Poradna duly
Jana Čurdová
@Petty4 jeeejda, tak snad vydrzite aspon jeste chvilicku
ale uvidis… bude to dobry ![]()
@sukynecka01 ja kluky take citim o dost mene… nektery den skoro nic… a hned druhy den si to kopani uzivaji… ale chodim na kontroly po tydnu, takze jsem klidna..hlavne ze je aspon trochu citim
Pokud se ti ale neco nezda, tak si zajed do nemocnice…pro tvuj klid ![]()
@Misa969 jo ja byla taky min tyden a bylo vse ok…uvidim mozna ma spaci dny ale zda se ze se prwotočila citim ji jinak pri nejhorsim bych zitra zasla na pohotovost kdyby dneska nezmenila ![]()
@sukynecka01 tak uvidis… pokud se ti ale neco nebude zdat, tak si zajed… pro svuj klid…
Radeji x krat zbytecne nez neco zanedbat ![]()
Já začínám 36 týden, takže kortikoidy jsou už zbytečný, plíce dozrávají ve 35 týdnu. Jako myslela jsem, že mi to nějak třeba zkusí rozehnat, ale ve finále jsem asi ráda, že do toho nebudou nijak zasahovat, jelikož minule mi to bylo jen ke škodě. Jinak dr mi nabídla, že tam můžu zůstat, ale co tam.. koukat na bílý zdi, když mi ani neodtekla voda… dali mi domů ty testovací papírky na plodovku a kdyby kontrakce zesílily, tak mám dorazit a je 18h a zatím je to (naštěstí) beze změny, takže tiše doufám, že to ještě na pár dní rozchodím…říkám si, že když se to nerozjede do zítřka, tak snad ještě pár dní vydržíme, každý den je dobrý… ale ta zátka mi teda odchází stáááále.
@Petty4 Teď jsem vás dočetla, od včera jen spím jsem nějaká hotová a jsem celá oteklá, bolí mě děsně nohy ať ležím nebo sedím, takže se jen válím a hekám.. Dočetla jsem k dnešku, takže zatím nic ještě? Já teda doufám, že to ještě pár dní vydržíš, ale i tak si myslím, že by vše dobře dopadlo
šetři se a dej co nejdřív vědět kdyby něco..
@Petty4 tak ze od 34+0 nepichaji kortikoidy.?
Nebo ld 35+0?
@sukynecka01 spíš do 35+0 to by měly být plíce už dozrálý, od nevím jaká je spodní hranice
@Blackyyy děkuji, ale u mě už je to asi fakt na hodiny ![]()
@Petty4 no je to zvlastni, ze te pustili domu s hrozicim predcasnym porodem. To bych si teda fakt neriskla ![]()
@Petty4 držím pěsti!!!
průběžně nás informuj
a 36tt už je dobrý
Pokud se to rozjede, nesmutni, neovlivnis to, miminko to zvládne!!! ![]()
Tak já jsem asi divný, ale chtěla bych dvojky rodit v 36tt..stejne by mě nechali asi max do 38tt. Já už toho tehu mam plne zuby..
Ahoj maminky, pridávám se opožděně do klubu
Pročítám si vaše příspěvky a trochu mě uklidňuje, že ty poslední týdny před porodem prožíváme podobne. Zítra začínám 37 týden a nejvíc mě teď trápí převážně noční brnění rukou. Nemůžu spát, jak mám ty karpaly zacpane, ale musim vydržet do porodu. Už mi začaly otekat i nohy, ale myslím, že zatím je to ještě v normě. Tak už jenom odpočívam a těším se, až náš mimisek bude s námi.
Všem nám držím pěsti ať nám to dobře dopadne ![]()
Holky ja silela ze nala je dva dny kkidna a skoro nekope. dnestoHolky dohnala a uz dnes tvrdne bricho vic nez jindy prvni. Poslicky tlak do zadku bolest stydke kosti…
hruza dnes se davam radsi druhy magnosol. Moc skace a pak tvrdne bricho no v utery zacinam 35tt
Jo, to se mi taky stává. Pár dnů skoro žádné pohyby necítím, až začnu být nervózní, že je něco v nepořádku a pak začne kopat o ostošest. Ale prý pokud se cítí aspoň nějaké pohyby-snad deset pohybů za den, tak je to ok. Rekord, co jsem tak málo cítila pohyby mám čtyři dny. Řídím se ale hlavně instinktem a snažím se zbytečně nehystercit, i když někdy je to už na hranici.Ale tak snad už bude do porodu vše ok.
Ahoj holky, tak jen vam jdu oznamit, ze jsem se stala vcera maminkou
porod byl rychly..od prasknuti plodove vody byli kluci za 3 a pul hodinky venku
Viktorek vazi 2090g a meri 42cm, Nikolasek vazi 2490g a meri 49cm. Kluci jsou zdravi, ale jelikoz se narodili 35+0 tak jsou jeste na dohrivani v inkubatoru… hlavne ze jsou v poradku
![]()
@Misa969
Jeee..super moc gratuluji ke klukům i k rychlému porodu