene k zadečku ![]()
@wittis Aha
já si myslela, že v tom 25. týdnu měří miminko až k nožičkám kolem 30ti cm
i jsem to právě četla v různých těhotenských aplikacích, na webech a tak.. ![]()
@Blackyyy tak vypít ten sajrajt je to poslední, ale ty odběry, u nás berou krev 3× a já mám jen jednu schopnou žílu, minule mi dělala všechny 3 odběry z jednoho místa a navíc už je ta žila rozpíchaná tak se to dlouho hojí, na konci září jdu na endokrinologie a ještě nebude žila v cajku
@Blackyyy Úplně přesně nevím, jak dlouhé má nožičky
Ale třeba to bude nový Bolt, tak ty nožky 12 cm dají ![]()
@alexa37 já teda neposlouchám
ani mě to nenapadlo…
ani tu škytavku jsem zatím nevypozorovala, ale aspoň to malýho netrápí, malé mi vždy bylo líto, když byla tak malinká a škytavka s ní házela a já ji nemohla pomoct ![]()
@wittis já si teda pachuť glukozy nepamatuju ani vzdáleně, ale porod na minutu a dokonale
Ale teda míry a váhu máš úžasný
to bude buclíček krásnej
už víte jméno??
Utíká to šíleně, včera říkám manželovi, že už vlastně za 12 týdnů rodíme… 12 týdnů, vždyť 12 týdnů od otěhotnění uběhlo jako nic, je to fakt za chvíli…
Holky, chystáte už někdo výbavičku do porodnice? Myslím tím, jestli ji už nakupujete ![]()
Pomalu už jo. U dvojčat je lepší být připravená, člověk nevím, kdy to nastane. Příští týden se na to budu muset vrhnout:-)
@Petty4 Já už mám do porodnice skoro vše koupené
já jsem typ člověka, co je rád včas připraven
zatím jsem koupila porodnické vložky, kalhotky, prsní vložky, intimní gel po porodu, 30g Bepanthen na bradavky i pro malou, Linteo baby krémový gel na mytí opět pro mě i pro malou (Linteo i na svých stránkách píše a propaguje alespoň v prvních dnech aby maminka voněla jako miminko a je to napsáno i na tom obalu), malé balení krému, balení 22ks Pampers premium care, no a pak takový ten setík oblečení na cestu z porodnice pro malou - klasika bílé bodýčko s obrázkem a k tomu je čepička a rukavičky. Co mi ještě zbývá je koupit si pro mě nějakou miniaturku věcí na obličej, tím myslím aspoň malou micelárku nebo tak něco, normálně používám Mary Kay a to jsou dost neskladné produkty
taky malé balení šamponu kdyby se mi tam chtělo mýt vlasy ale určitě taky miniaturu suchého šamponu Batiste, malou pastu, atd.. zkrátka miniatury hygienických potřeb
. Taky musím mrknout na nějakou košili ve které by šlo dobře kojit, nějaké gumové boty asi crocsky, tenoučký župan když přijdou návštěvy no a co se týče kojicí podprsenky tak to nevím, teď mám Dčka a jak budou prsa vypadat až se nalejou toť otázka
to asi nechám až na cestu z porodnice, stejně se laktace rozbíhá až tak ty tři dny od porodu a to už snad budeme doma..
A z věcí co mám doma pořád, tak si sbalím tři ručníky (tělo, spodek, prsa), zbytek hygieny jako hřeben a kartáček, nějakou kosmetiku (asi jenom BB krém, tužku na obočí, řasenku, tvářenku), složku s dokumenty, nabíječku, knížku, nějakou svačinku, balzám na rty a tak.. ![]()
@Blackyyy ufff tak půlku těch věcí jsem vůbec neměla a to jsem byla v porodnici asi 2 měsíce
ale zrovna kojící noční košilku jsem měla a kojící podprsenku taky ![]()
@Veronika_Praha jinak chápu, v mém případě je taky lepší být připraven předem… v pátek mám prohlídku, tak od pondělí začnu nakupovat a chystat pro prcka snad ![]()
@Petty4 Já jako prvorodička ještě úplně nevím, co využiju, ale tohle je tak co jsem vykoumala z videí, diskuzí, časopisů..
Tím, že mám od všeho malé velikosti a budu pořizovat i další miniaturky, tak mě nějak netrápí místo v tašce
a co se týče poporodních vložek, plen, atd., tak moje porodnice je neposkytuje (zato je tam standardem to, co jinde nadstandart - myšleno pokoj - a zdarma a najistotu) proto si je musím brát, kdežto jinde je maminky právě s sebou nepotřebují. Tak uvidíme ![]()
@Veronika_Praha Jo, já jsem celkem pedant a organizátor
![]()
Tak já zatím pořizuji pozvolna, pořád něco řeším, tak až odejde v září zedník a da se to tu do kopy tak se na to vrhnu, pokrok je, že jsem se objednala na tu cukrovku, jdu 7.zaří, jeste nemá vyrizeneho obvoďáka, s malou se to těžko plánuje a když byl manžel doma, tak buď jsem byla v práci nebo jsme něco dělali doma, že nebyl čas. Ale chci to stihnout ještě v srpnu.