Poradna duly
Jana Čurdová
@Hanesi Samozřejmě že já jako nezkušená prvorodička budu dbát hlavně na rady lékařů, porodních asistentek, atd., nechci si hrát na medika ani odborníka, hlavně ať je malinká zdravá
spíš mám ten porodní plán s takovými pár přání aby do něj nahlédli, protože právě i na jejich webovkách píšou, že si ho rodička může donést, přihlíží se k němu, může se předem i při týdenních kontrolách na ozvách probrat a prodiskutovat. Takže já tam mám hlavně něco co se týče té hráze, protože ji cvičím a masíruji, tak aby hned neudělali šmik šmik jak často čtu
a aby mi dali trošku prostoru aklimatizovat se, ale samozřejmě že když to nepůjde, tak nebudu hysterčit a nechám je pro dobro všech udělat to co je třeba
K té tašce, díky za rady. S tím ručníkem je to super nápad, vyměnit ho za papírové utěrky, ještě jsem dnes v obchodě viděla nějaký vlhčený toaletní papír od Lintea, myslím s dubovou kůrou, to by možná šlo taky, co myslíš? Nafukovací kruh pořídím, na ten jsem vůbec nepomyslela, ale je to fakt ![]()
@Blackyyy
Já tě tedy obdivuji, že se snažíš být upravená. Já se od té doby, co jsem otěhotněla zase skoro přestala malovat… Začlo to únavou a pokračuje leností ![]()
Malého bych chtěla po porodu mít také hned na sobě, u dcerky to nešlo - byla zamotaná do šňůry.
Jinak první porod byl vcelku v pořádku, tak věřím, že druhý bude obdobný. To bych byla nejspokojenější ![]()
@wittis Abych pravdu řekla, taky se mi ne vždy chtějí umýt vlasy a nalíčit se, dřív mě to hodně bavilo, sednout si, rozložit si kolem sebe všechny patlátka a líčit se..
ale když už se k tomu dokopu, tak jsem pak spokojenější a cítím se aspoň trochu líp, když už jsem takový hrošík no ![]()
Přeji ti pohodový bezproblémový porod
jsem zvědavá na ten svůj ![]()
Holky tak mám dnes po kontrole a docela depku
dr mi řekla CS 1, což bych ještě přežila ALE, jak jsem jí řekla o bolesti kyčlí a pánevního dna, nařídila mi JEN LEŽET. Řekla jsem, že mám doma malou a rodiče i muže v práci… a ona mi 5× zopakovala, ať si rodina rozmyslí jestli se chce starat o malou, když jsem doma a ještě 2v1 nebo jestli se o ni chcou starat a já v nemocnici s miminkem narozeným zase dřív, že co vše to obnáší mi snad nemusí vysvětlovat ![]()
Já jsem s nervama v háji…manžela honí na přesčasy a Mamka má to stejný ![]()
@Petty4 Tak to je mazec teda, mohla to říct trošku jemněji
nedivím se tvé reakci. Snad se to vše nějak bude dát zařídit. A co třeba tchýně, ta by se nemohla o malou takhle postarat? Ty jsi teď kolikátý týden? ještě to chce, aby miminko vydrželo v bříšku
tak to bude chtít doktorku poslechnout.
@Petty4 Já ti čoveče nevím, ale bolest kyčlí a pánevního dna mi přijde tak nějak „přirozená“ pro těhotenství. U prvního jsem kvůli tomu nemohla ani pořádně chodit, ale s porodem to nijak nesouviselo
CS1 je ještě ok a proč ti nařídila ležet? Špiníš? Máš špatnou placentu?
Nechci rozporovat lékařské doporučení, to rozhodně ne, spíš jen přemýšlím, jak k tomu závěru tak rychle došla…
@Petty4 Asi bych hledala nějaké hlídací řešení (kamarádka, příbuzná, prostě kdokoliv spolehlivý), snad ti paní doktorka vysvětlila, jak k tomu došla…Sice každá koruna dobrá ale za cenu nedonošenátka…Držím ti palce.
@Blackyyy Tchýně je to stejné, ta má úvazek a půl, dělá vedoucí… Jinak jsem 27tt
@Hanesi abych Ti řekla pravdu taky mě to dost překvapilo… já žiju v domnění, že v rámci možností je vše o. k.jasně až na to tvrdnutí, ale s tím jsem už tak nějak smířená a ty kyčle a to pánevní dno jsem ji ještě málem zapomněla říct, taky jsem měla za to, že to k těhu prostě patří a u někoho to začne dřív a u někoho později… jako kdyby mi řekla víc ležte, ale její reakce kde mi říká, že když nebudu ležet dopadne to jako minule mě dost dostala na kolena ![]()
@Veronika_Praha malá je dost fixovaneček na maminku, takže při nejhoršííím si manžel vezme neplacené volno a budeme doma všichni… ale já pořád nechápu, že tyto problémy jsou ve 27tt tak strašné
a sice mi asi 3× zopakovala, že kdyby něco, ať hned přijedu, ale jinak mě objednala až za 4 týdny… mi holky řekněte, když je to tak zlý, proč si mě nepozve za týden nebo 14dní? To sází na to, že jako druhorodička odchytím problém sama a dojdu?
@Petty4 Asi spíš vnímá, že úplně klid nemáš, tak se tě snažila všemi prostředky donutit ležet… ale na kolik je to nutné, na kolik pojistka, to těžko říct. Ale bála bych se stejně jako ty.
@Veronika_Praha jenže v prvním těhu mi tím donucením k ležení dost uškodili, takže teď moc nevím co dělat, jelikož pochopitelně chci, aby mimi bylo v termínu a zdravé…
Zatím jsem si domluvila hlídání pro malou na 2 dny týdnu (ve všední dny), víkendy tu bude manžel a jinak tu před a po práci, takže víc klidu mít budu a uvidíme…
Holky a řešíte už někdo Vánoce?
Já vzhledem ke „komplikacím“ začínám dárky nakupovat po netu již nyní a ráda bych měla do konce září všechny vyřešeny, ať mám klid
ale to se mi asi nepovede, tak aspoň do konce října ![]()
@Petty4 Jéé tak to já vůbec ještě neřeším
S přítelem kupujeme rodičům (jak jeho, tak mojim) vždy jeden větší dárek dohromady, většinou to je třeba nějaký spotřebič, poukaz na wellness atd.. co se týče našich sourozenců, každý máme jednoho a těm dáme každý nějakou blbost, drobnost. A o jaké dárky si budeme říkat my letos? Buď o penízky, aby jsme si koupili to co budeme potřebovat, nebo praktické dárky, jako plínky, něco pro malou atd., protože to bude ta největší položka
Vánoce jinak nějak moc neřešíme, že by jsme obdarovávaly každého bůh ví čím. Letos se na Vánoce i těším, jinak už jsem poslední roky ani tu atmosféru nějak neměla, ale těším se že už bude na světě prďolka a i když nebude ještě vnímat tak to bude jiné ![]()
@Blackyyy tak to mame stejne, tyhle Vánoce budou nic moc, ale moc se těším na ty druhé, to bude dětem přes rok a to už bude fajn:-)
@Blackyyy @Veronika_Praha tak to já mám Vánoce ráda, mám na ně krásný vzpomínky s dětství a strašně ráda kupuju dárky našim a manželovi a teď už i malé co ji máme
, mám ráda takový osobní dárky, že každému fakt vyberu co ho potěší. Třeba můj Táta chtěl nůž, na výstavě nožů měl vyhlídlích asi 5, tak jsem mu na zakázku nechala vyrobit nůž i pouzdro s monogramem a tak ![]()
No a s naší malou je to úplná nádhera
letos dostane kočárek, aby jsme mohly vozit spolu
no a ještě poníka, aby jsme spolu mohly jezdit i na koních ![]()
Je fakt, že já si říkám o praktický dárky - většinou něco na koně
a na dárcích pro malou se domlouváme, aby neměla třeba 3 kola a tak
ale obavu, že by se sešli 3 poníci nemám ![]()
Ahpj holky tak cukrovka negativni dalsi kontrola u dr az 5.10 podle me je to jodne ne??? Dlouha doba čekací jak to mate v pujdu tam 30+ na treti premerovaci utz velky mi udela rikal